Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus valóban "egybeforrt...

Jézus valóban "egybeforrt minden emberrel" feltámadásakor? Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma volna, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket? Idézet a kifejtősben.

Figyelt kérdés

Nagybetűs kiemelés tőlem származik, mert úgy jelöltem, hogy a kérdésem azokra a gondolatokra irányul, amelyet kifejeznek.

Jézus valóban „egybeforrt minden emberrel”, kivétel nélkül? Minden ember az ő temploma? Hol ír arról a Biblia, hogy „minden emberrel egybeforrt” feltámadásakor?

Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket?

„JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig AZ Ő TEMPLOMAI VAGYUNK.”

#könyv #Biblia #Jézus #Borbás Gabriella Dóra
2017. júl. 13. 12:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell finomkodni a tévtanításokkal(tanítókkal), egyértelműen ki kell jelenteni, hogy lássák mások is, és ne essenek bele a csapdájukba. Ez a könyv nem egy jó szívvel ajánlható darab, senkinek sem javasolt olvasása, esetleg kritikai célzattal, negatív példaként felhozva.

A bővebb idézet sem javított a dolgon. Csak egy példa a többől; egybemossa a Szentlelket és Krisztust, pedig két külön személyről van (lenne) szó.

2017. júl. 13. 13:37
 22/31 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem javított a bővebb rész sem. De egy korábbi hozzászólásban a szövegkörnyezetet emlegette - jogosan -

talán Közveszélyes Kontár, ezért másoltam be.

Azért hálás vagyok, hogy még az elején elcsíptem/elcsíptünk egy-két tévtanítást. Így nem is kívánom tovább olvasni a könyvet.

A szerző valami klubot is emleget a honlapján "Oltalom Klub" néven. Ott is eléggé rezeg a léc, vagyis le is esett volna, ha tovább olvasom. :)

2017. júl. 13. 13:52
 23/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#22 #Kerdezo

en se tudtam meg semmit a szocegkornyezetbol ami megertetne

ugytunhetett hogy csak a feltamadaskorral van a problemam egyik valaszomban, a mindenkivel is, es ebben a kornyezetben meg az egybeforrassal is ami mas kornyezetben kepletesen vagy akar szoszerint is megallhasa a helyet

Xy4-sztok

2017. júl. 13. 13:59
 24/31 A kérdező kommentje:

Egy másik részlet az említett könyvből:

"Az elvárás tulajdonképpen azonos a kirekesztéssel. A vallások elváróak, Isten elfogadó. Az elvárás azt jelenti, hogy szabályokat tartatunk be másokkal, előírjuk, hogyan éljenek, viselkedjenek. Az elfogadás ennek ellentéte, amikor tudjuk: mindenki úgy cselekszik, ahogyan bír, és elfogadjuk, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki másmilyen, máshogyan sérült, és másmilyen gyógyulásra vár. A vallások azért elváróak, mert az emberi faj is elváró, az ember nem képes másmilyennek lenni." (138. oldal)

Azt tudom, hogy bizonyos közösségek valóban felesleges terhet tesznek a hívekre. De a Bibliát olvasva láthatjuk, hogy igenis, Istennek is vannak "elvárásai" az emberek felé. Tehát Isten nem azt mondja, hogy elfogadom a bűnödet, mert elfogadó vagyok, maradj csak benne, mert annyira vagy képes. Hanem tudnunk kell, a Bibliából, hogy ha Istenre hagyatkozunk, ha befogadjuk Őt, akkor Ő tesz minket alkalmassá, Ő támaszt majd fel minket. És igen, azokat, akik nem akarnak megfelelni Isten "elvárásainak", azok kirekesztődnek az Ő országából. És most nem konkrét felekezetről írom, hanem a Bibliában írtakra alapozva.

Nekem egyre inkább egy ezoterikus maszlagnak tűnik ezt a könyvtári könyv.

2017. júl. 13. 15:30
 25/31 anonim ***** válasza:
Szia! Hol írja a Biblia hogy Isten temploma vagyunk? Több helyen is. Sokan már belinkelték ezt az igeverset: Nem tudjátok hogy testetek a bennetek lakó szentlélek temploma" A Biblia ezt is írja." Aki Isten templomát lerombolja azt Isten elpusztítja, mert az Isten temploma szent és ti vagytok az" Véleményem szerint ez az egyik leggyönyörűbb idézet a Bibliából
2017. júl. 13. 15:37
 26/31 anonim ***** válasza:

"Nekem egyre inkább egy ezoterikus maszlagnak tűnik ezt a könyvtári könyv."

Mert az is. Pontosabban egyfajta vallásos/hívő nézet átitatva ezoterikus gondolkodással. Sok ilyen terjeng a neten, nem csak könyv formában.

2017. júl. 13. 15:45
 27/31 A kérdező kommentje:

"Nem tudjátok hogy testetek a bennetek lakó szentlélek temploma"

Ezt az igét én is nagyon jól ismerem. DE a Szentlelket kapjuk, nem? Tehát ez azokra vonatkozik, akik elfogadták őt. Nem minden egyes emberre, bárkire, mindenkire...

Éppen ez a szövegben is a csúsztatás.

2017. júl. 13. 15:53
 28/31 anonim ***** válasza:
Nehezen tudom elképzelni egy vad istentelen emberről,mint pl.Hitler,vagy Sztálin,mint Isten templomát,bár sok ateistánál tapasztalom,hogy látens keresztények.(Életükkel,-egyesek -krisztusi szeretetet gyakorolnak tudtukon kívül.)
2017. júl. 13. 17:49
 29/31 anonim ***** válasza:

"Ezt az igét én is nagyon jól ismerem. DE a Szentlelket kapjuk, nem? Tehát ez azokra vonatkozik, akik elfogadták őt. Nem minden egyes emberre, bárkire, mindenkire..."

Ez így igaz! Jézus a halálával megváltott minket, akik hisznek benne, a Mennyországba kerülnek. De az "egybeforrás" szerintem rossz szó erre.

2017. júl. 13. 19:53
 30/31 KZitus ***** válasza:

Szia

Te magad írod, hogy Borbás Gabriella Dóra idézet nem a Bibliából van, tehát ezek az ő személyes gondoltai, elképzelése: "JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL."?

Ilyesmit nem ír a Biblia.

Pál apostol azt írja a kérdéseddel kapcsolatosan: "Ha valaki az Isten templomát elpusztítja, elpusztítja azt az Isten; mert az Isten temploma szent, és ti vagytok ez a templom" 1Kor 3:17 A kérdés az, ki tartozik a "ti vagytok ez a templom" meghatározás alá?

Miért gondolod azt, hogy minden(keresztény) emberre vonatkozik "ti vagytok ez a templom" kifejezés? MIre alapozod ezt az elképzelésedet?

2017. júl. 13. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!