Jézus valóban "egybeforrt minden emberrel" feltámadásakor? Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma volna, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket? Idézet a kifejtősben.
Nagybetűs kiemelés tőlem származik, mert úgy jelöltem, hogy a kérdésem azokra a gondolatokra irányul, amelyet kifejeznek.
Jézus valóban „egybeforrt minden emberrel”, kivétel nélkül? Minden ember az ő temploma? Hol ír arról a Biblia, hogy „minden emberrel egybeforrt” feltámadásakor?
Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket?
„JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig AZ Ő TEMPLOMAI VAGYUNK.”
Szerintem nem kell finomkodni a tévtanításokkal(tanítókkal), egyértelműen ki kell jelenteni, hogy lássák mások is, és ne essenek bele a csapdájukba. Ez a könyv nem egy jó szívvel ajánlható darab, senkinek sem javasolt olvasása, esetleg kritikai célzattal, negatív példaként felhozva.
A bővebb idézet sem javított a dolgon. Csak egy példa a többől; egybemossa a Szentlelket és Krisztust, pedig két külön személyről van (lenne) szó.
Tudom, hogy nem javított a bővebb rész sem. De egy korábbi hozzászólásban a szövegkörnyezetet emlegette - jogosan -
talán Közveszélyes Kontár, ezért másoltam be.
Azért hálás vagyok, hogy még az elején elcsíptem/elcsíptünk egy-két tévtanítást. Így nem is kívánom tovább olvasni a könyvet.
A szerző valami klubot is emleget a honlapján "Oltalom Klub" néven. Ott is eléggé rezeg a léc, vagyis le is esett volna, ha tovább olvasom. :)
#22 #Kerdezo
en se tudtam meg semmit a szocegkornyezetbol ami megertetne
ugytunhetett hogy csak a feltamadaskorral van a problemam egyik valaszomban, a mindenkivel is, es ebben a kornyezetben meg az egybeforrassal is ami mas kornyezetben kepletesen vagy akar szoszerint is megallhasa a helyet
Xy4-sztok
Egy másik részlet az említett könyvből:
"Az elvárás tulajdonképpen azonos a kirekesztéssel. A vallások elváróak, Isten elfogadó. Az elvárás azt jelenti, hogy szabályokat tartatunk be másokkal, előírjuk, hogyan éljenek, viselkedjenek. Az elfogadás ennek ellentéte, amikor tudjuk: mindenki úgy cselekszik, ahogyan bír, és elfogadjuk, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki másmilyen, máshogyan sérült, és másmilyen gyógyulásra vár. A vallások azért elváróak, mert az emberi faj is elváró, az ember nem képes másmilyennek lenni." (138. oldal)
Azt tudom, hogy bizonyos közösségek valóban felesleges terhet tesznek a hívekre. De a Bibliát olvasva láthatjuk, hogy igenis, Istennek is vannak "elvárásai" az emberek felé. Tehát Isten nem azt mondja, hogy elfogadom a bűnödet, mert elfogadó vagyok, maradj csak benne, mert annyira vagy képes. Hanem tudnunk kell, a Bibliából, hogy ha Istenre hagyatkozunk, ha befogadjuk Őt, akkor Ő tesz minket alkalmassá, Ő támaszt majd fel minket. És igen, azokat, akik nem akarnak megfelelni Isten "elvárásainak", azok kirekesztődnek az Ő országából. És most nem konkrét felekezetről írom, hanem a Bibliában írtakra alapozva.
Nekem egyre inkább egy ezoterikus maszlagnak tűnik ezt a könyvtári könyv.
"Nekem egyre inkább egy ezoterikus maszlagnak tűnik ezt a könyvtári könyv."
Mert az is. Pontosabban egyfajta vallásos/hívő nézet átitatva ezoterikus gondolkodással. Sok ilyen terjeng a neten, nem csak könyv formában.
"Nem tudjátok hogy testetek a bennetek lakó szentlélek temploma"
Ezt az igét én is nagyon jól ismerem. DE a Szentlelket kapjuk, nem? Tehát ez azokra vonatkozik, akik elfogadták őt. Nem minden egyes emberre, bárkire, mindenkire...
Éppen ez a szövegben is a csúsztatás.
"Ezt az igét én is nagyon jól ismerem. DE a Szentlelket kapjuk, nem? Tehát ez azokra vonatkozik, akik elfogadták őt. Nem minden egyes emberre, bárkire, mindenkire..."
Ez így igaz! Jézus a halálával megváltott minket, akik hisznek benne, a Mennyországba kerülnek. De az "egybeforrás" szerintem rossz szó erre.
Szia
Te magad írod, hogy Borbás Gabriella Dóra idézet nem a Bibliából van, tehát ezek az ő személyes gondoltai, elképzelése: "JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL."?
Ilyesmit nem ír a Biblia.
Pál apostol azt írja a kérdéseddel kapcsolatosan: "Ha valaki az Isten templomát elpusztítja, elpusztítja azt az Isten; mert az Isten temploma szent, és ti vagytok ez a templom" 1Kor 3:17 A kérdés az, ki tartozik a "ti vagytok ez a templom" meghatározás alá?
Miért gondolod azt, hogy minden(keresztény) emberre vonatkozik "ti vagytok ez a templom" kifejezés? MIre alapozod ezt az elképzelésedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!