Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus valóban "egybeforrt...

Jézus valóban "egybeforrt minden emberrel" feltámadásakor? Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma volna, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket? Idézet a kifejtősben.

Figyelt kérdés

Nagybetűs kiemelés tőlem származik, mert úgy jelöltem, hogy a kérdésem azokra a gondolatokra irányul, amelyet kifejeznek.

Jézus valóban „egybeforrt minden emberrel”, kivétel nélkül? Minden ember az ő temploma? Hol ír arról a Biblia, hogy „minden emberrel egybeforrt” feltámadásakor?

Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket?

„JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig AZ Ő TEMPLOMAI VAGYUNK.”

#könyv #Biblia #Jézus #Borbás Gabriella Dóra
2017. júl. 13. 12:31
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az újabb válaszokat.

„JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig AZ Ő TEMPLOMAI VAGYUNK.”

Ez a rész a Borbás Gabriella Dóra által írt A Biblia mint kommunikációs tankönyv c. könyvéből származik. Én úgy gondolom, hogy nagyon félrevezető és bizonyos szinten téves tanítást is sugall. Ezért is írtam ki a kérdést.

2017. júl. 13. 13:05
 12/31 A kérdező kommentje:

#9-10

"13Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk a KERESZTSÉGGEL: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok. Mindannyiunkat egy Lélek itatott át." 1Kor12

Kiemeltem a KERESZTSÉGGEL szót, ugyanis az már megosztja az embereket. Így éppen azt támasztja alá, hogy NEM forrhatott egybe Jézus minden emberrel.

"19Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok?"

De a Szentlelket KAPJUK, a keresztségben, nem? Tehát az sem mondható el, hogy a Szentlélek minden egyes emberben megvan. Csak abban van meg, aki befogadja Őt.

A Borbás-könyv viszont nem teszi meg ezt a fontos lépést, amely megkülönbözteti a két csoportot (akik befogadták Őt és akik (még) nem).

2017. júl. 13. 13:10
 13/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

szovegkornyezettol is fugghet

lehet csak kihangsulyozni akarja hogy minden bunnel magunknak es az Atyanak es a Fiunak es a SzentSzellemnek (Szentleleknek) is artunk

itt nem az egybeforrassal van a fo problema mert ezt kepletesen is lehet erteni

inkabb azzal hogy a feltamadaskor tortent

Feltamadaskor a legbelsobb hivei megkaptak a SzentSzellemet

mindjart idezem ha meglelem

2017. júl. 13. 13:11
 14/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#12 ezzel egyetertek

nem tudok semmit a konyvrol se az irorol

miert tartotad jonak hogy ezt a konyvet olvasd? ajanlottak?

mert rengeteg ertelmezese van a Biblianak valamelyik ilyen masik amolyan (helyesebb, helytelenebb)

2017. júl. 13. 13:14
 15/31 anonim ***** válasza:

"Én úgy gondolom, hogy nagyon félrevezető és bizonyos szinten téves tanítást is sugall."

Nem sugall, ki is jelenti a téves tanításait. Mivel egy olyan főiskolán végzett, ami (szerintem) már eleve tévtanítást hirdet, ezért gondolom ő is ezt a tévtanítást viszi tovább.

2017. júl. 13. 13:17
 16/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

[link]

Apostolok Cselekedetei 2 es 19

szorosan nem kapcsolodik a temahoz de kicsit igen

2017. júl. 13. 13:18
 17/31 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
* "feltamadaskor" = feltamadas utan
2017. júl. 13. 13:21
 18/31 A kérdező kommentje:

Az általam eredetileg idézett rész ebben a szövegkörnyezetben szerepel:

"Jézus földi, testi, papi (prédikátori) szolgálatának nevezzük azt a nagyjából 3,5 évet, amelyet az i.sz. 27.-től - 28. tavaszától 31 húsvétjáig, keresztre feszítéséig tartott. Jézus ma is Él, és Vezet bennünket, hiszen háromnapnyi halála után Isten feltámasztotta, és azóta is végzi bennünk, közöttünk a papi szolgálatát, amit Ő békéltető szolgálatnak nevet: Istennel békít meg bennünket. Feltámadása óta Lélekben, az Ő Lelkében van jelen bennünk. (Isten Fia a kezdetektől végez földi szolgálatot, Lélekben mindig is jelen volt a Földön, rövid időre pedig emberi testben is, utóbbit nevezhetjük testi szolgálatának.)

Jézus a feltámadásakor valahogyan egybeforrt mivelünk emberekkel, minden emberrel. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig az Ő templomai vagyunk."

Borbás Gabriella Dóra: A Biblia mint kommunikációs tankönyv, 26.oldal

2017. júl. 13. 13:22
 19/31 A kérdező kommentje:

A könyvtárban találtam, keresztény irodalom részlegen. A címe és a leírása alapján gondoltam, hasznos lehet, ezért kölcsönöztem ki. De már az elején olyan tanításba ütköztem, ami nagyon elbizonytalanít, hogy folytassam-e...

2017. júl. 13. 13:25
 20/31 A kérdező kommentje:
#15 Egyetértek veled. Valóban ki is jelenti, csak nem akartam direkt módon betámadni. Ezért írtam azt, visszafogottságból, hogy tévtanítást sugall.
2017. júl. 13. 13:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!