Jézus valóban "egybeforrt minden emberrel" feltámadásakor? Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma volna, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket? Idézet a kifejtősben.
Nagybetűs kiemelés tőlem származik, mert úgy jelöltem, hogy a kérdésem azokra a gondolatokra irányul, amelyet kifejeznek.
Jézus valóban „egybeforrt minden emberrel”, kivétel nélkül? Minden ember az ő temploma? Hol ír arról a Biblia, hogy „minden emberrel egybeforrt” feltámadásakor?
Hol ír a Biblia arról, hogy minden ember az ő temploma, és nemcsak azok, akik megtérve átadták neki az életüket?
„JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig AZ Ő TEMPLOMAI VAGYUNK.”
Köszönöm szépen az újabb válaszokat.
„JÉZUS a feltámadásakor valahogyan EGYBEFORRT mivelünk emberekkel, MINDEN EMBERREL. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig AZ Ő TEMPLOMAI VAGYUNK.”
Ez a rész a Borbás Gabriella Dóra által írt A Biblia mint kommunikációs tankönyv c. könyvéből származik. Én úgy gondolom, hogy nagyon félrevezető és bizonyos szinten téves tanítást is sugall. Ezért is írtam ki a kérdést.
#9-10
"13Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk a KERESZTSÉGGEL: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok. Mindannyiunkat egy Lélek itatott át." 1Kor12
Kiemeltem a KERESZTSÉGGEL szót, ugyanis az már megosztja az embereket. Így éppen azt támasztja alá, hogy NEM forrhatott egybe Jézus minden emberrel.
"19Nem tudjátok, hogy testetek a bennetek lakó Szentlélek temploma, akit Istentől kaptatok?"
De a Szentlelket KAPJUK, a keresztségben, nem? Tehát az sem mondható el, hogy a Szentlélek minden egyes emberben megvan. Csak abban van meg, aki befogadja Őt.
A Borbás-könyv viszont nem teszi meg ezt a fontos lépést, amely megkülönbözteti a két csoportot (akik befogadták Őt és akik (még) nem).
szovegkornyezettol is fugghet
lehet csak kihangsulyozni akarja hogy minden bunnel magunknak es az Atyanak es a Fiunak es a SzentSzellemnek (Szentleleknek) is artunk
itt nem az egybeforrassal van a fo problema mert ezt kepletesen is lehet erteni
inkabb azzal hogy a feltamadaskor tortent
Feltamadaskor a legbelsobb hivei megkaptak a SzentSzellemet
mindjart idezem ha meglelem
#12 ezzel egyetertek
nem tudok semmit a konyvrol se az irorol
miert tartotad jonak hogy ezt a konyvet olvasd? ajanlottak?
mert rengeteg ertelmezese van a Biblianak valamelyik ilyen masik amolyan (helyesebb, helytelenebb)
"Én úgy gondolom, hogy nagyon félrevezető és bizonyos szinten téves tanítást is sugall."
Nem sugall, ki is jelenti a téves tanításait. Mivel egy olyan főiskolán végzett, ami (szerintem) már eleve tévtanítást hirdet, ezért gondolom ő is ezt a tévtanítást viszi tovább.
Az általam eredetileg idézett rész ebben a szövegkörnyezetben szerepel:
"Jézus földi, testi, papi (prédikátori) szolgálatának nevezzük azt a nagyjából 3,5 évet, amelyet az i.sz. 27.-től - 28. tavaszától 31 húsvétjáig, keresztre feszítéséig tartott. Jézus ma is Él, és Vezet bennünket, hiszen háromnapnyi halála után Isten feltámasztotta, és azóta is végzi bennünk, közöttünk a papi szolgálatát, amit Ő békéltető szolgálatnak nevet: Istennel békít meg bennünket. Feltámadása óta Lélekben, az Ő Lelkében van jelen bennünk. (Isten Fia a kezdetektől végez földi szolgálatot, Lélekben mindig is jelen volt a Földön, rövid időre pedig emberi testben is, utóbbit nevezhetjük testi szolgálatának.)
Jézus a feltámadásakor valahogyan egybeforrt mivelünk emberekkel, minden emberrel. Ő nemcsak köztünk van jelen ezáltal, hanem bennünk is, Ő bennünk Él. Mi pedig az Ő templomai vagyunk."
Borbás Gabriella Dóra: A Biblia mint kommunikációs tankönyv, 26.oldal
A könyvtárban találtam, keresztény irodalom részlegen. A címe és a leírása alapján gondoltam, hasznos lehet, ezért kölcsönöztem ki. De már az elején olyan tanításba ütköztem, ami nagyon elbizonytalanít, hogy folytassam-e...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!