Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kezdjem el újra olvasni...

Hogy kezdjem el újra olvasni a Bibliát?

Figyelt kérdés

Régen már sok részét elolvastam, teljes könyveit, illetve van, amelyikből csak részleteket.

Ilyen esetben, amikor már van átfogó rálátásom, és szeretném komolyan olvasni, melyik könyvvel kezdjem, melyikkel folytassam?

Azt tudom, hogy az Újszövetség az, ahol szeretnék újra elindulni.

2017. júl. 12. 10:26
 1/5 anonim ***** válasza:

1.Szent Lukács evangéliuma

2. Szent János "

2017. júl. 12. 10:32
 2/5 anonim ***** válasza:
Azokat olvasd újra, amiket nem tudsz könnyen feleleveníteni.
2017. júl. 12. 10:33
 3/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#1 nagy +1

nekem is azok a "kedvenceim"

bar az egesz ujszovetseget erdemes olvasgatni, de nem keves, hiaba tunik sokkal kevesebbnek az oszovetseghez kepest

2017. júl. 12. 14:10
 4/5 anonim ***** válasza:
40%

Én,az átolvasás helyett,a áttanulmányozást javaslom.

Összevetni különböző fordításokat,s az olvasottak megértéséhez szükséges dolgoknak való utánajárást.

Az internet segítségével,ez nem túl bonyolult.

2017. júl. 12. 17:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 15 évesen kezdtem komolyabban foglalkozni a Szentírással, és nem bántam meg, ez több mint negyed évszázada volt, de ma is úgy tud szólni hozzám mintha először olvasnám!

Első körben Lukács evangéliumát és az Apostolok cselekedetei könyveket ajánlom. A Biblia mind a 66 könyve önálló, tehát önmagában is érthető, ha elolvasod. Érdemes kikeresgélni az adott igevershez írt hivatkozásokban megjelölt bibliai igéket. Ha a teljes Szentírás történeti részét szeretnéd megismerni - érdemes elolvasni E.G.White 5 kötetes munkáját, mely a teremtéstől az újjáteremtésig végigkiséri a történelmet. A Szentírás olvasása nagy figyelmet és türelmet igényel, érdemes olyan emberrel konzultálni olvasás közben aki ismeri és segít eligazodni a kérdéses részek közt.

Isten áldja meg az elhatározásodat!

Üdv. Péter

2019. febr. 10. 09:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!