Hogy kezdjem el újra olvasni a Bibliát?
Régen már sok részét elolvastam, teljes könyveit, illetve van, amelyikből csak részleteket.
Ilyen esetben, amikor már van átfogó rálátásom, és szeretném komolyan olvasni, melyik könyvvel kezdjem, melyikkel folytassam?
Azt tudom, hogy az Újszövetség az, ahol szeretnék újra elindulni.

1.Szent Lukács evangéliuma
2. Szent János "

#1 nagy +1
nekem is azok a "kedvenceim"
bar az egesz ujszovetseget erdemes olvasgatni, de nem keves, hiaba tunik sokkal kevesebbnek az oszovetseghez kepest

Én,az átolvasás helyett,a áttanulmányozást javaslom.
Összevetni különböző fordításokat,s az olvasottak megértéséhez szükséges dolgoknak való utánajárást.
Az internet segítségével,ez nem túl bonyolult.

Szia!
Én 15 évesen kezdtem komolyabban foglalkozni a Szentírással, és nem bántam meg, ez több mint negyed évszázada volt, de ma is úgy tud szólni hozzám mintha először olvasnám!
Első körben Lukács evangéliumát és az Apostolok cselekedetei könyveket ajánlom. A Biblia mind a 66 könyve önálló, tehát önmagában is érthető, ha elolvasod. Érdemes kikeresgélni az adott igevershez írt hivatkozásokban megjelölt bibliai igéket. Ha a teljes Szentírás történeti részét szeretnéd megismerni - érdemes elolvasni E.G.White 5 kötetes munkáját, mely a teremtéstől az újjáteremtésig végigkiséri a történelmet. A Szentírás olvasása nagy figyelmet és türelmet igényel, érdemes olyan emberrel konzultálni olvasás közben aki ismeri és segít eligazodni a kérdéses részek közt.
Isten áldja meg az elhatározásodat!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!