Zsidó emberek, ti hogyan élitek meg a veletek szemben támasztott előítéleteket?
11: Nem "kell" most veletek foglalkozni, csak feltettem egy kérdést. Amúgy a keresztényekre gondolsz?
Igazából onnan szökkent szárba a kérdésem, hogy nagyon sok Nobel-díjasról, íróról, tudni való, hogy zsidók voltak, szinte kizárólagosan. Ugyanígy a művészek közül is pl. az általam rendkívül kedvelt Rejtő Jenő, és példaképemnek tartott Márai Sándor is.
Ehhez képest egyetlen embert tudok megnevezni a közvetlen környezetemben, már legalábbis akiről tudjuk, hogy zsidó, de ma egyébként az értelmiség jelentős része az, illetve a hulladék-média "sztárjai" közül is pl., Kiszel, vagy Berki Krisztián. De ők sem hirdetik a származásukat, utóbbi is csak rejtve vállalja egy tetoválással. Vajon tényleg titkolják, van emiatt kisebbségi érzésük, félnek az előítéletektől, vagy egyszerűen nem tartják fontosnak ezt hirdetni?
9,10.Hsz!
Anyai nagymamám-tudomásom szerint-zsidónak született,és fiatal korában megtért keresztény lett.
A gojozást sokat hallottam,és tapasztaltam a brooklyni ortodox zsidóság közt rám,és másokra is.Sokszor felébresztettek,mert ők nem kapcsolhattak villanyt,elektromos készüléket péntek naplement előtt.
Ezt,nem a kuruc.infon olvastam,hanem magam éltem meg.
Kohn Béla,és miniszter társai nem igazán javítottak a zsidók megítélésén.
Am 3 műszakban dolgozom egy gyárban targoncásként... és lehet, hogy Kiszel meg Berki zsidók, de egy másik tucat celeb meg nem az...
Semmi nem múlik ezen... akik meg vallási közösségbe járnak azok mindig segítik egymást, az ilyen emberek rendszerint gazdagabbak is... legyen az zsidó, jehova, mormon, vagy református...
Persze vannak mindenhol alluliskolázott vallási fanatikusok... de szerintem aki érti a közösség jelentését, annak hasznára válik...
Ezek szerint én a targoncavezetésben vagyok kivételes tehetség, a fiú unokatesóm a cement lapátolásban, a csaj meg a svájci "hosteskedésben"...
Piedesztálra emelitek a zsidókat ez az egyetlen egy baj... ha egy gazdag zsidó, azt észrevedzitek, ha nem zsidó, fel se tűnik a létezése...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!