Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan kellene megtérnem,...

Hogyan kellene megtérnem, vagy meg vagyok már térve?

Figyelt kérdés
Sziasztok 19 éves fiú vagyok egy nagyon komolyan vallásos (baptista) családból származok, és mióta megszülettem jártam gyülekezetbe is. Volt egy időszak az életemben amikor tagadtam Isten létezését, mert tudtam, hogy az élet mit élek az nem helyes, de ebben az időszakban is csak inkább elutasítottam a létezését nem nem hittem benne. Ez az időszak kb. 1.5-2 éve zárult le azóta pedig fokozatosan egyre jobban érdekel ez a téma. Mostanság elkezdett érdekelni, hogy mi van az imaházban, elkezdtem olvasni a bibliát is (igaz ebben vannak néha kisebb szünetek), de az igazság az, hogy nekem még nem volt olyan óriási megtérési tapasztalatom mint amilyenről sok ember beszélt nekem. Kicsit ilyen megtérés nélküli, de keresztény értékekkel és gondolkodással rendelkező embernek érzem magam és nem igazán tudom, hogy ilyenkor mi a teendő

2017. júl. 6. 19:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Apcs 2:38 Péter pedig monda nekik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.

Róm 12:2 És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által, hogy megvizsgáljátok, mi az Istennek jó, kedves és tökéletes akarata.

1Kor 15:1 Eszetekbe juttatom továbbá, atyámfiai, az evangéliumot, melyet hirdettem nektek, melyet be is vettetek, melyben állotok is,

1Kor 15:2 Amely által üdvözültök is, ha megtartjátok, aminémű beszéddel hirdettem nektek, hacsak nem hiába lettetek hívőkké.

1Kor 15:3 Mert azt adtam előtökbe főképpen, amit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint;

1Kor 15:4 És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint;

1Kor 15:5 És hogy megjelent Kéfásnak; azután a tizenkettőnek;

1Kor 15:6 Azután megjelent több mint ötszáz atyafinak egyszerre, kik közül a legtöbben mind máig élnek, némelyek azonban el is aludtak;

1Kor 15:7 Azután megjelent Jakabnak; azután mind az apostoloknak;

1Kor 15:8 Legutolszor pedig mindenek között, mint egy idétlennek, nekem is megjelent.

1Kor 15:9 Mert én vagyok a legkisebb az apostolok között, ki nem vagyok méltó, hogy apostolnak neveztessem, mert háborgattam az Istennek anyaszentegyházát.

1Kor 15:10 De Isten kegyelme által vagyok, ami vagyok; és az ő hozzám való kegyelme nem lőn hiábavaló; sőt többet munkálkodtam, mint azok mindnyájan de nem én, hanem az Istennek velem való kegyelme.

1Kor 15:11 Akár én azért, akár azok, így prédikálunk, és így lettetek ti hívőkké.

Apcs 10:42 És megparancsolta nekünk, hogy hirdessük a népnek, és tegyünk bizonyságot, hogy ő az Istentől rendelt bírája élőknek és holtaknak.

Apcs 10:43 Erről a próféták mind bizonyságot tesznek, hogy bűneinek bocsánatát veszi az ő neve által mindenki, aki hiszen ő benne.

Apcs 10:44 Mikor még szólá Péter ez igéket, leszálla a Szent Lélek mindazokra, akik hallgatják vala e beszédet.

Apcs 10:45 És elálmélkodának a zsidóságból való hívek, mindazok, akik Péterrel együtt mentek, hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Lélek ajándéka.

Apcs 10:46 Mert hallják vala, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. Akkor felele Péter:

Apcs 10:47 Vajon eltilthatja-e valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek, kik vették a Szent Lelket miképpen mi is?

Apcs 10:48 És parancsolá, hogy keresztelkedjenek meg az Úrnak nevében. Akkor kérék őt, hogy maradjon náluk néhány napig.

2017. júl. 7. 21:20
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a sok választ, sokat segítettek! :)
2017. júl. 8. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!