Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudhatom hogy már...

Honnan tudhatom hogy már megvagyok térve?

Figyelt kérdés

Ismerek egykét bibliai történetet,azt is tudom ,hogy Jézus meghalt ,és három nap után feltámadt,meg érdekel is a téma.

Meghívtak egy gyülekezetbe(Apostoli Egyház),ott azt mondták ,én meg vagyok térve. Ez biztos így van?Vagy csak rám fogták?Egyáltalán ezt biztosra lehet e tudni?

2017. ápr. 28. 08:13
 1/9 imakommandós ***** válasza:
22%

Szerintem is meg vagy térve. :)

A megtérés az első lépés. Azt jelenti, hogy Isten felé fordulsz, keresed Őt. Ennek a gyümölcse a megszentelődés, ami kívülről is látható, hiszen az ember elfogadja Isten értékitéletét és elkezdi elhagyni a bűnös dolgokat.

Ennél is tovább kell menni, és újjászületni, venni a Szentlelket és tanítvánnyá válni, vagyis teherhordó aktiv kereszténnyé, aki felelőséget vállal az övéiért.

2017. ápr. 28. 08:26
 2/9 anonim ***** válasza:
33%
Megtérve az van, aki elegendő ismeretet szerzett Istenről ahhoz, hogy tudja Isten mit tart helyesnek és helytelennek. Ez alapján az ismeret alapján felismeri és sajnálja a múltban elkövetett vétkeit, és megbánáshoz illő cselekedeteket mutat fel, megváltoztatja az életét, Isten akaratával összhangba hozza azt.
2017. ápr. 28. 08:28
 3/9 anonim ***** válasza:
21%

Szia!

A megtérés (görög μετάνοια, metanoia) a gondolkodásmód megváltoztatását jelenti. Ez csak akkor jön létre, ha - az Isten kezdeményezésére adott válaszként - az ember gondolkodása és magatartása is megváltozik. A Biblia hitnek nevezi az ember helyes viszonyulását Istenhez.

Ugyanezt a lelki eseményt újjászületésnek is nevezi a Szentírás. Mindebből rögtön kitűnik, hogy egy folyamatról, nem pedig pillanatnyi, élményszerű megtérésről beszél a Biblia. Nem valamiféle varázslatos átalakulásnak tekinti, amely valamely természetfölötti hatalom titokzatos érintésére, egy szempillantásban végbemenne az emberben, a saját választásától, belső magatartásától szinte függetlenül. Lehet, hogy egy különleges esemény, rendkívüli tapasztalat jelzi a hit megszületését, a megtérés vagy újjászületés teljes beérlelődését, de annak mindig előzménye, gyökere és háttere van. A hiteles hit kifejlődése mindenképpen időt igényel, hogy milyen hosszú időt, az igen különböző lehet az egyéni adottságok szerint, de egy érlelődési folyamat az „újjászületés” előtt mindenkinél, mindenképpen szükséges.

Üdv. Péter

2017. ápr. 28. 08:34
 4/9 anonim ***** válasza:

3-assal egyetértek. A megtérésed a szívedben tudod ellenőrizni. Megtért/újjászületett ember az, aki a Biblia alapján belátta, hogy bűnös, saját erejéből nem tud szabadulni, Jézusra (Istenre) van szüksége (Lsd. Róma 7). Elfogadja Jézus helyettesítő áldozatát és elismeri Jézust Urának és Istenének.

Egyház tekintetében csak szellemi egyház van, ez az összes élő, új teremtés (újjászületett hívő) testének összessége. Ezek gyülekezetbe szerveződnek. Földi egyháznak nevezett, bejegyzett jogi szervezeteknek ilyen alapon nincs jogosultságuk a bililai klasszikus egyház nevet viselni.

Apostoli egyház sem az igazi egyház, az apostolok gyülekezeteket alapítottak, és Krisztus tudományát tanították, egységesen.

2017. ápr. 28. 09:16
 5/9 anonim ***** válasza:

Hogy megtértél-e vagy csak elindultál a megtérés útján, azt nem tudom, ez tudni fogod majd magadról idővel. De akik mondták, se tudhatják.

Azonban legyél nagyon óvatos! Az "apostoli egyház" jelzőt a katolikus és ortodox egyházakra mondják, de maguk nem szoktak így bemutatkozni. Könnyen lehet, hogy az "Új Apostoli egyház" nevű szekta talált meg, akikkel vigyázz.

Ha többet szeretnél tudni a kereszténységről, akkor látogass meg közeledben katolikus misét vagy evangélikus, református istentiszteletet (a leírt sorrendben javaslom). Olvasd el a Níceai hitvallást, gondolkodj el a szavain, olvass ezen egyházakhoz tartozó oldalakat, hogy mit írnak hitükről, és imádkozz sokat.

2017. ápr. 28. 09:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Más nem tudhatja, csak te. Utána akartam olvasni ennek az egyháznak, de egyelőre még nem találtam információt róluk. Ha tudsz adni linket, azt megköszönöm.
2017. ápr. 28. 09:25
 7/9 Pietrosol ***** válasza:
40%

Szia!

Onnét, hogy már nem teszel fel ilyen irányú kérdést.

Egyébként a megtérés, megvilágosodás nem vallásos tanítások beépítése, hanem a tudattartalom szétszórása. Amikor az ember már nem gyűjtöget "kincseket", hanem kidobja azokat.

2017. ápr. 28. 09:29
 8/9 anonim ***** válasza:
hm
2017. ápr. 28. 09:40
 9/9 anonim ***** válasza:
A gyülekezet szerint meg vagy térve.Szerintem inkább el-térítve vagy.Önmagadtól.Ha valóban megtértél,nem gyülekezetek véleményét fogadod el ebben a kérdésben.
2017. ápr. 28. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!