Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Miért kell még...

Keresztények! Miért kell még egymás közt is marakodnunk?

Figyelt kérdés

Nap mint nap látom itt,ezen az oldalon, és keresztény portálokon is, hogy a hívők gyakorlatilag egymásnak ugranak. A protestánsok a katolikusoknak, és fordítva, a kreacionisták az evolúciót elfogadóknak, és fordítva, és így tovább.

Miért nem látjuk meg, hogy sokkal több az, ami összeköt minket, mint az,ami elválaszt?

2017. júl. 6. 10:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
72%

Se ateista nem vagyok, se nem izgulok, se nem utálom a kreacionistákat. Látod, már megint csak kitalálsz dolgokat magadnak, bármi alap nélkül. Ami nagyobb baj, hogy ugyanezt teszed a Bibliával is.

És hogy mi a baj a kreacionisták elképzeléseivel? Hogy hazugnak tüntetik fel Istent. Hiszen milyen Isten az, aki úgy teremt pár ezer éve egy egész világot, hogy abban a világban minden úgy nézzen ki mintha millió meg milliárd éves lenne?

Isten alkotása, a világunk, és Isten szava, a Biblia csak úgy egyeztehető össze ha a teremtést jelképes leírásként kezeljük, ellenkező esetben az hagyján, hogy a tudományt megcsúfoljuk, de még Istent is. Te pedig most pontosan ezt teszed.

2017. júl. 7. 11:15
 32/38 A kérdező kommentje:
Jajj ne már... én nem akartam kreós-teista evolucionista vitát itt a kérdésem alatt. Én most nem szeretnék ebbe belekapcsolódni, a kérdésre szerettem volna választ kapni.
2017. júl. 7. 11:25
 33/38 anonim ***** válasza:
58%

"Jajj ne már... én nem akartam kreós-teista evolucionista vitát itt a kérdésem alatt. "

Ha a kreacionistákat megszólítod, annak mindig ez a vége. Az a baj hogy a valóságban semmi nem őket igazolja, ezt ők is tudják, tehát az önigazolsára egyetlen módszerük marad, ha állandó vitákkal próbálnak minden mást szapulni magukon kívül.

Csak nézd meg a 43%-os hozzáállását, először nagyban helyeselt neked, de amint kiderült hogy más nézeteket képviselsz mint ő, jött a gyalázkodás...

2017. júl. 7. 11:30
 34/38 anonim ***** válasza:
49%

Ezt ateistakènt gondolatèbresztőnek itthagyom nektek. Ha minden keresztèny ilyen lenne...... Dehát #25..... :(

[link]

2017. júl. 7. 11:32
 35/38 A kérdező kommentje:

#34, tetszik ez a videó, nagyon jókat mond ez a csaj.

Egyébként, szoktam olvasni a Mai Ige nevezetű kiadványt, ami minden napra egy kis igerészletet magyaráz. Nagyon szeretem, általában minden nap elolvasom az aznapra szóló részt, és a maiban van valami, ami pont idevág.

"Légy nagylelkű a bosszantó emberekkel! Ne feledd, Isten őket is szereti

Néha könnyebb nagylelkűnek lenni a nem hívőkkel, mint az aggályos, itélkező keresztényekkel. De ha nem gyakoroljuk feléjük is a nagylelkűséget, akkor lényegében mi is ítélkezők vagyunk. "

Nagyon igaz szerintem.

2017. júl. 7. 15:33
 36/38 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
latom itt is van fight
2017. júl. 10. 19:10
 37/38 anonim ***** válasza:
Azért kell egymásnak ugrani mert jól esik , miért esik jól kérdezd az istent ő teremtett minket kereszténynek !
2017. júl. 10. 22:01
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Jöttek itt különböző okok a marakodás megindoklására,s nem gondolt senki,a legfontosabb okra,mégpedig a vallások,vagyis embercsoportok kőbevésett(dogmákba foglalt)elméletei Isten lényéről,és az "igazságról".

Jézus ígéretei szerint :"S a Vigasztaló, a Szentlélek, akit majd a nevemben küld az Atya, megtanít benneteket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek."(Jn 14:26)

Itt nem arról szól az ígéret,hogy vallásokat,nagy tanítókat küld az Atya,hanem Szentlelkét.

Nem DOGMÁK,hanem Isten lelke vezet el minden igazságra.

Ha dogmák helyett Isten Lelkétől várnánk világosságot,nem marakodnánk hitbeli kérdéseken.

Gondold meg:

Te azt mondod,hogy Isten Lelke neked azt mondta,hogy a hó piros,én vitatkozhatok azon?...Legfeljebb azt állíthatom,hogy én még nem találkoztam piros hóval,de azon képtelenség vitatkozni,hogy te mit tapasztaltál.

2017. júl. 11. 08:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!