Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Miért kell még...

Keresztények! Miért kell még egymás közt is marakodnunk?

Figyelt kérdés

Nap mint nap látom itt,ezen az oldalon, és keresztény portálokon is, hogy a hívők gyakorlatilag egymásnak ugranak. A protestánsok a katolikusoknak, és fordítva, a kreacionisták az evolúciót elfogadóknak, és fordítva, és így tovább.

Miért nem látjuk meg, hogy sokkal több az, ami összeköt minket, mint az,ami elválaszt?

2017. júl. 6. 10:31
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:

Nem álkérdés, komolyan nem értem, minek kell egymást besározni? Függetlenül attól, hogy ki mit gondol az evolúciórol, vagy más dolgokról, nem kellene egymás felett ítélkezni. És már megint kezditek. :(

Ha alpári veszekedésre vágyom, inkább nézek Mónika show-t.

2017. júl. 6. 12:29
 12/38 anonim ***** válasza:
79%

Miért marakodnak a keresztények?

Válasz: #8, #9, #10

Oh, az irónia. :)

Mindeközben az ateisták:

[link]

2017. júl. 6. 12:33
 13/38 anonim ***** válasza:
86%

"Ellened is ellened fordulnak majd, ha már nem szolgálod a Biblia-gyalázó hadjáratukat"

"Valójában ez a szokásos, kreacioniszmust lejárató, evolúcióhívő álkérdés"

Még az a jó, hogy legalább te nem fordultál a kérdező ellen. XD

2017. júl. 6. 12:36
 14/38 A kérdező kommentje:

Hat igen, #12, maximálisan egyetértek.

Tényleg ezek vagyunk mi. Csak szidjuk a másikat, és meg vagyunk róla győzödve, hogy nálunk az igazság, és mi értelmezzük jól a Bibliát. És jönnek az ateisták, mit gondolnak: "na ezek papolnak szeretetről, de folyamatosan veszekednek..."

Kérdem én emberek, hogy akarunk így megszólítani másokat?

Ugyanabban az Istenben hiszünk, és hisszük, hogy Jézus Krisztus a megváltónk. És mégis mekkora szakadék van köztünk. :(

2017. júl. 6. 12:38
 15/38 anonim ***** válasza:
42%

És szerinted az a szakadék, hogy én a hatnapos teremtésben hiszek?

Te hiszed, hogy Te értelmezed helyesen a Bibliát?

2017. júl. 6. 12:52
 16/38 A kérdező kommentje:
Nem, nem az a szakadék. A gyűlölködés, veszekedés a szakadék. Mindkét fél részéről.
2017. júl. 6. 12:57
 17/38 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
63%

nem tudom igy van e fogalmazva a Bibliaban es hol, benne van e

de:

"Labuk gyors a verontasra, de rest a jora"

az emberek tobbsege akkor is ha hivo szereti a harcot, versengest, ezt a legnehezebb legyoznie

en se tudom es szeretek "fight-olni" (internett moge bujva, sunyi modon stb., szoval nem verekedni :D )

de hogyan fejldonenek a szeretetben ha nem vivnank meg szellemi harcaink?

Pal apostol rengeteget irt ezekrol, ezert is szetetem mert o megertette az embereket, hogy ezek valos problemak ahogy mar itt is vakaszoltak, es eleve a kerdes is arrol szol

de ha csak eliteled, itelkezel felettuk akkor nem leszel kulonb, viszont a vitazas nem hun

a pocskondiazas igen, de ezt is nagyon szeretik, es en is szeretem

tanitania kellene az embereket ezek elkerulesere kivedesere azoknak akik tudjak a helyes jo megoldast

2017. júl. 6. 14:50
 18/38 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
31%

Bibliaban nincs szo arrol legalabbis nem tudok meg rola hogy amikor Jezus jarta a vilagot es peldabeszedeket mondott a tomegeknek akkor ezekben a tomegekben ne lettek volna marakodok

azert hogy kozelebb legyenek Jezushoz es jobban haljak stb.

elitelendo ha valaki kozel akart kerulni hozza?

mit tanit errol a Biblia hogy kell megelegedni azzal hogy csak tavolrol alig lassuk alig haljuk Isten hangjat?

miert vannak kozelebb valakik hozza? nem mindenki egyforman reszesul Isten szereteteben?

es egy egyszeri ember nem tud melyszellemileg gondolkodni egybol igy fizikailag probal kozelkerulni

akik most ilyen tamadasokat es harcokat folytatnak ok sem kepesek szellemileg meg kozelkerulni Krisztushoz ezert fizikailag kenytelenek

2017. júl. 6. 14:56
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
"Arról ismerik meg,hogy az én tanítványaim vagytok,hogy egymást szeretni fogjátok."
2017. júl. 6. 16:43
 20/38 anonim ***** válasza:
86%

Hmm, érdekes.

Első válasz: "Igazad van! Teljesen"

Kicsit később ugyanaz a válaszoló: "én is álkereszténynek tartalak... Valójában ez a szokásos, kreacioniszmust lejárató, evolúcióhívő álkérdés"

Azt hiszem ennél ékesebb irónia nem is példázhatná, mi a gond egyes keresztényekkel.

2017. júl. 6. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!