Keresztények! Miért kell még egymás közt is marakodnunk?
Nap mint nap látom itt,ezen az oldalon, és keresztény portálokon is, hogy a hívők gyakorlatilag egymásnak ugranak. A protestánsok a katolikusoknak, és fordítva, a kreacionisták az evolúciót elfogadóknak, és fordítva, és így tovább.
Miért nem látjuk meg, hogy sokkal több az, ami összeköt minket, mint az,ami elválaszt?
"Jézus új parancsolatot adott nekünk, hogy egymást szeressük."
Szokták mondani: "Újszülöttnek minden vicc új"
Én megtoldanám azzal aki nem ismeri a Bibliát annak tudnak újjat mondani. Jézus is újjat mondott a Zsidó tanítóknak, mert nem értették miről szólt a Móze könyvében ez az ige.
Móz.19:18.
"Bosszúálló ne légy, és haragot ne tarts a te néped fiai ellen, hanem szeressed felebarátodat, mint magadat. Én vagyok az Úr."
Tehát ez a pasrancs már nagyon régi, csak a tanítványoknak, a farizeusoknak és úgy tűnik a jelenkorban élőknek is le kell porolni.
"Aki elgondolkodik azon, hogy egy Jehovást, mormont, vagy Jézushívő zsidót keresztény testvérének tekintsen-e, az kevésbé keresztény, mint a muszlimok, akik ugyan nem vallják magukat kereszténynek, de legalább Jézust elismerik igaz prófétának"
Nincs nekem velük semmi bajom. Szeretem és tisztelelem őket, csak a tanaikat nem tudom elfogadni. Ennyi.
A muszlimok pedig kitűzhetik az elismerésüket (ha elfogadnám az elismerésüket azzal én magam minősíteném le jézus szimplán igaz prófétának) a kalapjukra (a jelképes kalapjukra), mert Jézus nem csak igaz próféta, hanem a földre jött Isten.
"Minden keresztény azt hiszi, hogy az az igazság, amit ő hisz, és meg akarja győzni a másikat vagy az olvasókat is erről."
A magam részéről, de szerintem beszélhetek az egyházamról. SENKIT NEM AKARUNK meggyőzni! Az ugyan is NEM A MI FLADATUNK, hanem a Szentlélek dolga.
Mi nem akarjuk Isten helyébe helyezni magunkat, mint van néhány vezető más közösségeknék akik az tartják magukról.
A mi feladatunk egyedül a "magvetés". Ha valaki érdekel, érdekel, ha nem, hát nem.
Ezért igazából nem is igazán jó egy ilyen fórumos beszélgetés (irogatás). Nem hallani a hanghordozást, hagsúlyt, nem látjuk egymás arckifejezését, nem ismerjük egymást személyiségét. Nem bízunk egymásban, mert mindenki vadidegen a másiknak.
És hiába bizonygatnám, hogy én tényleg jót akarok. A másik azt monja ezek csak szavak.
Senki nem tudja a másikról hogyan él, mennyire szereti a környezete, milyen a családja.
És pont ezért nem kéne bántani egymást, mert lehet, ha személyesen ismérnénk mindenkit teljesen más lenne a véleményünk.
Ha fel van téve egy kérdés, válaszoljuk meg a legjobb tudásunk szerint és a kérdező eldönti neki melyik jó.
Az érveléseknél nem kéne egy adott válaszolót pocskondiázni.
Az, hogy bizonyos egyházakról vannak történelmi tények és elmondjuk az nem az egyén.
Tehát kerülni kéne a nagyon sértő személyeskedő, bántó megjegyzéseket.
Szorítkozzunk arra amit ismerünk és tudunk bizonyítani.
21 kiegészítése: Ez azért ilyen fontos, mert aki nem azt hiszi, mint ami az igazság, arra valószínűleg a pokol vagy a megsemmisülés vár. Ha a hit csak családi hagyomány lenne, és mindegy, ki hova tartozik, akkor nem lennének ilyen viták.
Tehát éppen a szeretet sarkallja a vitázókat.
"Itt általában ál-ateisták vannak"
Akarod mondani, olyan emberek akik képben vannak a világgal kapcsolatban, amelyben élnek (köztük láttam már itt keresztényt, ateistát, muszlimot is), és vannak a kreacionisták?
Azt ugye érted hogy ez a világ ami körülvesz minket, ez Isten teremtése? Márpedig a kreacionista elképzelésekkel komoly probléma, hogy nem egyeztethetőek össze a világ működésével, vagyis Isten alkotásával. Innentől pedig mind keresztényi, mind tudományos szempontból károsak a kreacionista kitalációk.
Mi van? Milyen ál ateisták? Szó sem volt itt ateistákról. A kreacionistákat meg az evolúciót elfogadókat hoztam fel példanak, de felhozhattam volna a liberális keresztények-konzervatív keresztények vitát id akár, vagy bármi mást.
Egyébként én nem a vitáról beszélek. Szeretek vitázni, a vita egy jó dolog. Én itt most a veszekedésről beszélek, arról, amikor egymást gyalázzuk.
"Mi van? Milyen ál ateisták? "
Ebből mi nem érthető? "Próbálják magukat az ítéletre bebiztosítani gyenge érvekkel, és azért idegesek ránk, mert már mi cáfoljuk őket"
Látod pl. a 82%-os izgulót. Tudod, miért utálják a kreósokat? Mert rámutatnak, hogy természettudományosan sem áll meg az utolsó, legbiztosabbnak tűnő mentsváruk, a törzsfejlődés. Ha szellemi keresztény lennél, szellemben gondolkodnál, láthatnád, hogy a bennük lévő gyűlölet miféle szellemi eredetű.
Ha keresztény vagy, ezeket tudhatnád... Hiszti helyett a higgadt gondolkodást tudom javasolni
Mit mond ez neked?
Ef
6,12 Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.
6,13 Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.
A teista evós keresztényeket azért "szeretik" az ateisták, mert lehetővé teszitek a tesita evolúcióval, hogy a Bibliát ellentmondásosnak mutassák be. A kreósokat pedig azért utálják, mert megmutatják, hogy smmiféle tudománnyal nem cáfolható a szó szerinti teremtéstörténeti értelmezés.
A teista evósok a liberális bibliakritikát alkalmazzák.
"A liberális bibliakritika káros hatásai sajnálatos módon megjelentek a teológusképzésben is, és beszivárognak a bibliafordítások lábjegyzeteibe, a kommentárokba és egyéb teológiai tárgyú írásokba is. Ez a fajta értelmezési módszer azt tartja üdvösnek, ha elvetve a zsidóság és kereszténység közös hitét, évezredek egyházi hagyományát, a modern, tudományosan nem igazolt elméleteket tekintjük mérvadónak a Biblia keletkezésére, az ember és Isten kapcsolatára, a megváltásra és a Megváltó személyére, a teremtésre és egyéb teológiai kérdésekre vonatkozólag."
C. S. Lewis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!