Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Miért kell még...

Keresztények! Miért kell még egymás közt is marakodnunk?

Figyelt kérdés

Nap mint nap látom itt,ezen az oldalon, és keresztény portálokon is, hogy a hívők gyakorlatilag egymásnak ugranak. A protestánsok a katolikusoknak, és fordítva, a kreacionisták az evolúciót elfogadóknak, és fordítva, és így tovább.

Miért nem látjuk meg, hogy sokkal több az, ami összeköt minket, mint az,ami elválaszt?

2017. júl. 6. 10:31
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
80%
Minden keresztény azt hiszi, hogy az az igazság, amit ő hisz, és meg akarja győzni a másikat vagy az olvasókat is erről.
2017. júl. 6. 21:05
 22/38 követ62 ***** válasza:
50%

"Jézus új parancsolatot adott nekünk, hogy egymást szeressük."

Szokták mondani: "Újszülöttnek minden vicc új"

Én megtoldanám azzal aki nem ismeri a Bibliát annak tudnak újjat mondani. Jézus is újjat mondott a Zsidó tanítóknak, mert nem értették miről szólt a Móze könyvében ez az ige.

Móz.19:18.

"Bosszúálló ne légy, és haragot ne tarts a te néped fiai ellen, hanem szeressed felebarátodat, mint magadat. Én vagyok az Úr."

Tehát ez a pasrancs már nagyon régi, csak a tanítványoknak, a farizeusoknak és úgy tűnik a jelenkorban élőknek is le kell porolni.

"Aki elgondolkodik azon, hogy egy Jehovást, mormont, vagy Jézushívő zsidót keresztény testvérének tekintsen-e, az kevésbé keresztény, mint a muszlimok, akik ugyan nem vallják magukat kereszténynek, de legalább Jézust elismerik igaz prófétának"

Nincs nekem velük semmi bajom. Szeretem és tisztelelem őket, csak a tanaikat nem tudom elfogadni. Ennyi.

A muszlimok pedig kitűzhetik az elismerésüket (ha elfogadnám az elismerésüket azzal én magam minősíteném le jézus szimplán igaz prófétának) a kalapjukra (a jelképes kalapjukra), mert Jézus nem csak igaz próféta, hanem a földre jött Isten.

2017. júl. 6. 23:07
 23/38 követ62 ***** válasza:
100%

"Minden keresztény azt hiszi, hogy az az igazság, amit ő hisz, és meg akarja győzni a másikat vagy az olvasókat is erről."

A magam részéről, de szerintem beszélhetek az egyházamról. SENKIT NEM AKARUNK meggyőzni! Az ugyan is NEM A MI FLADATUNK, hanem a Szentlélek dolga.

Mi nem akarjuk Isten helyébe helyezni magunkat, mint van néhány vezető más közösségeknék akik az tartják magukról.

A mi feladatunk egyedül a "magvetés". Ha valaki érdekel, érdekel, ha nem, hát nem.

Ezért igazából nem is igazán jó egy ilyen fórumos beszélgetés (irogatás). Nem hallani a hanghordozást, hagsúlyt, nem látjuk egymás arckifejezését, nem ismerjük egymást személyiségét. Nem bízunk egymásban, mert mindenki vadidegen a másiknak.

És hiába bizonygatnám, hogy én tényleg jót akarok. A másik azt monja ezek csak szavak.

Senki nem tudja a másikról hogyan él, mennyire szereti a környezete, milyen a családja.

És pont ezért nem kéne bántani egymást, mert lehet, ha személyesen ismérnénk mindenkit teljesen más lenne a véleményünk.

Ha fel van téve egy kérdés, válaszoljuk meg a legjobb tudásunk szerint és a kérdező eldönti neki melyik jó.

Az érveléseknél nem kéne egy adott válaszolót pocskondiázni.

Az, hogy bizonyos egyházakról vannak történelmi tények és elmondjuk az nem az egyén.

Tehát kerülni kéne a nagyon sértő személyeskedő, bántó megjegyzéseket.

Szorítkozzunk arra amit ismerünk és tudunk bizonyítani.

2017. júl. 6. 23:30
 24/38 anonim ***** válasza:
40%

21 kiegészítése: Ez azért ilyen fontos, mert aki nem azt hiszi, mint ami az igazság, arra valószínűleg a pokol vagy a megsemmisülés vár. Ha a hit csak családi hagyomány lenne, és mindegy, ki hova tartozik, akkor nem lennének ilyen viták.

Tehát éppen a szeretet sarkallja a vitázókat.

2017. júl. 7. 08:54
 25/38 anonim ***** válasza:
10%
Itt általában ál-ateisták vannak. Próbálják magukat az ítéletre bebiztosítani gyenge érvekkel, és azért idegesek ránk, mert már mi cáfoljuk őket:)
2017. júl. 7. 09:23
 26/38 anonim ***** válasza:
83%

"Itt általában ál-ateisták vannak"

Akarod mondani, olyan emberek akik képben vannak a világgal kapcsolatban, amelyben élnek (köztük láttam már itt keresztényt, ateistát, muszlimot is), és vannak a kreacionisták?

Azt ugye érted hogy ez a világ ami körülvesz minket, ez Isten teremtése? Márpedig a kreacionista elképzelésekkel komoly probléma, hogy nem egyeztethetőek össze a világ működésével, vagyis Isten alkotásával. Innentől pedig mind keresztényi, mind tudományos szempontból károsak a kreacionista kitalációk.

2017. júl. 7. 10:13
 27/38 A kérdező kommentje:

Mi van? Milyen ál ateisták? Szó sem volt itt ateistákról. A kreacionistákat meg az evolúciót elfogadókat hoztam fel példanak, de felhozhattam volna a liberális keresztények-konzervatív keresztények vitát id akár, vagy bármi mást.

Egyébként én nem a vitáról beszélek. Szeretek vitázni, a vita egy jó dolog. Én itt most a veszekedésről beszélek, arról, amikor egymást gyalázzuk.

2017. júl. 7. 10:34
 28/38 anonim ***** válasza:
2%

"Mi van? Milyen ál ateisták? "

Ebből mi nem érthető? "Próbálják magukat az ítéletre bebiztosítani gyenge érvekkel, és azért idegesek ránk, mert már mi cáfoljuk őket"

Látod pl. a 82%-os izgulót. Tudod, miért utálják a kreósokat? Mert rámutatnak, hogy természettudományosan sem áll meg az utolsó, legbiztosabbnak tűnő mentsváruk, a törzsfejlődés. Ha szellemi keresztény lennél, szellemben gondolkodnál, láthatnád, hogy a bennük lévő gyűlölet miféle szellemi eredetű.

Ha keresztény vagy, ezeket tudhatnád... Hiszti helyett a higgadt gondolkodást tudom javasolni

2017. júl. 7. 11:00
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

Mit mond ez neked?

Ef

6,12 Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság lelkei ellen, melyek a magasságban vannak.

6,13 Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.

2017. júl. 7. 11:02
 30/38 anonim ***** válasza:
2%

A teista evós keresztényeket azért "szeretik" az ateisták, mert lehetővé teszitek a tesita evolúcióval, hogy a Bibliát ellentmondásosnak mutassák be. A kreósokat pedig azért utálják, mert megmutatják, hogy smmiféle tudománnyal nem cáfolható a szó szerinti teremtéstörténeti értelmezés.

A teista evósok a liberális bibliakritikát alkalmazzák.

"A liberális bibliakritika káros hatásai sajnálatos módon megjelentek a teológusképzésben is, és beszivárognak a bibliafordítások lábjegyzeteibe, a kommentárokba és egyéb teológiai tárgyú írásokba is. Ez a fajta értelmezési módszer azt tartja üdvösnek, ha elvetve a zsidóság és kereszténység közös hitét, évezredek egyházi hagyományát, a modern, tudományosan nem igazolt elméleteket tekintjük mérvadónak a Biblia keletkezésére, az ember és Isten kapcsolatára, a megváltásra és a Megváltó személyére, a teremtésre és egyéb teológiai kérdésekre vonatkozólag."

C. S. Lewis

2017. júl. 7. 11:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!