Hívők! Hol kezdődik az okkultizmus? Ha megnézek egy thrillert, egy pszichodrámát vagy egy enyhébb horrort, az már annak számít?
Igen, babonás félelmeid vannak, még ha nem is tetszik, vagy nem akarod elismerni.
Többnyire azok az emberek, akik úgy "rendben vannak fejben", nem azonosulnak a megnézett filmmel és nem másolják azt. Így ha megnéznek egy ilyet, nem lesznek hidegvérű gyilkosok, varázslók, vagy bármi mások. Persze mindig van néhány kivétel, akikre ez nem igaz, őket érdemes zárt osztályon kezeltetni, mert veszélyt jelentenek önmagukra és környezetükre nézve is.
Meg mint írtam, ezek a filmek se tudnak semmi újat mutatni, ami ne lenne benne a Bibliában, csak újabb köntösbe öltöztették.
Szerintem meg nem kéne 2X leírnod ugyanazt.
Attól még nem lesz igazad!
Csak többször kapsz lefelé mutató kezet. :/
Hű de "keresztény gondolkodású" vagy... "többször kapsz lefele mutató kezet"
De akkor lényegében miért kérdezed? Vagy csak arra vársz hogy írja valaki, "hű milyen olyan okkultista dolog ilyeneket nézni, ha ilyen filmeket néz valaki, akkor a pokolba kerül". Ekkor nagyot sóhajtva, eltelve az elégedettség édes érzésével, hátradőlsz a székben és mondod magadban, hogy "na ez az, én is így gondoltam, milyen keresztény gondolkozású válasz volt ez".
Oh majdnem elfelejtettem: XD
Én felpontoztam, mert igaza van. Nézd kérdező, nyugodtan meg lehet nézni bármilyen filmet, de az nem biztos, hogy jó hatással lesz rád. Én pl. tudom magamról, hogy a pszichothriller rossz hatással van a lelkemre, egyszer volt egy nagyon durva film, amit láttam, szóval azóta nem nézek ilyeneket.
Tudod, "minden szabad néktek, de nem minden használ".
13-as!
Mi az, már látó is lettél? :D
NEM! Nem ülök most székben...
14-es-nek köszönöm az őszinte választ!
Nem attól rossz megnézni az említett filmeket, mert okkultizmus van benne, hanem azért, mert azokat az ösztönöket szítja fel, melyeknek a "kézben tartása" egyébként sem egy könnyű dolog.
Szerintem árt önmagának az, aki ilyen filmeken "élvezkedik", és nagyon beteggé, deformálttá teszi önmagát, mivel "be engedte a szívébe".
"A test világa a szem, ha szemed ép, egész tested is világos lesz, de ha szemed romlott, akkor a tested sötét lesz. Ha pedig a sötétség benned a világosság, akkor mekkora benne maga a sötétség?"
Tanította Jézus erre az esetre.
Dőljél nyugodtan...
Remélem jó kényelmes! :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!