Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit nevez a Biblia varázslásnak?

Mit nevez a Biblia varázslásnak?

Figyelt kérdés

2017. jún. 26. 21:40
1 2
 11/18 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#10 de epp ez az te igy tekintesz ra:

gonosz, rossz = varazslas, magia

pedig nem minden ami gonosz, rossz jelent egyben varazslast is

es a varazslas is csak abban a szempontban rossz ha nem Istentol eredo

tehat a gonosz, rossz varazs, magia demonoktol, ordogtol, satantol jon mind

szerencsejatekban maximum csalnak, de milyen varazst hasznalnak?

netan a buveszkedessel is keverheted

2017. jún. 27. 14:23
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A varázslásnak éppen az a lényege, hogy nem Istentől való. Célja pedig más emberek befolyásolása, leuralása, rabul ejtése. Tök mindegy, hogy milyen módon működtetik, millió változata van. Ami közös bennük az az, hogy gonosz szellemekkel manipulálnak embereket. Persze az az ember, aki ezt teszi, maga is démonikus személy, ő is rab, bármit is gondol erről.
2017. jún. 27. 16:23
 13/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,igazán tanulságos dolgokat írtatok le.
2017. jún. 27. 18:14
 14/18 changename ***** válasza:

"Mit nevez a Biblia varázslásnak?"

A megtévesztést minden mellékágával!

2017. jún. 27. 20:40
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Ahhoz, hogy valaki érdemben egy témához hozzá tudjon szólni, először az adott témában tapasztalattal kellene rendelkezni, mások beszámolója alapján, pusztán feltételezéseket lehet tenni, ami aztán párosul az elfogultsággal, és jönnek az olyan hozzászólások, mint amiket előttem írtak.

Kár, hogy az Ószövetségbe belekerülő varázslás tiltása nem közvetít más, csak a törzsi zsidóság tiltását. Történelmi bizonyíték van rá, hogy a történelmi zsidóság 3-3500 évvel ezelőtt, az hétköznapokban nevezett varázslást, tiltotta, miközben gyakorolta a kabbalát, és számtalan törzsekben bevett vallásos gyakorlatot végrehajtott. Az Ábrahám története a valóságban úgy nézett ki, hogy Ábrahám egy istennek, ment áldozatot bemutatni, csak úgy, ahogyan azt akkor a világ minden részén tették, a törzsi vallások. Különböző természeti istenségektől kérték, az esőt, a meleget, a jó termést, és úgy általában mindent, ami a bőséghez hozzá tartozik. Szegény keresztényeknek fogalmuk sincsen, hogy Ábrahám semmiféle Bibliában szereplő entitáshoz nem ment, a története csak úgy, ahogyan több tucat más történet is át lett alakítva, a régi hitvilágok bizonyos történeteivel. A tíz parancsolat is tökéletes másolata az egyiptomi halottas könyvnek, vagy az özönvíz, amely a Gilgemeshi eposzból lett szépen átemelve, Ábrahám története, meg nem más, mint egy egyszerű ember, egyszerű állat áldozata, egy istenséghez, amely akkoriban totálisan megszokott volt. Komolyan nem értem a keresztényeket, hogyan nem veszitek észre, hogy az egész Biblia 2500 éve íródott, azzal a szándékkal, hogy a régi többistenhitű rendszereket, felváltsa, egy sokkal könnyebben irányítható, kontroll rendszere? Az egész Biblia hemzseg, Görög, Római, Babiloni, Sumer, és mindenféle nagy birodalmak ellopott történeteivel.

2017. jún. 28. 01:40
 16/18 A kérdező kommentje:

14

Az Ábrahám története a valóságban úgy nézett ki, hogy Ábrahám egy istennek, ment áldozatot bemutatni, csak úgy, ahogyan azt akkor a világ minden részén tették, a törzsi vallások.

De ne feledjük el azt sem,hogy Isten vette fel a kapcsolatot Ábrahámmal,Ő kötött szövetséget Ábrahámmal,Ő volt az,aki ígéretet tett neki,hogy népek sokaságának atyjává teszi.Pedig nem lehetett gyermekük,és ez Izsák megszületése előtt történt.Isten megváltoztatta mindkettőjük nevét.Ábrámról-Ábrahámra,Szárairól-Sárára.Ami annyit jelent,hogy sok nép atyja,és sok nép anyja.És csak ezután született meg nekik Izsák.

2017. jún. 28. 09:02
 17/18 A kérdező kommentje:

14

Szegény keresztényeknek fogalmuk sincsen, hogy Ábrahám semmiféle Bibliában szereplő entitáshoz nem ment, a története csak úgy, ahogyan több tucat más történet is át lett alakítva, a régi hitvilágok bizonyos történeteivel. A tíz parancsolat is tökéletes másolata az egyiptomi halottas könyvnek, vagy az özönvíz, amely a Gilgemeshi eposzból lett szépen átemelve, Ábrahám története, meg nem más, mint egy egyszerű ember, egyszerű állat áldozata, egy istenséghez, amely akkoriban totálisan megszokott volt

Az Ószövetség a zsidó néppel lett megkötve.Az Újszövetség pedig nem csak a zsidó néppel,hanem mindenkivel,aki elfogadja az Úr Jézus Krisztus keresztáldozatát.

Lehetséges,hogy te nem hiszel a Biblia igazságában,én teljes mértékben elfogadom a Biblia igazságát.De azt állítani,hogy Ábrahám nem kötött szövetséget Istennel,ez hazugság,mert ezzel több millió ember hitét kérdőjelezed meg.

1Mózes17/1 Mikor Ábrám kilencvenkilenc esztendős vala, megjelenék az Úr Ábrámnak, és monda néki: Én a mindenható Isten vagyok, járj én előttem, és légy tökéletes.

2

És megkötöm az én szövetségemet én közöttem és te közötted: és felette igen megsokasítlak téged.

3

És arcára borúla Ábrám; az Isten pedig szóla őnéki, mondván:

4

Ami engem illet, imhol az én szövetségem te veled, hogy népek sokaságának atyjává leszesz.

5

És ne neveztessék ezután a te neved Ábrámnak, hanem legyen a te neved Ábrahám, mert népek sokaságának atyjává teszlek téged.

6

És felette igen megsokasítalak téged; és népekké teszlek, és királyok is származnak tőled.

7

És megállapítom az én szövetségemet én közöttem és te közötted, és te utánad a te magod között annak nemzedékei szerint örök szövetségül, hogy legyek tenéked Istened, és a te magodnak te utánad.

8

És adom tenéked és a te magodnak te utánnad a te bujdosásod földét, Kanaánnak egész földét, örök birtokul; és Istenök lészek nékik.

9

Annakfelette monda Isten Ábrahámnak: Te pedig az én szövetségemet megőrizzed, te és a te magod te utánad az ő nemzedékei szerint.

10

Ez pedig az én szövetségem, melyet meg kell tartanotok én közöttem és ti közöttetek, és a te utánnad való magod között: minden férfi körülmetéltessék nálatok.

2017. jún. 28. 09:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"...a Jehovába vetett bizalomra ösztönöz"

Én pedig mindenkit arra ösztönzök hogy Jehovába semmiféle bizalmat ne vessen senki mert ő nem létezik az csal egy hiba folyamán keletkezett "név" vagy inkább mozaik szó!

Bízni a mennyei Atyában érdemes és az Úr Jézus Krisztusban!

2017. jún. 28. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!