Egyesek szerint az Atya Isten Ő az energia de miért jobb ezt elfogadni mint inkább azt hogy személy is nem csak energia Lény?
"#6 a szentharomsag egy szemely
teljesen kulonalloan igy nincs ertelme tekinteni ra, igy a szentszellem is szemely es energia is
de ezek a szavak nem fejezik ki jol
Istent nem lehet ilyen egyszeruen leirni es ezzel mar meg is erteted mas megkozelitesben viszont megertheted istent ha helyesen elsz, onzetlenul"
Magam is így akartam kifejezni. :) Teljesen egyetértek veled, csak Livingnek próbáltam picit leegyszerűsíteni a dolgot, mivel Isten tud érezni, a Szent Szellem is, aki az Isten, és Krisztus a Fiú is az Isten. Tehát, te és én ugyan arról beszélünk. Livingnek, kár volt felhoznom a dolgot újra, mivel már nem elősszőr beszélek vele erről, és már a kisded színtjére sűlyedve sem értettem meg vele, szóval, végülis jobb is, hogy rám szóltál, mert amúgy is felesleges volt bele kezdenem, mivel nincs ott a Szent Szellem, aki megmagyarázná ezt neki. :\
Azt el tudom fogadni,hogy a"személy"kifejezés veszélyes,mert Isten lényét leegyszerűsíti emberi formába.Én,személy helyett"lényt"mondanék.
Isten több,mint személy.
#12 emneri leny
sot allatra is mondjak hogy leny
igy ez megjobban leegyszerusito
Isten maga az Elet
Xy4-sztok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!