Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz az elkárhozottakkal?

Mi lesz az elkárhozottakkal?

Figyelt kérdés

A pokolban miért ne bánhatná meg valaki a gonoszságát? És ha megbánta a szemebsülés következtében valamint a sok sok szenvedés hatására is, akkor az Isten mit csinál vele? Talán ott hagyja, had szenvedjen csak örökkön örökké?

Azért kérdezem, mert néhány keresztény felekezet mintha megfeledkezne Isten irgalmas megbocsátó szeretetéről, és csak addig lenne irgalmas és megbocsátó, amíg valaki elfogadja a vallási fölfogásukat, de ha nem, akkor már mehet is a pokolba.

A Tanúkról tudom, hogy szerintük "kinyírja" Isten a saját gyermekeit, ha nem fogadjál el Jehovát.

A többi felekezet meg mintha még örülne is ennek, "megérdemelte, miért nem tért meg, úgy kell neki".

2017. jún. 12. 10:43
1 2 3 4 5
 41/44 A kérdező kommentje:

„Gondolod te, s nem tagadom, hogy logikusnak is tűnik. Csak ott tévedsz, hogy a szellemi világot emberinek képzeled. Mintha ott is lenne tudatlanság és vélemény változás.

A Sátán az Ördög nem azért kárhozik el, mert Isten akarja. Ha megtérne üdvözülne, de a szellem világban nincs megtérés, mert ott minden másképp működik. Sátán, amikor a lázadást választotta nagyon is jól tudta, hogy az mivel jár, s ennek tudatában vállalta.”

Önmagadnak mondasz ellen, mert egyrészt feltételezed, hogy a szellemvilágban nincs vélemény változás, másrészt pedig mégis azt mondod, hogy a sátán a lázadást választotta, tehát mégis csak van változás.

„Azt mondod, hogy senki nincs olyan hülye, hogy az örök szenvedést válassza. Hát épp ez az, hogy van olyan hülye. A gonoszság végső soron hülyeség is, s valóban érthetetlen, hogy miért lesz hülye valaki ha nem muszáj. Ez misztérium, ezt nem lehet megérteni, de tapasztalatból tudjuk, hogy létezik hülyeség és létezik gonoszság.”

Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy a szavaiddal élve: ha volt olyan hüle, hogy az örök kárhozatot választotta, tehát gonosz lett, akkor az örök kárhozatban ahol szembesül a saját maga gonoszságával akkor már nincs olyan hüle, aki képes lenne örökkön örökké hüle maradni, mert a sok szenvedés a pokolban észhez téríti –ez a lényege, annak amit mondtam.

2017. jún. 15. 17:31
 42/44 anonim ***** válasza:
Nem tudom kedves kérdező, hogy mi jogon nevezed a keresztények kétezer éves hitét szadista őrületnek. Én sem szajkózom, hogy nézeteid teljességgel eretnekek, amit linkelgetsz oldalt, annak tanítását egy eretnek pap írta, akit felfüggesztettek Bibliának ellentmondó nézetei hirdetése miatt.
2017. jún. 15. 17:54
 43/44 szp72 ***** válasza:

@ Önmagadnak mondasz ellen, mert egyrészt feltételezed, hogy a szellemvilágban nincs vélemény változás, másrészt pedig mégis azt mondod, hogy a sátán a lázadást választotta, tehát mégis csak van változás.

Nincs önellentmondás. Nem azt mondtam, hogy nincs változás, hanem csak vélemény változás. A szellemi lényeknek nem kell hosszú-hosszú éveken át tanulniuk és fejlődniük, hogy megértsék miről van szó, nekik nincs gyerek koruk. Meg lettek teremtve a kellő tudással együtt, döntés elé lettek állítva, döntöttek és kész.

Inkább te vagy ellentmondásban, mert ha feltételezed, hogy lehet olyan hülye valaki, hogy csak hosszú-hosszú szenvedés által jut csak jobb belátásra, akkor miért elképzelhetetlen, hogy annyira hülye is létezhet, hogy soha nem jut jobb belátásra. Mind a kettő irgalmatlan hülye csak az egyik abszolút hülye. Márpedig a Sátán abszolút gonosz és egyben abszolút hülye.

2017. jún. 15. 20:08
 44/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát! Ha valakit megbántottam a hivatalostól eltérő nézetem miatt, vagy ha azt erősen képviseltem, attól elnézést kérek, a szándékom nem ez volt, hanem az, hogy ezt a kérdést az igazság és a szeretet tükrében is tudjuk vizsgálni.

Az alábbi idézettel lezárom részemről a témát.

Mindenkinek Krisztusban áldott életet kívánok!

"Én, Jézus, hirdettem, hogy van örök kárhozat, mert ha van olyan szabadság, amelynek következtében örökké lehet igent-t mondani, akkor elvileg kell, hogy legyen olyan is örökké, hogy nem-et is lehessen mondani (Márk 9:48). De azt állítani, hogy valaki örökké nem-et akarjon mondani arra, amiről tudja, hogy természete ellen van, tehát arra, hogy boldogtalan maradjon, mindenkor iszonyatos kínok kínját szenvedő legyen olyasmiért, amit „tükör által, homályban látva” egy rövid ideig elkövetett, ez szöges ellentétben van még a legelvetemültebb emberi morállal is! Csak „időszakos” lehet tehát a szenvedést vállalni kényszerülők sorsa (Máté 18:34-35)! "

"Az egészséges erkölcsi érzékkel rendelkező szellemi lény, tehát az ember is, összeegyeztethetetlennek és elképzelhetetlennek tartja azt, hogy Isten bárkitől is megvonná a bűnbánattartás lehetőségét.

Ilyet csak bizonyos intézményeket minden áron fenntartó, hatalmat gyakorolni akaró, tehát félelmet keltő és fenntartó urak találhattak ki. Ezekhez nekem, Jézusnak, e téren semmi közöm nincs!

Az, akit te leveledben említesz, egy intézmény alapján tanult Rólam, és így ahhoz ragaszkodik, amit abban az intézményben tanítottak neki. Így nem is ragaszkodhat más meglátáshoz! Erről egyenlőre nem tehet, és majd a jövő fogja megmutatni azt, hogy mennyire nyitott, illetve zárt Felém. Jelenleg ő, jó szándékát feltételezhetően, egy olyan intézményhez ragaszkodik, amely aránylag kevés munkáért, jó pénzért eltartja őt úgy, hogy még közmegbecsülést is biztosít számára. "

Jézus; A HANG 3702

[link]

2017. jún. 16. 10:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!