Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz az elkárhozottakkal?

Mi lesz az elkárhozottakkal?

Figyelt kérdés

A pokolban miért ne bánhatná meg valaki a gonoszságát? És ha megbánta a szemebsülés következtében valamint a sok sok szenvedés hatására is, akkor az Isten mit csinál vele? Talán ott hagyja, had szenvedjen csak örökkön örökké?

Azért kérdezem, mert néhány keresztény felekezet mintha megfeledkezne Isten irgalmas megbocsátó szeretetéről, és csak addig lenne irgalmas és megbocsátó, amíg valaki elfogadja a vallási fölfogásukat, de ha nem, akkor már mehet is a pokolba.

A Tanúkról tudom, hogy szerintük "kinyírja" Isten a saját gyermekeit, ha nem fogadjál el Jehovát.

A többi felekezet meg mintha még örülne is ennek, "megérdemelte, miért nem tért meg, úgy kell neki".

2017. jún. 12. 10:43
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:

"Tehát ez az un. Isten saját magát korlátozza a korlátlan szeretetének megélésében"

Most veszem észre a csúsztatásod. Én sosem mondtam, hogy "korlátlan szeretet", légy szíves legyél tisztességesebb!

Ezt írtam: "Isten megbocsát, ha hiszel Jézusban még ebben az életedben. Ez a megbocsátó szeretet. Ez a megbocsájtás azonban korlátozott ideig tart és feltételhez van szabva. Na, most írtam róla. "

Valamint: "Istent ki korlátozhatja a szeretetében, hogy az elkárhozottakon is segítsen?"

Saját maga, az adott szava.

Tehát sehol nem írtam korlátlan, feltétel nélküli megbocsájtó szeretetről

Légy tisztességes!

2017. jún. 12. 12:28
 12/44 anonim ***** válasza:
57%

"Tehát sehol nem írtam korlátlan, feltétel nélküli megbocsájtó szeretetről

Légy tisztességes!"

Ha Isten nem szereti a teremtményeit feltétel nélkül, akkor mi sem leszünk soha képesek ugyanígy szeretni Őt. Az az isten, aki nem tud feltétel nélkül szeretni, az nem isten. Isten pont attól Isten, mert jobban szeret minket, mint mi őt.

2017. jún. 12. 13:14
 13/44 anonim ***** válasza:
31%

"Ha Isten nem szereti a teremtményeit feltétel nélkül, akkor mi sem leszünk soha képesek ugyanígy szeretni Őt. Az az isten, aki nem tud feltétel nélkül szeretni, az nem isten. Isten pont attól Isten, mert jobban szeret minket, mint mi őt."

Ettől még az üdvösségnek ugyanúgy megmarad a feltétele.

Isten szereti az embert, ezzel egyetértek, hisz Jézus meghalt értünk, hogy aki hisz benne, örök élete legyen. De aki nem hisz, Isten szeretete ellenére el fog kárhozni, örökre, hisz nem akar Istennel lenni

2017. jún. 12. 13:21
 14/44 anonim ***** válasza:
@12. Akkor szerinted sem lesz örök kárhozat?
2017. jún. 12. 13:27
 15/44 A kérdező kommentje:

„"Jézus hol mondta azt, hogy az elkárhozottak a sok szenvedés hatására egyszer ne bánhatnák meg azt, amiért elkárhoztak? Jézus örök kárhozatról beszél, de nem örök kárhozottról, ne keverd össze ezt is!! "”

”Úgy látom Te kevered. Örök kárhozatot mégis ki szenved?:)

Hogy lehet örök kárhozat és nem örök kárhozott. Elmagyaráznád?”

Nézd, van különbség az örök kárhozat és az örök kárhozott között. Sajnálom, ha ezt nem érted, talán ezért sem érted azt, hogy az Isten irgalmas és megbocsátó szeretete örökkön örökké élő valóság, amelyet a téves istenképek sem képesek korlátok közé szorítani.

„Hol mondta? Csomó helyen. Pl.: Máté 25,46 És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.”

Ide másolom:

Máté25.46. és ezek majd elmennek az aioni /(világ)korszakig tartó/ büntetésre, az igaz(ságos)ak pedig az aioni /(világ)korszakig tartó/ életbe,

Itt is azt mondta, hogy az aioni (világ)korszakig tartó, de azt már nem mondta, amit tévesen állítasz, hogy akik „oda mennek”, azok örökkön örökké ott is maradnának. Nem mondta, mert ez ellentétes lett volna Isten örökkön örökké irgalmas, megbocsátó szeretetével.

„Megbánja és? Tudod mit jelent a megtérés? A gondolkodás megváltoztatását. Nem látom be, hogy mit akarsz ebből kihozni. Neked mi a megbánás és mi a megtérés?”

Mi az. "hogy és”? Csak nem azt akarod mondani, hogy Isten, ha megbánja valaki azt, amiért az örök kárhozatra került, akkor hagyná, „hadd rohadjon csak ott a saját gyermeke”. Vagy, ha ezt gondolod, akkor ezen a fajta gondolkodási módodon szerintem még sokat fogsz majd változtatni, ha valóban szeretnéd megismerni Jézust.

A megtérés (Metanoia) elsődleges jelentése: gondolkodás mód átalakítása -jelent.

A megbánás pld.: ha valaki a sok-sok szenvedés következtében -amit magának okozott- fájlalja a tetteit.

"Tehát ez az un. Isten saját magát korlátozza a korlátlan szeretetének megélésében, ez egy olyan ellentmondás a gondolkodásodban, amit szerintem nem gondolhatsz komolyan, és Jézus tanításával ezt alá sem tudod támasztani."

”Engem való pocskondiázás helyett inkább indokolhatnád, hogy ez miért ellentmondás:)

A Biblia bőven alátámasztja, max. te nem fogadod el.”

Lehet valakit úgy pocskondiázni, hogy csak azzal vádolom az illetőt…

Jézus Krisztus a megtestesült Ige, amely egy örökkön örökké irgalmas, és megbocsátó Istent tanított nekünk embereknek, szerintem nem jó, ha valaki ezt felülértelmezni a Bibliára hivatkozva.

2017. jún. 12. 13:28
 16/44 anonim ***** válasza:

Tudod, nagyon sok olyan ember van, aki még életében leköpi a saját szerető szüleit, lelép és süllyedhet bármilyen mocsokba, akkor is gyűlölni fogja őket és hibáztatni minden rosszért.

A pokol sem másabb. Mivel szerető Istenünk van,ezért biztosra veszem, hogy a halál pillanata előtt mindent megpróbál, hogy az ember ne kerüljön a pokolba, de hányan és hányan mondanak nemet. :(

És ott ugyanúgy, mint itt az életben, nem fogják megbánni a bűneiket, viszont hibáztatni és okolni gyűlölve Istent, igent. Ez van. Nekik nem kell Isten.

2017. jún. 12. 13:47
 17/44 anonim ***** válasza:

Már csak erre reagálnék:

"Jézus Krisztus a megtestesült Ige, amely egy örökkön örökké irgalmas, és megbocsátó Istent tanított nekünk embereknek, szerintem nem jó, ha valaki ezt felülértelmezni a Bibliára hivatkozva."

Te is a Bibliára hivatkozol, mikor azt mondod, hogy Jézus a megtestesült Ige (amivel egyetértek). Akkor ezek szerint Te döntöd el, hogy mi igaz a Bibliából is mi nem?

2017. jún. 12. 13:47
 18/44 anonim ***** válasza:
10%

A pokol nem egy kínhely.

Hanem az ember sírgödre.

Amit az életében a nap alatt megtud tenni azt tegye meg, mert ha meghal ott semmilyen gondolat tette nincs mert megszűnt létezni.

S vagy feltámadásban részesül mert méltó lesz rá, vagy marad a nem létezésben.

2017. jún. 12. 14:29
 19/44 A kérdező kommentje:

Kedves Hallgatag!

Ha jól értelek, akkor két dologban is egyetértünk.

1, Az Isten valóban örökkön örökké irgalmas és megbocsátó Isten, nem korlátozhatja semmi sem ezt a SZERETET kiáradást..

2, Ha valaki az örök kárhozatra került, és ott –tételezzük fel- megbánja, akkor az Isten, mivel irgalmas és megbocsátó, akkor valahogyan segíteni fogja az elkárhozottan.

Amiben nem értünk egyet:

1, Nem tartod elképzelhetőnek azt, hogy valaki a pokolban megbánja azt, amiért a pokolba került.

Kettő az egyhez, ez nem is rossz arány! 

Csak az a gond, hogy olyasmit tételezel fel, ami képtelenség. Képtelenség azt feltételezni, hogy lenne Istennek olyan teremtménye, aki az örök kárhozatban akarna maradni, és nem bánná meg azt, amiért oda került.

Miért az?

Megteremti az Isten a gyermekeit, a saját arcképére (tehát tökéletesnek) akikről nem tudja, hogy ellene fognak majd mondani neki, és gonoszakká fognak majd válni?

Ha nem tudta, vagy nem látta ezt előre, akkor ezek szerint „buta lett volna az Isten”?

Vagy, ha nem volt buta, tehát látta ezt előre, hogy gonoszak fognak lenni, de csak azért is megteremtette őket, hogy had menjenek csak az örök kárhozatba, örökkön örökkő szenvedjenek? Tehát szadista lenne az Isten?

Tehát ez egy olyan ellentmondás, amelyhez nem kell nagy teológia képesítés sem, hogy belássuk, hogy ez a fajta istenképek alapvetően tévesek.

Ezt az ellentmondást csak akkor lehet feloldani, ha Jézus tanítását vesszük alapul, amely egyértelműen is világosan egy örökkön örökké megbocsátó Isten tanított, és mutatott be nekünk embereknek.

És ebben a tanításban nincs benne az, amit a vallásosok tévesen tanítanak, hogy örökkön örökké szenvedtetné az Isten a saját gyermekeit az örök kárhozatban (tehát szadista lenne az Isten, ami szerintem felérne egy Istenkáromlással, ahhoz képest amit Jézus tanított)

Hiszen a Mt. 25.46 ban is csak örök kárhozatról beszélt Jézus, de nem örök kárhozottról. Nem mondta, hogy örökké ott is maradnak majd, mert ez ellentétes lett volna Isten örökkön örökké irgalmas, megbocsátó szeretetével.

De köszönöm a válaszodat, még akkor is, ha nem értek egyet vele!

2017. jún. 12. 14:32
 20/44 anonim ***** válasza:

"Megteremti az Isten a gyermekeit, a saját arcképére (tehát tökéletesnek) akikről nem tudja, hogy ellene fognak majd mondani neki, és gonoszakká fognak majd válni?

Ha nem tudta, vagy nem látta ezt előre, akkor ezek szerint „buta lett volna az Isten”? "

Előre látta, de kihagytad a szabad akaratot...

"Vagy, ha nem volt buta, tehát látta ezt előre, hogy gonoszak fognak lenni, de csak azért is megteremtette őket, hogy had menjenek csak az örök kárhozatba, örökkön örökkő szenvedjenek? Tehát szadista lenne az Isten? "

Nem, ezért testesült meg Jézusban és áldozta meg magát, hogy aki hisz, örök élete legyen.

Kár, hogy nem válaszoltál és az ötösnek sem ...

"És ebben a tanításban nincs benne az, amit a vallásosok tévesen tanítanak, hogy örökkön örökké szenvedtetné az Isten a saját gyermekeit az örök kárhozatban"

Semmi ilyet nem tanítanak a keresztények a Biblia alapján. Isten gyermeke az, aki hisz Jézusban és újjászületik. Ők nem mennek az örök kárhozatra. Aki nem hisz, nem Isten gyermeke, hanem marad az "ördög atyáé".

2017. jún. 12. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!