Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lesz az elkárhozottakkal?

Mi lesz az elkárhozottakkal?

Figyelt kérdés

A pokolban miért ne bánhatná meg valaki a gonoszságát? És ha megbánta a szemebsülés következtében valamint a sok sok szenvedés hatására is, akkor az Isten mit csinál vele? Talán ott hagyja, had szenvedjen csak örökkön örökké?

Azért kérdezem, mert néhány keresztény felekezet mintha megfeledkezne Isten irgalmas megbocsátó szeretetéről, és csak addig lenne irgalmas és megbocsátó, amíg valaki elfogadja a vallási fölfogásukat, de ha nem, akkor már mehet is a pokolba.

A Tanúkról tudom, hogy szerintük "kinyírja" Isten a saját gyermekeit, ha nem fogadjál el Jehovát.

A többi felekezet meg mintha még örülne is ennek, "megérdemelte, miért nem tért meg, úgy kell neki".

2017. jún. 12. 10:43
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
45%

Úgysem fogod megérteni, sem elfogadni, de a megtérés csak ebben a fizikai életben lehetséges. A szabályok le vannak írva. A halálodig kell dönteni, hogy hogyan akarod az örökkévalóságot eltölteni.

"csak addig lenne irgalmas és megbocsátó, amíg valaki elfogadja a vallási fölfogásukat"

Jézusban való hit üdvözít.

Tanús rész passz.

2017. jún. 12. 10:52
 2/44 anonim ***** válasza:
50%

"mert néhány keresztény felekezet mintha megfeledkezne Isten irgalmas megbocsátó szeretetéről"

Te meg arról feledkezel meg, hogy Isten igazságos is. Vagy arról, hogy szabad akaratot adott. Ha valaki szabad akaratából nem akar üdvözülni, akkor Isten nem fogja kényszeríteni.

Egyébként Jézus beszélt a kárhozottak sorsáról, Vele alkudozz ez ügyben, mert az Ő nézetével nem egyezik álláspontod.

2017. jún. 12. 10:59
 3/44 A kérdező kommentje:

1#

Már megbocsáss, de nem megtérésről írtam, hanem megbánásról.

Az Isten irgalmas és megbocsátó szeretetéről miért nem írtál? Istent ki korlátozhatja a szeretetében, hogy az elkárhozottakon is segítsen?

2017. jún. 12. 11:02
 4/44 anonim ***** válasza:

"1#

Már megbocsáss, de nem megtérésről írtam, hanem megbánásról.

Az Isten irgalmas és megbocsátó szeretetéről miért nem írtál? Istent ki korlátozhatja a szeretetében, hogy az elkárhozottakon is segítsen?"

Nem haragszom. Mondtam, hogy nem fogod megérteni:(

Isten megbocsát, ha hiszel Jézusban még ebben az életedben. Ez a megbocsátó szeretet. Ez a megbocsájtás azonban korlátozott ideig tart és feltételhez van szabva. Na, most írtam róla.

"Istent ki korlátozhatja a szeretetében, hogy az elkárhozottakon is segítsen?"

Saját maga, az adott szava.

Ha tetszik neked, ha nem ez van, ezzel kell számolni. Döntés a tiéd

Ha valaki nem tér meg ebben az életben, a pokolban sem fog szívből megtérni.

A 2. válaszadóval is egyetértek.

2017. jún. 12. 11:10
 5/44 anonim ***** válasza:
48%

Nem feledkezünk meg Isten szeretetéről, mivel csak a keresztyének mondják azt, hogy nem azon múlik az üdvösséged, hogy pl. hányszor imádkoztál Mekka felé, hanem hogy elfogadod-e Isten kegyelmét! Te feledkezel meg Isten kegyelmén kívül a többi tulajdonságáról (igazságos, bűngyűlölő, szent)... Ezek közül meg nem a kegyelmes a legfontosabb tulajdonság, hanem a szent!

Jézus ilyen történetet mesél Lukács 6-ban:

19Volt egy gazdag ember. Bíborban és patyolatban járt, és mindennap nagy lakomát rendezett. 20Volt egy Lázár nevű koldus is, ez ott feküdt a kapuja előtt, tele fekéllyel. 21Örült volna, ha jóllakhat abból, ami a gazdag ember asztaláról hulladékként lekerült. De csak a kutyák jöttek és nyalogatták a sebeit. 22Történt, hogy a koldus meghalt, és az angyalok Ábrahám kebelére vitték. Meghalt a gazdag ember is, és eltemették. 23Amikor a pokolban kínjai közt feltekintett, meglátta messziről Ábrahámot és kebelén Lázárt. 24Felkiáltott: Atyám, Ábrahám! Könyörülj rajtam! Küldd el Lázárt, hogy ujja hegyét vízbe mártva hűsítse nyelvemet. Iszonyúan gyötrődöm ezekben a lángokban. 25Fiam – felelte Ábrahám –, emlékezzél csak vissza, hogy milyen jó dolgod volt életedben, Lázárnak meg hogy kijutott a rosszból. Most tehát neki itt vigasztalásban van része, a te osztályrészed pedig a gyötrelem. 26Ráadásul köztünk és köztetek nagy szakadék tátong, hogy akik innét át akarnának menni hozzátok, ne tudjanak, se onnét ne tudjon hozzánk átjönni senki. 27Akkor arra kérlek, atyám – mondta újra –, küldd el legalább az atyai házba. 28Van még öt testvérem, hadd figyelmeztesse őket, nehogy ők is ide jussanak a gyötrelmek helyére. 29Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak. 30De az erősködött: Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám! De ha a halottak közül megy el valaki, bűnbánatot tartanak. 31Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek.”

2017. jún. 12. 11:13
 6/44 A kérdező kommentje:

„…Ez a megbocsájtás azonban korlátozott ideig tart és feltételhez van szabva. Na, most írtam róla.”

A megbocsátás korlátozott ideig tart????

Az Isten, aki a korlátlan SZERET, az aki korlátozná magát a korlátlan szeretetében??? Hm…

„"Istent ki korlátozhatja a szeretetében, hogy az elkárhozottakon is segítsen?"”

”Saját maga, az adott szava.”

Jézus hol mondta azt, hogy az elkárhozottak a sok szenvedés hatására egyszer ne bánhatnák meg azt, amiért elkárhoztak? Jézus örök kárhozatról beszél, de nem örök kárhozottról, ne keverd össze ezt is!!

„Ha valaki nem tér meg ebben az életben, a pokolban sem fog szívből megtérni.”

Ne keverd össze a megbánást a megtéréssel, én megbánásról kérdeztem.

Továbbra is kérdezem, hogy az elkárhozottak már miért ne bánhatnák meg azt, amiért elkárhoztak?

Tehát ez az un. Isten saját magát korlátozza a korlátlan szeretetének megélésében, ez egy olyan ellentmondás a gondolkodásodban, amit szerintem nem gondolhatsz komolyan, és Jézus tanításával ezt alá sem tudod támasztani.

2017. jún. 12. 11:40
 7/44 anonim ***** válasza:
54%

Elolvastad az #5 hozzászólást? Ott is megbánta a bűnös éltetében elkövetett dolagit, de ez nem mentette már meg őt az örök kárhozattól. Ezt pedig Jézus mondta. Egyébként pedig a Biblia örök szenvedésről is beszél, nem csak a pokol az örök.

Nem tudom, hogy melyik valláshoz tartozol, mert mindig ilyen ezoteriába hajló dolgokat szoktál linkelgetni, de lehet a helyett érdemesebb lenne a Szentírást olvasnod.

2017. jún. 12. 11:55
 8/44 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Egy kis türelmedet kérem, válaszolok az írásodra!

Köszönöm!

2017. jún. 12. 12:00
 9/44 anonim ***** válasza:
50%

"Jézus hol mondta azt, hogy az elkárhozottak a sok szenvedés hatására egyszer ne bánhatnák meg azt, amiért elkárhoztak? Jézus örök kárhozatról beszél, de nem örök kárhozottról, ne keverd össze ezt is!! "

Úgy látom Te kevered. Örök kárhozatot mégis ki szenved?:)

Hogy lehet örök kárhozat és nem örök kárhozott. Elmagyaráznád?

Hol mondta? Csomó helyen. Pl.: Máté 25,46 És ezek elmennek majd az örök gyötrelemre; az igazak pedig az örök életre.

Jelenések

20,15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték.

Az örök szó neked mit jelent?

"Ne keverd össze a megbánást a megtéréssel, én megbánásról kérdeztem"

Megbánja és? Tudod mit jelent a megtérés? A gondolkodás megváltoztatását. Nem látom be, hogy mit akarsz ebből kihozni. Neked mi a megbánás és mi a megtérés?

2017. jún. 12. 12:14
 10/44 anonim ***** válasza:

"Továbbra is kérdezem, hogy az elkárhozottak már miért ne bánhatnák meg azt, amiért elkárhoztak? "

Megbánhatják, de nem fog számítani

"Tehát ez az un. Isten saját magát korlátozza a korlátlan szeretetének megélésében, ez egy olyan ellentmondás a gondolkodásodban, amit szerintem nem gondolhatsz komolyan, és Jézus tanításával ezt alá sem tudod támasztani."

Engem való pocskondiázás helyett inkább indokolhatnád, hogy ez miért ellentmondás:)

A Biblia bőven alátámasztja, max. te nem fogadod el.

2017. jún. 12. 12:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!