Kedves Jehova Tanúi, testvéreim. Tavaly keresztelkedtem meg, viszont ezen az éven kb 1 hónapja olyan 4x megcsójolt osztálytársam, mert szerelmes belém. Mit csináljak? Elmonjd am véneknek? 20/L
Szóval megcsókolt egy fiú, s te tulajdonkép engedted. Volt már ilyen a világtörténelemben. Viszont ha 20 évesen attól félsz az anyukád megver, ez súlyos önállótlanságról és gyerekes függőségről árulkodik. Amíg nem tudsz a szüleidről mind érzelmileg, mind anyagilag függetlenedni, míg nem tudsz a saját lábadra állni, s felelősen családalapításban gondolkodni, addig nem javaslom hogy az udvarlás testi gesztusai túlságosan felerősödjenek. A csókolózás tulajdonképp nem bűn, de a dolog úgy működik, hogy a test mindig többet s többet kíván. Ezért én azt gondolom, hogy a házasság komoly esélye és lehetősége nélkül a csókolózás nem helyes.
Ha pedig a fiú más felekezetű az még további problémákat vet fel. Egy vegyes házasság okozhat komoly nehézségeket. Szerintem nem rossz ötlet, hogy beszélsz a vénekkel.
Én-lelkészként-igen meglepődnék,ha egy ilyen magánügyben egy 20 éves lány,a vezetőség tanácsát kérné.
Azt hiszem,eleve- a probléma megfogalmazásakor- megkérném a hölgyet,hogy erről csupán négyszemközt beszéljen azzal,akiben leginkább megbízik,SZIGORÚAN a titoktartás megőrzésével.
Egy érdekes adalék:
Az USA-ban élek Kalifornia államban.
Ha az említett problémát a mi vezetőségünk megtárgyalná,és az ügy valamely érintettje tudomást szerezve beperelné a vezetőségünket magánügybe való beavatkozásunk miatt,az itteni törvények szerint engem lecsuknának,eltiltanának lelkészi tevékenységtől az USA területén valószínűleg örökre,és a közösségemet feloszlatnák.
Otthon is megszívlelendő törvény!
Na, nézzük csak.
20 éves vagy és:
- gyerekesen gondolkozol
- önállótlan vagy
- határozatlan és befolyásolható vagy (nem tetszik a fiú, de nem mondtál nemet a csókra, mert gyenge vagy).
Én nem vagyok hívő, de a helyedben inkább imádkoznék Istenhez, hogy adjon erőt megváltozni, mert ez így nem jó.
Továbbá elgondolkoznék, hogy akarok-e olyan közösségnek tagja lenni, ahol egy botlásért verés jár, ráadásul a vallási társaid itt a fórumon nyíltan letagadnak, csak mert nem úgy beszélsz, ahogy elvárják.
Vidiripi
"Ha valóban Tanú lennél, akkor ezt neked tudnod kell.
Egy Jehova Tanúja nem itt teszel fel kérdéseket arra vonatkozóan, hogy mit kell tennie bizonyos esetben.
ennél fogva nekem ez gyanús."
Living te is gyanús vagy nekem. Te biztosan Jehova tanúja vagy?
Mert a tanúk a hivatalos álláspont szerint nem szoktak prédikáló tevékenységet folytatni az internetes fórumokon.
Te miért is csinálod ezt amikor ez nem hivatalos?
A helyzet az hogy van a házról-házra végzett tanúskodás, és van a kiáltok egy kiskocsival féle tanúskodás, meg van személyes tanúskodás utcán, esetleg telefonon vagy levélben. De az ilyen helyeken való tanúskodás az nem hivatalos sőt bizonyos értelemben tilos is mert ugye kiközösítettel is találkozhattok és azt itt nem lehet ellenőrizni hogy ki az és ki nem.
Tehát te is ugyanolyan nem hivatalosan cselekedsz mint a kérdező! Előbb a saját házad táján kellene szétnézned és csak azután gyanúsítgatni. A te "példamutató" magatartásod tesz hiteltelennél. Így meg főleg hogy ilyesmit hozol fel!
Vidiripi
A valódi Isten létrehozta a családot. És a család az nem így működik. Nézz szét a világban és cáfold meg hogy nincs igazam de rengeteg a válás az emberek depressziósak. S ha igazán őszintén megnyílnak akkor elárulják hogy arra vágynak hogy szeressék őket és aki szereti őket abban megbízhassanak.
"Eszünk iszunk kefélünk meghalunk."
Kefélünk, oké. De akkor miért van féltékenység? Miért van az hogy rosszul esik ha az aki szeret az ember mással van? Meg ha ennyi az élet akkor annak nem sok értelme van. De még is millió kérdése van az embernek és kutatja a válaszokat.
Szóval nem! Az élet nem csak annyi hogy eszünk, iszunk, kefélünk, meghalunk!
Amiről te beszélsz azok az állatok azok tényleg csak ennyit csinálnak, na meg persze azért egy kicsit játszanak is.
De az ember az nem csak ennyiből áll. És még dolgoznia is kell hogy életben maradjon. Sőt ha gyereke van annak az embernek akkor felneveli, optimális esetben mert sok olyan is van aki elhagyja a saját vér szerinti gyerekét.
A félreértések elkerülése végett megjegyzem hogy nem akarom védeni az egyházakat. Mert bizony nagyon is sok van a rovásukon. De vannak gyülekezetek is igazi közösségek. Nem tökéletes közösségek hanem igazi hívő közösségek.
11.Hogy vagy ilyen hazug?
A Károli nem irja Isten nevét?
Te még is keresztények vallod magad?
Olyanokkal szemben hzudsz, akik olvassák a Károlibol Isten nevét?
Azt mondod nőnemü,azt tudjad,hogy Héberből beszélünk és egyharmada a Héber neveknek magánhangzóval végződik.
Pld.Ruth, miért himnem?Mikor nőről beszélünk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!