Jehova tanui, mit tensztek ha a lanyotok szerelmes lesz egy fiuba aki nem jehova tanuja?
nos leirtam a másik kérdésedben a lényeget.
Mit teszek?
leülök vele megbeszélni a helyzetet, és Isten utmutatása szerint próbálok érvekkel segiteni, hogy ne lépjen el Isten utjáról,
Ha még is azt a döntést hozza, akkor nyilván nem örülök neki, de nem tagadom meg a gyermekemet, és amennyire tudok, példát mutatok neki továbbra is és bár a döntésében nem támogatom, mert akkor a hitem ellen beszélnék, de nem is fogok keresztény ellenes magatartást felvenni
Persze beleszólni nem lehet, mert nem ismerünk minden körülményt, ezért csak annyit irtam le amennyit a magam helyzetében jónak látok.
A többi hozzá szóló aki pedig durva ellenséges érzülettel vannak gondolkodjanak el, ezen, mert Ők sem tudnak minden részletet, és ezért igy nem bölcs dolog itéletet mondani mások felett
Nézd fiatalember,
a gyermek tisztelje a szüleit és álljon oda és mondja meg a szüleinek, hogy nem akar Isten néphez tartozó lenni és ha meg van keresztelve akkor a vénekkel is közölje.
a szomorú az-- s ezért is irtam hogy ebbe nem lehet beleszólni, hogy ha a lány megkeresztelt Tanú akkor azzal, hogy nem akar tanú lenni az egyenlő azzal, hogy kiközösitteti magát a gyülekezetből.
S bizony ebben az esetben a családtagok nem tarthatják vele a kapcsolatot,
Ha nincs megkeresztelve akkor a szüleinek továbbra is jó példával kell előljárni, és mint gyermeküket fogadni, de nem kötelezheti a szüleit, hogy Te oda költözzél, nyilván elkell mennetek vagy a Te szüleidhez, vagy albérletbe.
Hogy megértsd:
a Biblia azt irja, hogy egy keresztény nem élhet parázna életet. most képzeld el, milyen kellemetlen annak a szülőnek aki ebben nevelte a gyermekét, hogy a parázna életet akar élni, ami a Biblia szerint halálos bűn.
Nyilván való, hogy a szülők nem fogják megengedni hogy az otthonukban parázna életet éljetek, mert nem vagytok összeházasodva.
Gondolj bele, hogy te hiszel valamiben és vallasz valamit, de a tetteiddel pedig támogatod azt amit igazából tilos Isten szemében.
Nem kötelezheted a szülőket, hogy a biblia ellenes dolgokban támogassanak valamit, akkor bort innánk és vizet prédikálnánk.
nem véletlen mondta Jézus hogy az embernek a Saját háza népe lesz az ellensége, hiszen akik a családban a biblia szerint akarnak élni nem támogathatják azokat akik pedig világi életet élnek,
Erre mondta Jézus hogy aki jobban szereti a családtagokat mint Őt az nem méltó hozzá,
S ezzel nem azt akarta mondani hogy nem kell a családtagokat szeretni,, hanem ha olyan dolog történik mint a Te esetedben akkor nyilván a keresztény Isten törvényét támogatja előbb, és nem a családtagot aki épen Sátán világának erkölcsét kezdi élni.
Tudom nem könnyű, de Jézus soha nem mondta,, hogy egy kereszténynek ebben a világban ahol nem az Isten erkölcsi értékei az uralkodó, Hawai Dj. napfény lesz az élete.
erre mondta Jézus hogy a keresztényeket a világ ezért is gyűlölni fogja, mert nem alkusznak meg hogy embereknek tetszenek.
Talán tudtam segiteni, hogy ebből a szemszögből is lássd ezt.
Egy Tanú szülő
Lám, mégis kitagadják a szülők a gyereket, ha nem egyezik az imádatuk tárgya az övéivel. Ha a gyerek Jézust imádja, a szülők pedig a szervezetet, akkor repül.
Ez nem ellenségeskedés, te szülőnek mondott rém, hanem gyűlölet az undorító tanításotok felé. Förmedvény ez az egész, amit képviseltek és ami tragédia, hogy meg sem mozdul a szívetek a saját gyerekeitek felé.
Nézzétek meg A hit fogságában (To verdener) c. filmet.Aztán döntse el mit akar.Ha már látszik,hogy nem teljesen ért egyet a szabályaikkal,él úgy mint egy Tanú,akkor van esélyed.A gyerekkora óta belesulykolt értékrendszert,önszabályozást,gátlásokat nehéz lesz átlépnie.Egyáltalán nem biztos,de egy darabig olyan lesz,mint ha babonás lenne,lesznek "furcsa"szokásai.(Borzasztó állapot,én hidd el hogy tudom,idő kell a "gyógyuláshoz".)
Arra készülj fel,hogy a szüleivel soha nem fogsz kijönni,mert rossz útra vitted a kicsi lányukat,szemük fényét és ez már csak a közösségük vehemenciáján múlik milyen következménnyel jár.
7-es válaszolónak
Nos kedves válaszoló, akkor Te a bibliát vagy Isten szavát felülbirálod, amit végül is megtehetsz.
Ám ne felejtsd el, hogy Jézus is kifejezte ez irányú nézetét, ahogy Isten az Izraelitáktól is megkövetetltetett.
HA egy Szülőnek a felnőtt gyermeke olyat tett ami ellenkezett Isten útmutatásával, akkor megkellett kövezni és az első követ a szülőknek kellett rá vetniük és utána a gyülekezetnek
evvel bizonyitották, hogy Istent tisztelik vagy sem.
De Te döntsd el kinek az akaratát támogatod,
(5Mózes 21:18–21) 18 Ha valakinek makacs és lázadó fia van, aki nem hallgat apjának a szavára vagy anyjának a szavára, és helyreigazítják, de nem hallgat rájuk, 19 akkor az apja és anyja fogják meg, és vigyék ki a város véneihez ....., 20 és mondják ezt a város véneinek: »Ez a fiunk makacs és lázadó.... 21 Akkor a város minden férfia kövezze azt meg, és meg kell halnia. Így gyomláld ki magad közül, ami gonosz; ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!