Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha én keresem, melyik vallásho...

Ha én keresem, melyik valláshoz tartozzak, honnan tudhatom meg mi az igazság? Melyik Isten az igazi?

Figyelt kérdés

2017. jún. 8. 12:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:

"De miért rejtik el?"

Tényleg. Miért rejtik el?

2017. jún. 11. 23:11
 42/61 követ62 ***** válasza:

Mint már láthattad nincs elrejtve, mert meglehet találni.

De talán azért nem rikít, mert nem az egyház fontos, hanem a Biblia az az Isten szava.

Vannak akik nem ajánlják, de szerintem nyugodtan tanulmányozhatod.

Én is mondhatnám kiket nem ajánlok, de nem mondom, mert most kutatsz. És hiszem, ha igazi alázat van benned valamit folyamatos kapcsolatban vagy az Úrral imában Ő élvezet minden igazságra és oda ahová menned kell.

Sok áldást neked!

2017. jún. 12. 06:43
 43/61 szenes43 ***** válasza:
Kedves Asperrismus.(remélem jól írtam) azt hiszem valamit félreértettél vagy én írtam helytelenül.Senkit nem szoktam sem szóban,sem írásban önözni. Az önigazolás kifejezést értetted ön igazolásnak. üdv.szenes43 (üzenet a műholdról).
2017. jún. 12. 07:24
 44/61 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Az igaz vallás a kereszténység!

Kövesd Jézust útját!

Jézus kijelenti magáról!

János 14:6 Azt mondta neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam.

Jézuson keresztül vezet az út az Atyához. Egyértelmű hogy a mennyei Atya az igaz Isten.

Jézus Krisztus nem véletlenül született meg a Földre. Pontosan azért hogy kinyilatkoztassa az ő mennyei Atyját az embereknek s utat mutasson nekik.

Igaz egyházat pedig ne keress mert olyan nem létezik. Egyébként sem az egyház menti meg az embert. Egy hívő közösségre szüksége van az embernek hogy tudjon épülni hitben és tudásban. Hogy közösségben legyen más hívő emberekkel tanulja a szeretetet, az elfogadást hogy segítse testvéreit és őt is segítsék a testvérei.

2017. jún. 12. 21:57
 45/61 követ62 ***** válasza:
32%

Igen én is úgy gondolom, hogy nincs igaz egyház csak igaz Krisztus.

Inkább azt mondanám Istennek minden időben volt és van választott népe.

Mert minden időben egy, egy kis maradékot tud elhivni. Ugyan is a többség félre megy.

Eleinte a keskeny úton jár, de később el tér a széles útra.

És Istennek megint másra kell bízni az Ő beszédeit, mert akiket korábban elhívott hozzá teszik a saját igazságukat.

Most is van Istennek népe már 170 éve.

És marad is amíg Jézus el nem jön hamarosan.

2017. jún. 13. 07:18
 46/61 anonim ***** válasza:

Kedves követ62!

Szerintem,Istennek nem csak 170 éve van választott népe,hanem örökké volt.

Isten azokat választja ki,akik Őt választják Istenüknek.

Ma is azok tartoznak választott népéhez,akik az isteni igazságot követik.

(Az Isten Szeretet.Akik az isteni szeretet szerint élnek,az Ő választott nemzetéhez tartoznak.)

2017. jún. 14. 06:18
 47/61 A kérdező kommentje:

Bocsánat. Igen igazad van.

Nem írtam oda, hogy a láthatatlan kihivottak akik bár hűségesek Istenhez minden időben voltak a világban, de a különböző egyházak tagjai.

Igen én csak a látható egyházról beszéltem.

Köszönöm a kiegészítést.

2017. jún. 14. 07:04
 48/61 szenes43 ***** válasza:

Vidiripi.

A kereszténység egy gyűjtőfogalom mert mára ezer apró szálra,irányzatra szakadt a kereszténység. Jellemző hogy valaki kiragad egy tételt a szövegkörnyezetéből a Bibliából s azt a zászlajára tűzi majd híveket gyűjt maga mögé. Fennhangon hirdeti hogy csak az az egyetlen igaz út amelyen ők járnak és a sok-sok ettől eltérő hamis. Az állam meg eldönti hogy kinek jár támogatás ami szintén személyfüggő. 2000 éve nincsenek próféták (Krisztus óta) tehát a Teremtő Isten senkinek nem súgta meg ki a kedvenc népe. Szerintem azok az emberek akik Istennek tetsző életet élnek.

2017. jún. 14. 08:15
 49/61 anonim ***** válasza:

Vidiripi

szenes43

"A kereszténység egy gyűjtőfogalom mert mára ezer apró szálra,irányzatra szakadt a kereszténység."

Nekem nem az!

"Jellemző hogy valaki kiragad egy tételt a szövegkörnyezetéből a Bibliából s azt a zászlajára tűzi majd híveket gyűjt maga mögé."

Mit gondolsz miért írtam azt hogy nincs igaz egyház? "Igaz egyházat pedig ne keress mert olyan nem létezik."

"Fennhangon hirdeti hogy csak az az egyetlen igaz út amelyen ők járnak és a sok-sok ettől eltérő hamis."

Én azt írtam hogy Jézus jelenti ki magáról hogy ő az út. Ide másolom olvasd el megint!

"Jézuson keresztül vezet az út az Atyához. Egyértelmű hogy a mennyei Atya az igaz Isten.

Jézus Krisztus nem véletlenül született meg a Földre. Pontosan azért hogy kinyilatkoztassa az ő mennyei Atyját az embereknek s utat mutasson nekik."

Nem írok sem emberekről sem egyházakról. Sokan kérdezik hogy melyik egyházhoz tartozom. Nem szoktam elárulni. Mindenki keresse meg magának azt ahová tartoznia kell. Én a gyülekezetem vezetőjének is elmondtam hogy szerintem nincs igaz egyház nem nagyon tetszett neki. De tiszteletben tartja az álláspontomat! Viszont szükség van arra hogy egy hívő ember egy hívő közösséghez tartozzon, legalább is szerintem.

"Az állam meg eldönti hogy kinek jár támogatás ami szintén személyfüggő. 2000 éve nincsenek próféták (Krisztus óta) tehát a Teremtő Isten senkinek nem súgta meg ki a kedvenc népe. Szerintem azok az emberek akik Istennek tetsző életet élnek."

Az állam a hatalomról szól. Tudja jól hogy ezzel a lépéssel is szavazókat szerez magának egyértelmű hogy a legnagyobb taglétszámú egyházakat támogatja a legjobban mert ott van a legtöbb szavazó!

2017. jún. 14. 15:27
 50/61 anonim ***** válasza:

A "kereszténység",valóban nem gyűjtőfogalom.

Az emberek azon parányi csoportját határozza meg,akik életükkel,szavaikkal,jellemükkel Krisztust követik.

Van egy hasonló kifejezés,ami valóban gyűjtőfogalom:a "kulturális kereszténység".Nekik viszont annyi közük van Krisztushoz,mint a tejízű italnak,a tehénhez.

2017. jún. 14. 16:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!