Ha én keresem, melyik valláshoz tartozzak, honnan tudhatom meg mi az igazság? Melyik Isten az igazi?
"Aki elszórta az Izráelt, az gyűjti őt össze, és megőrzi, mint a pásztor a maga nyáját."
Azt azért nem mondanám, hogy összegyűjtötte, mert a többség most is az országon kívül él.
Az meg, hogy gründoltak maguknak egy országot úgy, hogy aki ott volt, az odébb lökték/megölték/kirabolták/szolgasorba taszították... nos, ez meg valahonnan ismerős...
"Jó, követ, téged már ismerünk."
Ejnye #17-eske. Mi ez a királyi többes? Csak nem kémnek képzeljük magunkat?
Szóljak a dorktor úrnak?
BOCSI CSAK VICCELTEM.
De sajnos te is és még náhányan annyira véresen komolyra veszik itt magukat, mintha az életük múlna ettől a fórumos beszélgetésen. Lazíts már! ;D
"Pascal meg ebben buta volt, és nem gondolt arra, hogy aki csak AZÉRT hisz, hogy jut jutalmat kapjon, az a pokolra kerül."
Erre viszon nincs mit mondanom. Ezzel csak magadat minősíted. Hogy a nagy matematikust, fizikus, filózófust butának nevezed.
Követ, te is funkcionális analfabéta vagy?
Mondom: EBBEN volt buta. Másban meg okos. Te ezt nem tudod elképzelni?
De akkor válaszolj erre: aki CSAK azért lesz hívő, hogy a mennyországba kerüljön, de a lelke mélyén nem hisz - az a végén hova kerül?
Öszintén én nem látok senkinek a szívébe, se most, se vissza az időben, se előre.
Nemtudom ki követi szívből és ki színből Istent.
Ezt az ítéletet az Úrra hagyom, mert Ő mindenki szívét vizsgálja és majd minden eldől amikor Jézus eljön.
Van egy kedvenc mondásom.
Három dologra fogunk rácsodálkozni a menben.
1/ Ott lesz akit nem gondoltunk volna.
2/ Nem lesz ott akit gondoltunk, hogy ott lesz.
3/ Hogy én is ott leszek.
Majd meglátom remélem, ki lesz ott és ki nem. Ott lesz-e Pascal?
Részemről azon igyekszem, hogy minél több ember ott legyen. Akár ismerem, akár nem.
Ha láttad már hozzászólásaimat én SOHA nem az egyházamba invitáltam embereket. Sőt már volt olyan is, ahol leírtam egyházunk álláspontját: Melyszerint NINCS ÜDVÜZÍTŐ EGYHÁZ, CSAK ÜDVÖZÍTŐ KRISZTUS!
Mindig Istenre és az Ő szavára irányítom a figyelmet.
Aztán valaki vagy megfogadja, vagy nem.
A döntés az övé.
Ügyesen tekeregsz - mint annak idején a kígyó a fa körül.
Válaszolsz a kérdésemre is?
Szólj, ha nem értetted rendesen, akkor elmagyarázom még egyszer.
Nagyon köszönöm mindenkinek az aktív közreműködést a válaszokat.
Kaptam egy jónak tűnő tippet és neki látok annak segítségével a Bibliát kutatni.
A bibliasuli.hu-n több féle anyagból válogathatok. Megnézem melyik elsőre a legegyszerűbb, hogy azért ne zavarodjak bele.
Azért az ilyen oldalakkal vigyázz, mert mindig egy adott felekezet, gyakran egy szekta szemszögéből mutatják be a Szentírást. Ha pedig nincs kellő ismereted a témáról, nagyon könnyen megvezethetnek, onnan pedig nehéz a kiút.
Például konkrétan a bibliasuli.hu oldal csak így első látásra... Nem írja ki, hogy melyik felekezet tanait közvetíti és nincs rá utaló jel sem, vajon miért. Témák egy jó részét uralja az apokaliptikus magyarázás, erős jel, hogy ez valami világvége váró szekta.
A fontos dolgokról, a kereszténység lényegéről pedig szó sem esik szinte. Nem ismered meg belőle a Szentháromság egy Istent, nem foglalkozik megváltásunkkal és üdvösségünkkel, de megtudhatod, hogy értelmezd Dániel könyvét.
Értem. Köszön.
De talán akkor annyiban jó, nem is tudhatom hol vannak és hová kellene mennem.
Hiszen nemtudom kik ők.
Ez csak egy gondolat.
Privátba kaptam az ötletet és ismeretlen író volt.
Annyiból talán jobb, mintha személyesen járna hozzám valaki és, ha nem tetszene akkor is "zaklatna" mert tudja hol lakom.
Javaslom un. történelmi egyházak körül keresgélj, például katolikus, ortodox, evangélikus, református, ha a kereszténységet szeretnéd megismerni.
Csak gondolj bele, hogy milyen lenne Istentől, ha több milliárd embertől megtagadná az izagságot és csak egy néhány ezer fős apró felekezetnek muatná meg. Vagy két évezreden át sötétségben tartaná az embereket és csak a 19-20. században fedné fel igazságát.
Szóval ez láthatóan hamis út, régi, nagy egyházak közt keresgélj.
Olyat meg egyik felekezet sem csinál, hogy személyesen járnak hozzád (tudtommal), a jehovásokat kivéve, de ők is csak addig, amíg be nem hálóznak.
Ha szeretnél keresztény lenni, akkor neked kell eljárnod hitokttásra, keresztelkedés előtt katekumen leszel, stb.
Persze ahhoz, hogy megismerd "nagyjából" a kereszténységet, Istent, neten is van sok anyag, csak tudni kell mi a búza és mi a pelyva.
Szerintem tanulmányozd át az 5 Világvallást hátha valamelyiket szimpinek találod.
Az igazság mindig ott lesz amelyik vallás képviselőjével fogsz beszélni.
Sok út van és mindegyik igaznak véli a sajátját amin halad és tévútnak véli a másikét.
Egy biztos,minden út felfelé igyekszik a fény felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!