Ha én keresem, melyik valláshoz tartozzak, honnan tudhatom meg mi az igazság? Melyik Isten az igazi?
Mint már korábban írtam a kereszténység az, az a Biblia Istene szimpatikus. Mert egyedül Őt találtam önzetlennek, önfeláldozónak.
Igen azért az itteni beszélgetések mellett kutatók. És nézegetem a más vallások isteneit is.
A többinél bizony az is gyanús, hogy isten-e.
Mert, ha Isten akkor nem neki kéne segítenie az embert? És nem az embernek küszködni a nirvánába, a menybe, vagy kitudja hová.
Számomra szimpatikusabb, hogy feltétel nélkül szeret Isten (a Biblia Istene) és csak el kell fogadnom ezt a szeretetet.
Valamit az is logikus, hogy legjobban az Ő írásaiból ismerhetem meg.
Mivel valahol úgy is el kell kezdeni számomra kézenfekvő a Biblia.
A bibliasuli.hu oldalán a kapcsolat menüpont alatt található egy cím: Székely Bertalan utca 13. Ha ezt beírod a keresőbe, akkor a Budapest Terézvárosi Gyülekezet tűnik fel. Egyik találat a "terezvaros.adventista.hu" oldalra mutat. Ha megnyitod az oldalt, akkor kiderül, hogy nem véletlenül dobta fel a kereső ezen az oldalon: "A Budapest Terézvárosi Gyülekezet a Hetednapi Adventista Egyház legnagyobb, központi gyülekezete Magyarországon, amely 1924-ben alakult.."
Vagyis némi körültekintéssel könnyen kideríthető, hogy kik ők. Én sem ajánlanám őket. Azt azonban meglehetősen szűklátókörű megközelítésnek tartom, amit kedves fórumtársam ajánl, hogy keresgélj a történelmi egyházak között. Szerintem ott keresgélj, ahol pezseg az élet, Isten ugyanis nem a holtak Istene, hanem az élőké, azaz nem a történelem szempontjából kell megközelíteni, hanem a jelen szempontjából. Eleve nem lehet Istent belegyömöszölni egy, kettő, vagy három felekezet keretei közé. Arról nem is beszélve, hogy esetleg abban a felekezeteben, ahol több száz éve dübörgött az ébredés, ma nagyítóval kell keresni Istent, Aki mindeneket betölt. Isten mindig ott tevékenykedik, ahol Neki engedelmeskednek, nem pedig emberi hagyományoknak. Sajnos a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy pár generáción belül minden felekezet megcsontosodik, és száműzik Isten Szellemét, így Ő kénytelen más embereket keresni, ahol Rá kíváncsiak az emberek, nem pedig arra, hogy mit mond a püspök úr. Sajnos a két mondandó között hatalmas eltérés lehetséges, ami persze emberi hiba, de amíg fennáll, Isten tehetetlen abban a közegben, Ő ugyanis a Beszédén keresztül munkálkodik, nem pedig a Beszéde kritikáján keresztül. Nem létezik bibliai hit a Biblia és Isten Szelleme nélkül. A Szent Szellem nélkül a betű megöl. A betű nélkül pedig a Szent Szellem nem tud tenni semmit. Ha e két dolog egységeben van, akkor működik Jézus vére is, lemossa a bűnöket, megszabadít a gonosztól, és isteni élettel tölt be. Ezért mondja János, hogy a Szellem, a víz és a vér egy, amilyen mértékben egy az Atya, a Logosz és a Szent Szellem. De ha akár a betű, akár a Szellem hiányzik egy helyről, akkor a vér sincs jelen, ami az Újszövetség alapja. Ez akkor is így van, ha tegnap még ott volt. Ha tegnap még ott volt, akkor még ott volt a betű és a Szellem is. De ha menet közben akár egyiket, akár a másikat elmozdítják, akkor az valójában már nem is ugyanaz a közösség, hanem annak sátáni hamisítványa, ugyanis a feltételek titkos megváltoztatása mellett megőrízték az eredeti nevüket, amikor még Isten is köztük volt, és nem került fel egy talapzatra. Ez hasonló a rejtett áremeléshez. Ugyanaz a csomagolás, csak vagy nem ugyanannyi a tartalom, vagy nem ugyanaz a tartalom, mégis ugyanannyiba kerül, esetenként még meg is emelik az árát. Ez mindenképpen csalás, akkor is, ha a változás több generáció alatt történik. Isten soha nem fog megváltozni.
Ha a többi leírttal nem is, de ezzel egyetértek.
"Vagyis némi körültekintéssel könnyen kideríthető, hogy kik ők."
Sőt, elég ha pár írásba beleolvas az ember vagy csak a címeket megnézni, egyből rájön. De miért rejtik el?
"Én sem ajánlanám őket."
Ahogy én sem.
"gyanús, hogy isten-e.
Mert, ha Isten akkor nem neki kéne segítenie az embert?"
De, Istennek igen.
Viszont, ha csak isten, akkor egyáltalán nem. Nagyon sok isten nem hogy nem segíti az embereket, hanem kifejezetten utálja őket. Úgy látom, túl kevés vallást ismersz.
"A Budapest Terézvárosi Gyülekezet a Hetednapi Adventista Egyház legnagyobb, központi gyülekezete Magyarországon, amely 1924-ben alakult.."
Köszönöm az infót.
De igazából annyira nem fontos. Jó a veboldal, de ha tudsz, vagy valaki tud másik ilyen oldalt szívesen fogadom.
A lényeg, hogy ne keljen mennem egyik közösségbe se amíg nem néztem utánna a tanításoknak.
És nem tanultam a Bibliát.
Talán még Isten is vezet.
"Viszont, ha csak isten, akkor egyáltalán nem. Nagyon sok isten nem hogy nem segíti az embereket, hanem kifejezetten utálja őket."
Amit eddig láttam én is így gondolom.
"Úgy látom, túl kevés vallást ismersz."
Az nincs kizárva :)
Tudnál sorolni vallásokat.
Az tény, hogy leginkább a keresztény vallás Istene a szimpatikus.
Az összes többinél nekem kell "pedáloznom", hogy valamiféle menybe, nirvánába stb-be juthassak.
Azért a Biblia Istene ezt jobban oldotta meg és önzetlenebbül. Ez nagyon szimpi nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!