Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisnások! Tudnátok nekem...

Krisnások! Tudnátok nekem magyarázni?

Figyelt kérdés
Én nem tartozom semmilyen valláshoz, de nagyon érdekelnek. Múltkor találkoztam krisnásokkal, és kaptam könyvet a mantrázásról. Elolvastam, és érdekelni kezdett a krisna-tudat, utánaolvastam kicsit, de szeretnék valaki olyantól hallani róla, aki ebben hisz, el tudja mondani, hogy ő hogyan éli meg a vallást! Nektek mit jelent a hit? Mit tartotok benne a legfontosabbnak? Mi a filozófiátok? Itt, Magyarországon is meg van a lehetőségetek a vallásgyakorlatokra?

2017. jún. 7. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:
79%
Szia. Krisnás nem vagyok, de miért ne lehetne? A mai világban a legtöbb országban, mindenki azt hisz, és vallásilag gyakorol, amit akar, persze törvényes keretek közül. Mivel vannak Hindu közösségek is, így vannak egyértelműen Krisnások is, akiknek külön képző helyeik is vannak. Sőt még saját völgyük is, Krisna völgy. Bár az igaz, hogy jó drága tudtommal oda bejutni. Egyébként a Krisna hit, a Hinduizmusból ered, tehát ha ismered a Hinduizmust nagyjából a Krisna hitet is fogod, hiszen Krisna egy a Hindu istenek közül. Bemész egy könyvtárba, vagy könyves boltba, és biztos vagyok benne, hogy fogsz találni erre vonatkozó könyveket.
2017. jún. 7. 19:43
 2/3 anonim ***** válasza:
34%

Volt erről szó itt, már nagyon régen.

Nem rossz vallás, de sajnos ennek is vannak árnyoldalai.

2017. jún. 7. 22:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Budapesten van egy szép templomuk. Hova valósi vagy?
2017. jún. 23. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!