Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Valaki el tudná...

Katolikusok! Valaki el tudná ezt nekem magyarázni? Engedelmesség

Figyelt kérdés

Azt mondták, hogy egy gyerek legnagyobb erénye az engedelmesség. De miért? A gyerekkor szerintem arra való, hogy megtaláljuk magunkat, rájöjjünk arra, hogy miért vagyunk a földön és jobbá tegyük a világot, de szerintem ez nem megy, ha csak vakon engedelmeskedünk. Vagy szerintetek mit jelent egyáltalán Istennek az engedelmesség? Miről szól ez pontosan?

Minden normális választ előre is köszönök:)

2017. febr. 23. 22:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem is a vak engedelmességről van szó. hanem a tudatos engedelmességről. amikor elfogadod azt, hogy Isten jobban tudja, mi jó neked, és úgy teszel, ahogy azt ő szeretné. de ha valami konkrét válaszra vágysz konkrét szituációban, írj, megpróbálok segítni :)
2017. febr. 23. 23:26
 2/11 FundamentaIista ***** válasza:
Ha letezik a Biblia Istene akkor O tudja mi a legjobb nekem, miben vagyok tehetseges, mennyi bennem a potencial, stb... En ezeket nem feltetlenul tudhatom, illetve tevedhetek. Ha viszont kovetem Isten iranymutatasat - engedelmesseg - akkor tuti kihozom az eletembol a leheto legtobbet. Ez persze csak akkor van igy ha letezik a Biblia Istene. Ha nem letezik akkor az egesz hulyeseg. :)
2017. febr. 24. 00:05
 3/11 r.sentinel ***** válasza:
53%

Kedves kerdezo !!!

Ilyen hogy Isteni engedelmesseg ez csak a vallasok altal krealt szabaly, korlat hogy te is azonos iranyt jarj vegig amit a tobbi birka is megtett es ne legyel kulomb, ne kerdezz, csak hallgass es bologatva fogadj el mindent amit kapsz a kornyezetedtol. Nos, nagyon jol raereztel hogy a szabalyok orokke azert vannak hogy valakit vagy valakiket korlatozzanak a fejlodeseben, kreativitasaban, amit sosem ismernenek be, hisz mindig jo "Isten"-re hivatkozni es azzal teologiai szinten meg is indokoljak, majd bambulhatsz ujra es keresheted onmagadat.A Teremto szabad akaratot adott hogy azt hasznald, eze altal kerdezz, kutass, alkoss es megtapasztalast nyerj dolgokban, hadd ne mas mondja meg hogy mi jo neked es mi nem, hisz mindenki maskent erez, gondol es ertekel dolgokat, ugyanis ami nekem jo, lehet a masiknak epp rossz es forditva. Ne legy a birkak soraban, mert aki nem kerdez, kutat es keres, az nem fejlodik es csodalkozik hogy meg mindig ugyanott tart ahol 5-eve is volt. Feny es szeretet kiserje utadat !!

2017. febr. 24. 09:44
 4/11 anonim ***** válasza:

Az engedelmességet nem Isten akarja, hanem a gonosz.

Jézus nem engedelmes volt, hanem hallgatott az Atyára.

A kettő között óriási különbség van. Mert aki engedelmeskedik az nem vállal önmagáért felelősséget, hanem áthárítja a felelősséget arra, akinek engedelmeskedik.

Nem bábunak teremtett bennünket az Isten, hanem önálló szabad akarattal, aki felelősséget is tud vállalni önmagáért.

Az engedelmesség az a sátán találmánya, ott mindenkinek engedelmeskednie kell a nála hatalmasabbnak és erősebbnek.

Ha a vallásokból sikerülne kivonni valahogyan az engedelmességre épülő hierarchiát, akkor megszűnne az a sátáni erő, amely összetartja ezeket a vallási szervezeteket. Ez minden vallási felekezetben megtalálható sajnos, talán a legdurvább formája a Tanúknál figyelhető meg.

Persze nem a vallások ellen vagyok, mert arra szükség van, csak a vallásoknak nem az engedelmességre kellene, hogy épüljenek, mint szervezet.

2017. febr. 24. 10:22
 5/11 anonim ***** válasza:
válaszolók! a kérdező katolikusok véleményére volt kiváncsi.
2017. febr. 24. 10:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Jézus engedelmes volt:

"5Ugyanazt a lelkületet ápoljátok magatokban, amely Krisztus Jézusban volt. 6Ő Isten formájában volt, és az Istennel való egyenlőséget nem tartotta olyan dolognak, amelyhez föltétlenül ragaszkodnia kell, 7hanem kiüresítette magát, szolgai alakot öltött, és hasonló lett az emberekhez. Külsejét tekintve olyan lett, mint egy ember. 8Megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig."

Most #4-es ezt vest össze azzal, amit írtál.

2017. febr. 24. 10:50
 7/11 anonim ***** válasza:

„Most #4-es ezt vesd össze azzal, amit írtál.”

Összevetettem, és azt lehet látni, hogy ezt nem Jézus mondta, hanem Pál.

Pál pedig tudomásom szerint nem volt Isten, mint Jézus. De javíts ki, ha tévednék…

2017. febr. 24. 13:15
 8/11 anonim ***** válasza:
Tévedsz vagy nem. Nyílvánvaló, hogy a Szentírást nem fogadod el Istentől ihletettnek, más különben nem írtad volna, hogy ezt Pál írta és nem Jézus. Az evangéliumokat meg Máté, Márk Lukács és János írták. Szóval nem értem a logikát.
2017. febr. 24. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:

"Tévedsz vagy nem. Nyílvánvaló, hogy a Szentírást nem fogadod el Istentől ihletettnek, más különben nem írtad volna, hogy ezt Pál írta és nem Jézus. Az evangéliumokat meg Máté, Márk Lukács és János írták. Szóval nem értem a logikát."

A Szentírást természetesen Istentől ihletett, hiszen katolikus vagyok.

Számomra az a döntő, hogy Jézus mit mondott. Természetesen Máté, Lukács, Márk és János írták, de azokat írták le amit Jézus mondott.

Jézus pedig nem engedelmeskedett az Atyának, hanem hallgatott rá, a kettő között óriási különbség van. Pál pedig amit tanított, az egy másik kérdés, mivel Pál nem volt Isten, mint Jézus.

Nem értem, hogy mit nem lehet ezen érteni? Persze, ha nem akarod érteni, -azt is megértem... :)

2017. febr. 24. 14:28
 10/11 anonim ***** válasza:

Tökéletesen értem én, hogy mit írsz; te a "magad módján" vagy katolikus, vallásos.

Annyi a különbség, hogy én meg elfogadom az Anyaszentegyház tanítását minden kérdésben.

2017. febr. 24. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!