Katolikusok! Valaki el tudná ezt nekem magyarázni? Engedelmesség
Azt mondták, hogy egy gyerek legnagyobb erénye az engedelmesség. De miért? A gyerekkor szerintem arra való, hogy megtaláljuk magunkat, rájöjjünk arra, hogy miért vagyunk a földön és jobbá tegyük a világot, de szerintem ez nem megy, ha csak vakon engedelmeskedünk. Vagy szerintetek mit jelent egyáltalán Istennek az engedelmesség? Miről szól ez pontosan?
Minden normális választ előre is köszönök:)
"Nem is a vak engedelmességről van szó. hanem a tudatos engedelmességről. amikor elfogadod azt, hogy Isten jobban tudja, mi jó neked, és úgy teszel, ahogy azt ő szeretné."
Vajon egy gyereknek mennyire engedtetik meg neki,hogy valóban tudatos legyen arra,mi a jó neki?
Amikor a szülei sem biztos,hogy tudják,márpedig ők az elsődleges példák az életében,félistenként tekint rájuk.
Legyél jó kisfiam,és gyere el velünk minden vasárnap templomba,mert Isten nem szereti az engedetlen gyerekeket.
Tegyük fel nincs kedve elmenni.Ebből akkor mit szűr le? Azt,hogy "Nem lehetek önmagam,mert nincs olyan,hogy nincs kedvem,akkor sem,ha ez az igazság.De ez senkit nem érdekel,még Istent sem.Sőt,meg is vet ezért"
És a gyerek elkezdi tanulni a szeretetet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!