Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusként református...

Katolikusként református közösségbe járni?

Figyelt kérdés

Vallásomat tekintve katolikus vagyok. De hozzám sokkal közelebb áll a református lelkisége. Az egyszerűsége.

Pl. nem egy aranyozott színházba járnak istentiszteletre, hanem egy egyszerü templomba/imaházba.

Nem tekintik halálos bűnek, ha elmulasztasz egy Istentiszteletet. Persze ebből nem szabad rendszert csinálni.

Nem kell fülbe gyonnom egy másik embernek, aki számomra senki, főleg ha egy idegen, hanem egyedül is az Úr ellé járulhatok bűneim bocsánatáért.

Nem akarok hivatalosan felekezetet váltani, egy a keresztség, számomra ez a lényeg. De sokkal közelebb áll hozzám a református lelkiség, ezért szeretnék olyan közösségbe járni.

Lehet ilyet tenni, hogy hivatalosan nem váltok felekezetet, de katolikusként református közösségbe járok rendszeresen? Engem már az sem érdekel, ha ezt a katolikusok rossz szemmel néznék.

2017. jún. 7. 17:37
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
77%
13- As, de nem érted meg hogy nem az ostya előtt hajolnak meg mert az atlenyegül Krisztus testévé? Krisztus előtt hajolnak meg mert Átlényegűl. Bár én ezt az atlenyegulest nem értem mert egy esetén kívül nem hallottam még olyat hogy Jézus Krisztus megjelent volna fizikailag vagy hallucinacioban a szentmisében. Egy esetet tudok hogy valaki bevette az ostyát meg a bort és vert meg húst érzett a szájában amit kiköpött. És a pap fel volt háborodva mert kiköpte az Oltáriszentséget ( nem tudom jól elmondani mert én is református vagyok) de ez a csoda azért történt meg mert az illető nem hitt a Szentáldozásban és gyónás nélkül ment oda. Olvassátok utána a neten mert, ez a dolog megtörtént hogy az ostya és a bőr átváltott Jézus húsával és vérévé valakinek.
2021. júl. 6. 03:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!