Undorodom magamtól, mit tegyek?
Képtelen vagyok leszokni a maszturbációról annak ellenére, hogy tudom, bűn. Állandó bűntudat gyötör, utána undorodom magamtól. Állandóan befészkeli a tudatomba magát egy fantáziakép. Napközben akár a villamoson is feláll és hiába küzdök ellene.
Egyszerűen gyenge vagyok. :((
Rendszeresen fohászkodok Istenhez, de kevés, és az akaraterőm kevés.
Mit tegyek?!
A maszturbálás,NEM paráznaság!
A homiság,az már gázos,mert természetellenes.Arra jó volna szakember segítségét kérni!
Erről,csak annyit,hogy az sem nagyobb bűn,mint a kleptománia,de azt is orvosolni kell.
# 27
"Amiért ennyire undorodom magamtól még az az, hogy homoszexuális vagyok, és abban egyetérthetünk vallási nézetektől függetlenül, hogy ez undorító."
- Nem értek egyet :D. Ettől függetlenül, teljesen biztosan meggyőződtél benne?
# 29
"Arról nem tehetsz,hogy homoszexuális vagy,ennek genetikai vagy kromoszóma rendellenességek oka van"
- Ácsi, ácsi! Ezzel nem értek egyet. Talán már beszéltünk róla (talán nem), de rá tudnál mutatni pontosan ezekre a "rendellenességek"-re?
Szia :) Az írásstílusod alapján 14-15 éves lehetsz. Úgy látom, nem tágítasz az mellől, hogy ez bűn, hiába győzködnek téged, hogy ez normális. Én nagyjából ugyanilyen gonddal küzdök/küzdöttem. A tizenéves éveim elején gyakorlatilag függő lettem. Most 18 vagyok. Le akartam szokni, de ugyanakkor nem akartam. Vágytam a bűnre, élveztem, akartam. És ugyanakkor nem is. Imádkozni néha imádkoztam... De gyakran nem mertem. Nem mert Istenhez szólni, mert úgy éreztem, nem érdemlem meg, nem mertem a bocsánatát kérni, mert tudtam, hogy újra el fogom követni. Többször is eldöntöttem már, hogy nem fogom többé tenni, de mégis.. Újra és újra gyenge voltam. A saját erőmre támaszkodtam. Lassan a lelkiismeretem is eltompult, nem gyötört bűntudat. Azt hiszem, elnyomtam a bűntudatot (ez picit bonyolultabb rész, viszont nem lényeges).
Azt akartam tenni, amire én vágytam, és nem azt, amit Isten helyesel. Önző voltam. Pedig a "szeretet... nem keresi a maga érdekeit" (Korintuszbeliekhez írt első levél, 13. fejezet, 4. és 5. vers) (ez másképp felírva: 1korintusz 13:4,5 <-- ezt a formát fogom használni). Másszóval nem önző. Elgondolkodtam: "nem szeretem Istent?" Ijesztő volt szembesülni a kérdéssel.
"Az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait..." (1János 5:3). Én rendszeresen áthágtam a gyengeségem miatt. Akkor elmondhattam én, hogy szeretem "Istent egész szívemmel, egész lelkemmel és egész elmémmel"? (Máté 22:37). Pedig ez az első és legnagyobb parancsolat.
Mikor valakit őszintén szeretünk, az érdekeit a sajátnaink elé tudjuk helyezni, örömet akarunk szerezni neki és nem bánatot. Szerintem ilyet nem tudunk tenni anélkül, hogy szeretnénk a másik személyt.
Elgondolkodtam azon, hogy Jehova mennyire szeret bennünket, és mennyi mindent adott már nekünk. Én szeretem éjszaka nézni a csillagos eget, vagy a felhőket nappal. Gyönyörű, művészi! És a természet is, a virágok, hogy érezhetjük az illatokat.. Mi más ez, ha nem kedvesség szerető Teremtőnktől?
És elküldte a Fiát a bűneink megbocsátása végett. Képzeld el: Az emberiség vétkezett a hajnalok hajnalán, Isten ellen vétkezett, Őt bántották meg, mégis Ő az, aki helyrehozza az egészet, Ő hozott áldozatot - milyen hatalmasat! -, hogy nekünk legyen jó, hogy mi élhessünk. Mekkora szeretet! (1János 4:10)
És egy ilyen szerető Isten ellen vétkezni, Őt megbántani... Mert meg lehet. Az Izraeliták is " Mily sokszor lázongtak ellene a pusztában, és bántották meg a sivatagban " (Zsoltárok 78:40).
Én egy ilyen Istent bántottam meg... Ezen elmélkedtem, imában majdnem elsírtam magam. Azóta megerősödtem. De még mindig megtörtént, hogy elkövettem ezt a bűnt. De most valami más volt. Hittem Isten megbocsátásában. Nem a saját erőmre támaszkodtam. Hittem, hogy sikerülhet felülkerekedni ezen, mert "megvan az erőm annak köszönhetően, aki erőt ad nekem" (Filippibelieknek írt levél 4:13). Te elhiszed, hogy Isten tud és ad is neked erőt ehhez, elhiszed, hogy le tudod győzni a vágyaid? Hittel kérj, mert "mindazt, amit hittel kértek imában, megkapjátok" (Máté 21:22, de kérlek, olvasd el a 18. verstől).
(amúgy a zárójelben lévő dolog a forrást jelöli. A kettőspont előtt van a fejezet száma, a kettőspont után a versek száma)
Én bízom benne, hogy erőt ad, mert ez az akaratával összhangban van. Azt akarom tenni, ami az ő szemében helyes, és ehhez kérek erőt. Ígyhát meg is adja, mert hiszek benne. A kísértés nem ért véget. Én pár szó hallatán képes vagyok begerjedni! A vágy pedig, azt hiszem, még erősödött is azóta, de mégis sikerült ellenállnom. Az elején elestem, de fel tudtam állni, és azóta nem estem el. Eddig ez nem ment, eddig nem tudtam így ellenállni. Most viszont megy, mert megerősített :)
Szóval a lényeg: erősítsd az Isten iránti szereteted. Olyan személyt, akit szeretsz, nem akarsz megbántani, ellenkezőleg, örömet akarsz neki szerezni. Mert azt is tudsz ám (Máté 18:12-14). Kérj erőt, és tényleg higgy benne. És higgy a megbocsátásában is. Tudod, a túlzott bűntudat azt eredményezheti, hogy nem hiszel benne, hogy meg tud neked bocsátani, és így nem lesz erőd küzdeni ellene.
Kerüld a vágyadat fokozó helyzeteket. És ne feledd: ha hétszer botlik is meg az igazságos, fel fog kelni" (példabeszédek 24:16)
Sokkal nagyobb kérdés, hogy tényleg homoszexuális vagy-e vagy nem, mint, hogy magadnak szerzel örömet vagy nem.
A maszti sztm magánügy.
A paráznaság mai magyar megfelelője a kicsapongás.
Nem csak szexuálisan értendő, hanem akár a "zabálás", a féktelen élvhajhászat stb. Ez önpusztító, kimeríti a szervezet energiáit.
A homoszexualitás sztm nagy kérdés, főleg mostanában, amikor az Apák alig vannak jelen a fiaik életében. A szexuális irányultásg egy bonyolult folyamat eredménye.
És nem önként választott vonzalom.
GYakori a szexuális bántalmazás miatt kialakult homoszexualitás is.
Az ilyen esetekben segítség lehet egy szakember (lelkigondozó, pszichológus), aki segít a lelki eredetű gondokat feldolgozni. Van rá példa, hogy valaki a végére heteroszexuális lett (vsz. a bántalmazás nélkül is az lett volna).
Az apával való kapcsolati nehézségek is oldhatóak.
A Biblia ír róla, a homoszexualitást elutasítja, (“férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak” (III. Móz. 18,22.).)Hamar megjelenik a bűneset uán, mint az eltávolodás következménye.
DE Isten NEM utasítja el a homoszexuális embert. Isten NEM undorodik TŐLED!!! Nem vagy egyenlő a tetteiddel.
Isten szeret Téged!
Van, aki a dühkitörésre hajlamos, vagy alkoholizmusra.
DE Isten mindenkinek tud erőt adni, nem kell agresszivan, vagy alkoholba menekülve élni.
Ma már a pszichológia abban is tud segíteni, hogy a lelki sebek gyógyuljanak, és a késztetések feloldódjanak.
Semmiképpen ne menjünk ezoterikus "gyógyítókhoz" (agykontroll, reiki, bach-terápia, jóga stb), mert a végén még egy deprsssziót is összeszedhetünk.
Egyszerű beszélgetés, egy jó szakemberrel segíthet.
Közben kérjük Isten Szentlelkét is, és ad erőt, hogy újra és újra felálljunk.
És mindemellett érdemes átgondolni az életmódot.
A táplálkozás egészséges-e, van-e elég mozgás stb.
De nem szólhat az egész élet arról, hogy ezen kesergünk.
Van, aki megvakul, vagy kerekesszékes, van, aki sose talál társat, van, aki szegény, vagy gazdag, van, aki homoszexuális vonzódást érez (de önmegtartóztató életet él), van, akinek nem lehet gyereke, vagy rákos...
De attól még lehet egy hasznos, értelmes életet élni.
Nagy küzdelemben vagy, sok erőt!
Kérj segítséget, olvass utána, a homoszexuálisok közül is voltak már sokan, akik heterók tudtak lenni, de ha nem sikerül, akkor is maradj Isten közelében és védelmében.
Ha nem vagy biztos benne, hogy meleg vagy, akkor az első szexuális élményed vagy akár csak a csók, legyen inkább egy lánnyal.
Ha még nem volt soha semmi egyik nemmel sem, akkor egyáltalán nem biztos, hogy már eldőlt a kérdés...
"Az elmémben sarjadó bűn az oka annak, hogy napközben feláll."
Kérdező,neked papírod van róla,hogy hülye vagy?
A maszturbáció nem bűn! Tartsd a mértéket,erre figyelj.Kajából sem ajánlatos egyszerre sokat enni.
"Képtelen vagyok leszokni a maszturbációról annak ellenére, hogy tudom, bűn."
No,és honnan ered ez a "biztos tudás"?
Csak nem a megfélemlítő,büntető Istenképből?
Mert ez az egy biztosan sarjadzik az elmédben,méghozzá a vallásod ültette el a magvait.Pont azok vannak ellened,akiktől a megoldást várnád.
Tudod mi a hatalmon lévő emberek legegyszerűbb trükkje,ahhoz,hogy ők faxa gyereknek érezzék magukat,akiknek iszod a szavait? Meggyőznek róla,hogy bűnös vagy,gyenge,esetlen ember,aki örüljön,hogy Isten nagy kegyesen lenéz rá.Szeretsz agymosás alatt lenni? Jól érzed magad ebben az állapotban,igazán érzed,hogy Isten szeret téged? Ha nem,akkor,
ÉBRESZTŐ!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!