Undorodom magamtól, mit tegyek?
Képtelen vagyok leszokni a maszturbációról annak ellenére, hogy tudom, bűn. Állandó bűntudat gyötör, utána undorodom magamtól. Állandóan befészkeli a tudatomba magát egy fantáziakép. Napközben akár a villamoson is feláll és hiába küzdök ellene.
Egyszerűen gyenge vagyok. :((
Rendszeresen fohászkodok Istenhez, de kevés, és az akaraterőm kevés.
Mit tegyek?!
ohh csak egyszer találkoznék egy ilyen gyenge elméjűvel
mennyit nevethetnék
Valószínűleg az életedben valami hiány lehet. Talán túl sokat vagy egyedül, talán társ kellene melléd, vagy valami komoly elfoglaltság, ami hasznos is. Nem tudom, hogy van-e párod. Én meglepődtem azon, hogy mennyire biztos vagy abban, hogy ez bűn és paráznaság. Sok ember nem tartja annak, de ez valóban bűn, paráznaság, ahogy írtad.
Szerintem az egyetlen módja annak, hogy elhagyjuk azokat a bűnöket, amik régóta a természetünk részei és belefészkelték magukat az életünkbe de még az elménkbe is, ha változtatunk valahogy az életünkön. Valami újat találj ki, ami elvonja a figyelmed. Nem tudom mennyi idős vagy, de járj sportolni, vagy kirándulni amikor szabadidőd engedi. Rendszeresíts valamit, ami elvonja a figyelmedet. Keress társat, párt magadnak, de olyant, aki hívő, mert melléd olyan való. Aki ennyire meg akar felelni az Istennek, annak hívő pár való. Becsülöm ezt benned. A fohászkodás se maradjon el továbbra sem, mert Isten méltányolni fogja az igyekezetedet. De csak akkor segít rajtad, ha te is segítesz magadon. Amit az ember meg tud tenni önmagáért, azt Isten általában az emberre hagyja. Csak akkor lép közbe, ha már végképp tehetetlenek vagyunk. Neked még sok teendőd van, amit megtehetsz. Változtatnod kell az életeden, mert ha azt nem , akkor nem valószínű, hogy elég erős leszel pusztán nem megtenni azt, amitől ennyire bűntudatod van.
Hol olvastad a Bibliában, hogy bűn? Most próbálok jó fej lenni, mert szerintem az egész könyv egy nagy humbug. De tudtommal nem írja sehol, hgy bűn.
Masztizz nyugodtan, én napi 3-szor csinálom, ha tehetem.
Szia!
Postán, közjegyzőnél, boltban vagy fogadóórán mellőzd!
A probléma, hogy rákoncentrálsz a problémára, és ahelyett, hogy hagynád, hogy az elmédbe megjelenjen, és eltűnjön, te jó keményen megerősíted a jelenlétét a fejedben. Ez a problémám a keresztény és többi ítélkező vallással, mert ahelyett, hogy segítene, jól a képedbe nyomja, hogy bűnös vagy. Pedig ez az oka annak, hogy képtelen vagy leállni vele. Nem mintha bűn volna a maszturbáció, inkább csak a tudatosságot fogja vissza némileg, de amúgy meg számtalan jótékony hatása is van.
Amit javaslok, hogy sportolj rendszeresen, ha még nem dolgozol, én nekem sokszor ahhoz sincs nagyon erőm, hogy lezuhanyozzak futás után, nem még hogy maszturbáljak, de ha csinálom is, már régóta nem kezdek ítélkezni magam felett, majdnem sikerült évekkel ezelőtt a kereszténység tudatlanságából fakadó, fanatizmusomnak köszönhetően, egy remek gyomorfekélyt összeszednem, mert folyton mindenért bűnösnek éreztem magam, mióta a keleti vallások, filozófiák felé fordultam, alig maszturbálok, és nem azért, mert nem esik jól néha, egész egyszerűen megtanultam szabadon élni, gondolkodni, és nem magam felett ítélkezni, a tudatomba nyomatékosítani, hogy "bizony megint bűnöztél, de rossz ember vagy"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!