Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit tegyek? Undorodom magamtól.

Mit tegyek? Undorodom magamtól.

Figyelt kérdés

Undorítóak a fogaim. Nagyjából az összes rágófogam lyukas és az egyik metszőfogam is. Valamelyik rágófogamból letörtek darabok és olyan mintha kicsit ránőtt volna az ínyem. Már kb 10 éves koromban is lyukas volt a metszőfogam, suliban orvosi vizsgálaton mindig beírták, hogy fogászati beavatkozás szükséges de a szüleim mindig elsiklottak felette, engem meg nem érdekelt gyerekként. Most 19 éves vagyok és eléggé zavar meg félek is, hogy előbb-utóbb nem lesznek fogaim. Mosom őket, de ez nem segít rajta. Szégyellek elmenni orvoshoz meg még iskolába járok, nincs saját keresetem a szüleimnek meg úgysincs rá pénze mint ahogy gyerekkoromban sem. Szerencsére ha beszélek vagy kinyitom a számat nem látszik, tehát a többi ember ezt nem tudja. De engem nagyon zavar.

Attól is félek, hogy nagyon fájdalmas lenne a beavatkozás. Mit tegyek?

2016. aug. 14. 23:20
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél erőt magadon és menj el az SZTK-ba a fogorvoshoz.
2016. aug. 14. 23:25
 2/8 anonim válasza:
100%
Mielőbb menj el, mert minél többet vársz vele, annál tovább romlik, annál nehezebben és drágábban lehet helyre hozni. Amit tudsz SZTK-ra, tömést, ilyesmit csináltass meg!
2016. aug. 14. 23:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Fogorvos!!!
2016. aug. 14. 23:32
 4/8 anonim ***** válasza:
40%

Ugyan, ne tegyél semmit.

Az a fogad, amelyik konkrétan 9 éve lyukas, és amelyik bomlik, már teljesen elhalt, úgyis menthetetlen.

Várj még egy pár évet, akkor talán kapsz mennyiségi kedvezményt a foghúzáshoz, a protkó meg már nem lyukad!

A szüleidnek külön gratulálok, 18 éves korig a fogászat ingyenes.

Tb-re a fogmegtartó kezelés továbbra is az, hátha meg tudnak menteni még valamit.

2016. aug. 14. 23:34
 5/8 anonim válasza:
Szerintem is menj el minél hamarabb,saját tapasztalatom miatt mondom,nem mentem el évekig és nagyon elromlottak a fogaim,elől is teljesen,amit nagyon szégyeltem,de rosszul voltam még az orvos láttán is és nem bírtam elmenni,aztán találtam egy jó dokit,most pedig már egyáltalán nem félek,csak most már nehezebb megcsinálni és drágább is,több fogamat is ami tönkrement kikellett húzni,és most nehéz,hogy nincs.
2016. aug. 14. 23:40
 6/8 Vlagyimir Rosztov ***** válasza:
a kainra végződö anyagok érzéstelenitok...amit ugy tudom h legerosebb ami fogorvosnal van erzestelenito az az ultrakain...kérd a legerosebbet ami csak van...jogosult vagy ra...a penzt ossze kell gyujteni...nekem kisebb bajok vannak 10fogammal de még mindig ugy érzek mint te...sőt tudom milyen .... diakmunka meg mar nincs...hát kapard ossze...ha van olyan ami csak el van szinezodve picit nem teljesen rossz,azon az elmex segit...en remenyekedem benne...mer nekem egy kicsit segsitett rajta és hasznalom is....
2016. aug. 14. 23:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Nincs miért szégyenkezned. Ha te azt tudnád, hogy milyen szájak vannak Magyarországon, lehet még büszke is lennél arra, ami neked van. A lényeg, hogy felismerted a problémát és most már oda is figyelnél. Jó eséllyel még menthetőek a fogaid, már csak ezért sem kéne halogatni az orvost, hiszen innentől csak romlani fognak tovább. Ne várd meg, míg csak a húzás marad egyetlen megoldásként. A fogorvos nálad jóval cifrább fogakat is látott már, nem fog megrökönyödni. Az meg egy plusz jópont, ha azzal kezded, hogy bánod már, hogy nem figyeltél oda, szeretnéd őket rendbe tetetni és jobban odafigyelni. Esetleg kérj tanácsot, hogy hogyan, mivel érdemes fogat mosnod, milyen gyakran használj fogselymet stb.
2016. aug. 16. 08:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Merre laksz? Ha Pesti vagy tudok ajánlani ingyenes helyet :) Mindenképpen menj el már holnap,ne halaszd tovább,mert ez egyre rosszabb lesz!! Én rendszeresen járok évente fogorvoshoz,de ígyis évente talál vagy 5 lyukas fogat :DD szóval hajrá!
2016. aug. 16. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!