Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt hívő, megtért...

Vannak itt hívő, megtért emberek akik ismerik a Bibliát? Beszélnem kéne egy ilyen emberrel.

Figyelt kérdés
Nem egészen tudom megítélni, mi helyes és mi nem helyes és mi alapján dönthetünk erről.
2017. jún. 1. 03:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szia

Tőlem is kérdezhetsz

2017. jún. 1. 16:20
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha még aktuális, írj nyugodtan, szívesen segítek.
2017. jún. 1. 17:35
 13/18 anonim ***** válasza:
29%
A 21. században szomorú látni, hogy a tényszerű választ mennyire lepontozzák, míg a #3-as oravecznóra szintű "bölcsességét" fel.
2017. jún. 2. 02:18
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Haha, utolsó. A százalékoskra tértél meg? :) Lehet nem tűnt föl de lényegében a Bibliát foglaltam össze abban a 100%-osban...
2017. jún. 2. 08:38
 15/18 anonim ***** válasza:
33%
#14: Nem, a józan észre. A Blibia lényege a hit és a szeretet? Pl. amikor özönvízkor a "szeretet" nevében majdnem mindenki meghal? :D A hitet és a szeretetet is elérheti bárki egyszerű akarattal, ha nincs egy óvódás szintjén.
2017. jún. 2. 12:01
 16/18 anonim ***** válasza:
Utolsó nem hiszem, hogy érted, vagy átérzed ennek a súlyát. Picit feltehetnéd, hogy vannak dolgok, amikkel még nem találkoztál. És ezt nem valami kioktatóan akarom mondani, hanem halkan. Azt, hogy pl az özönvíz ellenére felébred e benned a hit érzése az nem olyan, amit eldönthetsz egyszerűen. A kegyelem szó pont ezt fejezi ki. Hogy ezt nem tudod te megtenni. És azt, hogy a szívedet áthatja e tényleg a szeretet az sem ilyen, hogy ok legyen, akkor most hassa át. És itt nem arról a szeretetről beszélek, ami egyszerű, mert mondjuk a gyereket felé irányul.
2017. jún. 4. 14:04
 17/18 anonim ***** válasza:

#16: Ki kéne nőni vallási téren abból, hogyha valaki mást gondol valamiről, akkor azt nem érti vagy nem érzi át. Vannak olyan dolgok, amikkel nem találkoztam? Természetesen vannak. És? Teljesen irreleváns a témával kapcsolatban. Pont úgy nem találkoztam dolgokkal, mint Te. Te sem találkoztál még özönvízzel. Mindazonáltal volt, aki találkozott cunamival. Láttam egy interjút ilyen emberekkel. Volt, aki azt mondta, hogy gondold a hitére és volt, aki azt mondta, hogy egyszerűen megijedt vagy a túlélést akarta, mindenféle hit nélkül.

De, ha valaki önismerete rendben van és foglalkozik magával, akkor elég szépen tudja uralni az érzéseit. Hittől függetlenül is. Az agy képes hatni az érzelmekre.

2017. jún. 4. 15:21
 18/18 anonim ***** válasza:

Nem így értettem az özönvizet. Hanem úgy, hogy a hit jelenléte akkor is, amikor a világban semmi sem utal arra, hogy van értelme, amikor a világ borzalomnak tűnik.

És nem az özönvizet értettem az alatt sem, amivel még nem találkoztál. Nekem kicsit felfuvalkodottnak tűnsz, mint aki tudja. De lehet nem vagy az és lehet én is annak tűnök.

2017. jún. 4. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!