Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt hívő, megtért...

Vannak itt hívő, megtért emberek akik ismerik a Bibliát? Beszélnem kéne egy ilyen emberrel.

Figyelt kérdés
Nem egészen tudom megítélni, mi helyes és mi nem helyes és mi alapján dönthetünk erről.
2017. jún. 1. 03:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
24%

Hívő voltam, aztán megtértem a józan ész felé. Ha a Bibliát valóban megakarod ismerni, akkor ne hívőket keress, mivel elfogultak lesznek a könyvvel kapcsolatban és hamis képet fognak festeni róla. Ha valóban érdekel a tartalma, akkor Bibliakutatókkal, történészekkel beszélj.

Mi helyes és mi helytelen, mi alapján dönthetünk erről? Ezt lényegében neked kell eldöntened. A hívők sem értenek a dolgokban egyet. Ha leültetsz 10 papot, akkor nem fogja mind ugyanazt mondani, pedig mind ugyanazt a könyvet olvasta és ugyanazt a vallást vallja a magáénak. Pontosan mivel kapcsolatban nem tudsz dönteni?

2017. jún. 1. 05:13
 2/18 anonim válasza:
17%

,,Hívő voltam, aztán megtértem a józan ész felé."

Így kéne tennie annak a pár milliárd vallásosnak is, az most lényegtelen, milyen fikciókban hisz.

2017. jún. 1. 06:52
 3/18 anonim ***** válasza:
61%
A hit és a szetetet fontos. A jó ebben az, hogy egyik sem olyan, ami egyszerűen akarattal elérhetsz.
2017. jún. 1. 07:05
 4/18 anonim ***** válasza:

Hívő, megtért emberek.

Ám honnan veszed, hogy jól értelmezi a Tanítást.

Ha nen ismered a Bibliát, (közüle is tőbbféle átirat van forgalomban!), hogyan tudod megitélni, hogy -akár a legjobb jóindulatával is, de- félremagyarázza a hit alapját?

.

Ha a Biblia alapján akarsz élni, ám tegyed, olvasd el (nem is egyszer!), benne van, mi a helyes és mi nem!

2017. jún. 1. 07:18
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Szrtintem ez a kérdés rossz kategóriában van. A kultúra és közösség - vallás topikban szerintem jobb válaszokat kaphatsz.
2017. jún. 1. 07:32
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Nézd meg mit mondott Jézus: szeresd a másikat. És gondolkodj el azon, hogy mi fér bele a szeretetbe. Írhatsz is privát nekem, de vállalom a véleményem nyilvánosan is.

A szeretetbe nem fér bele a hamisság, a hazugság, a gyűlölet, a pletyka, az irgalmatlanság, az irigység, a másik káromlása, a fizikai illetve lelki bántalmazás, stb. De ha van konkrét kérdésed, akkor inkább írd le.

Mindenki más és mindenki másként látja, de jó hír: kegyelem alatt vagyunk, Isten jó, türelmes és tud segíteni megtisztulni.

2017. jún. 1. 08:29
 7/18 anonim ***** válasza:
13%

ateista vagyok de kérdezz nyugodtan

számtalanszor bebizonyosodott már hogy a hívek még a felét sem tudják a mesekönyvnek ellenben az ateisták kívülről fújják, nem véletlenül ateista az ateista

2017. jún. 1. 08:33
 8/18 anonim ***** válasza:
67%

Szia!

Hívő, megtért ember vagyok, és ismerem a Bibliát. Kérdezz bátran!

Üdv. Péter

2017. jún. 1. 11:35
 9/18 anonim ***** válasza:
38%

Szia!

Hívő ember vagyok, elsősorban az Evangéliumokat kell először megértened, és abból kiindulva a Biblia többi részét, különben nagyon belekavarodsz!

Írjál nyugodtan, kérdezzél, szívesen segítek!

Üdv.: Emánuel

2017. jún. 1. 14:45
 10/18 Ozcar ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Szintén megtért hívő vagyok, tőlem is nyugodtan kérdezhetsz.

:)

2017. jún. 1. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!