Ha egy nem zsidó vallású nő legyen katolikus/baktista/hívő vagy bármi már beleszeret egy zsidó férfiba akkor köteles felvennie ezt a vallást?
Figyelt kérdés
2015. nov. 24. 20:31
1/9 anonim válasza:
A hatályos magyar jogszabályok nem írnak elő ilyesmit.
2/9 A kérdező kommentje:
De a férfi rá kötelezi s a családja a nőt?
2015. nov. 24. 20:36
3/9 anonim válasza:
Ezt tőlük kérdezd meg. Vagy igen, vagy nem. Miért, azt hiszed, hogy minden zsidó következetesen ugyanúgy értelmezi a vallását?
4/9 anonim válasza:
Nem minden zsidó vallásos.
Mint ahogy nem minden pl. római katolikus vallásos.
6/9 anonim válasza:
Hát én biztos nem mennék hozzá egy olyan férfihoz, aki rám akarja kényszeríteni a vallását.
És nincs olyan, hogy " köteles vagy rá", az ellenkezik a vallásszabadsággal. Ha pedig emiatt nem kellesz neki, akkor nem is szeretett igazán.
7/9 anonim válasza:
Engem a volt vőlegényem a keresztény katolikus vallásra akart rákényszeríteni... nem ezért hagytam el:)
8/9 anonim válasza:
Az, hogy köteles, az szzamárság.
Viszont, ha össze akarnak házasodni és gyerekeet akarnak és a pasi ragaszkodik ahhoz, hogy zsidó gyereke legyen, ez csak úgy lehetséges, ha a csaj betér. Vagy a pasi belenyugszik, hogy majd a gyerek fog betérni, mert az is lehetséges.
Mindeesetre a kérdés ebben a formában ... hmmm ... szal tapintatos ember vagyok :)
9/9 anonim válasza:
Atól függ tudsz-e azonosulni az izraelita valással,ha kényszeriteni kell akkor már megette a fene.Ez elsősorban hit kérdése, azért nem kell felvenni ha utána nem gyakorlod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!