Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mi a gond a Jehova tanúi val?...

Mi a gond a Jehova tanúi val? Milyen vallás?

Figyelt kérdés
Régebben találkoztam egy volt osztálytársammal,és ő oda járt,és talán még mindig oda jár nem tudom.Azt tudom,hogy a könyvükben Jehovát használnak,és ez minden Bibliai fordítástól eltér.Akikkel csak beszéltem mindenki ellenezte.De miért ? Én úgy tudom,hogy náluk nincsen persely,és nem erőltetik,hogy adakozz...Régebben olvastam az interneten,hogy a Brian élete filmel valahogyan kapcsolatban van.Valahogy úgy írta az ember,hogy ne viccelődjünk mert a Brian életében is viccnek szánták,és lett a Jehova tanúja...Szeretném ha felvilágosítanátok erről az egészről ! Miért,jó ,vagy miért rossz a Jehova tanúja ? Egy Jehovás ismerősöm azt mondta nekem,hogy te akartad,hogy megkereszteljenek ?! Hááát mondom még kicsi voltam,ezután mondott valamit amit nem igazán értettem...Meg azt sem hogy valamilyen alkalomkor körbehordtak valamilyen ételt,és bárki vehetett volna aki tiszta,de senki sem vett.Tényleg nem értem !

2014. aug. 31. 07:50
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
Mert még a szokásosnál is agymosottabb banda, ráadásul erőszakosan nyomulnak és próbálnak téríteni.
2014. aug. 31. 08:06
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Perselyezés nincs, de az adakozást elvárják. Nem nézhetnek filmeket, nem olvashatnak világi könyveket, házasság előtt nem lehet szex, háborúban nem foghatnak fegyvert. Ha valakit baleset ér, vagy egyéb okból csak vérátömlesztésel lehet megmenteni, inkább hagyják meghalni, de nem engedik a vérátömlesztést. Ha a családból valaki kiválik közülük, azzal megszakítják a kapcsolatot. Idejük nagy részét Biblia magyarázattal töltik, és erőszakosan akarnak mindenki megtéríteni.

Az egyik legagymosottabb társaság.

2014. aug. 31. 08:22
 3/8 anonim ***** válasza:
43%

Annyi bajuk van velük az embereknek, hogy másképp élnek. Amit a Jehova tanúi csinálnak, abban nincs semmi rossz, egyszerűen csak nagyon eltér a mi szokásainktól. És ugye az emberek általában nem szeretik, hogy valaki más, mint a többiek. Az egyetlen, ami nekem nem szimpatikus a tevékenységükben, az a térítési módszerük, de nálunk egyszer voltak csak, akkor megmondtam nekik, hogy kösz, de nem térek át, ne jöjjenek többet, és utána nem is jöttek. De ezen kívül nem értem, miért kell szidni őket, nagyon kiegyensúlyozott, egészséges és következetes életmódot folytatnak.

Lehetne vitatkozni arról, hogy ki az agymosott: az, aki a szokásaiban eltér a többségtől, vagy az, aki azt szajkózza, hogy elítélendő, ha nem úgy viselkedsz, mint a többség. Egyetérteni nem muszáj a Jehova tanúival, de elfogadni miért nem lehet őket? Nem ártanak senkinek.

2014. aug. 31. 08:39
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem főképp az a baj velük, mint a többi vallással: vagyis hogy egyedül az ő felfogásukat ismerik el igaznak! Az alapfeltevésük az Isten JHV nevének kihangsúlyozása, ami viszont az izraeliták számára tiltott szó!

A "Brian élete" - egyik jelenetében ezt parodizálják, ugyanis ha a szó kimondása miatt halálra itélnek egy embert, a birót is azonnal halálra kell kövezniük, amikor az itélet indoklásában a tiltott nevet használja!

nézd meg a filmet!

2014. aug. 31. 08:45
 5/8 anonim ***** válasza:
84%

Nekem apukám az, de engem nem nevelt úgy.

Semmivel sem rosszabb mint a katolikus egyház, vagy egyéb erőteljes vallások, csak más. Olvashatnak könyveket, nézhetnek filmeket (honnan szedted ezt? :D), minden vallás a "saját" istenét fogadja el, ezzel nincs is semmi rossz. Valamint amit kérdező kérdez, az az emlékünnepségen van, körbeadják a kovászolatlan kenyeret, és csak azok vesznek belőle akik nem tudom kinek a leszármazottja. (vagy valami ilyesmi)

Az tény, hogy házasság előtt nincs sex, és háborúban sem vesznek részt. De igazából ez is sok-sok vallásnál így van. (kivéve a katolikusoknál akik meg szent háborút vívnak)

Összességében én biztos nem térnék át semmilyen vallásra, de szerintem az sem gáz ha valaki ilyen. DE! fontos tudni,hogy minden vallásban vannak buzgó elmebetegek. Aki azt mondja, hogy nincs, annak hiányos az ismerete...

2014. aug. 31. 09:59
 6/8 anonim ***** válasza:
2014. aug. 31. 10:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem,és köszönöm szépen a válaszokat.Ma Vasárnap van,és tudom,hogy egy közeli városban,ma volt ilyen (Istentisztelet) megfordult a fejemben,higy elmegyek,és megnézem milyen...De nem tudtam ,hogy mire számítsak...Ez a házasság előtt nincsen szex dolog tetszik.Ha valóban komolyan is veszi a lány.
2014. aug. 31. 10:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező!

Nyugodtan elmehetsz, azzal semmi kötelezettséget nem vállalsz, legalább meglátod milyen és saját magad le tudsz vonni következtetést.

" a könyvükben Jehovát használnak,és ez minden Bibliai fordítástól eltér" Igazából a legtöbb Bibliában benne van a Jehova név, ha más nem az előszóban leírva, hogy a fordításban Isten nevét az ÚR szóval helyettesítették. Az eredeti szövegben is benne van. A Brian életében azt parodizálták, hogy a zsidók egy félreértett/magyarázott írás miatt nem mondhatták ki Isten nevét, nehogy megszentségtelenítsék.

"azt mondta nekem,hogy te akartad,hogy megkereszteljenek ?! Hááát mondom még kicsi voltam,ezután mondott valamit amit nem igazán értettem..."

Valószínűleg azért mondta, mert Jézus azt mondta, hogy tegyetek tanítványokká embereket és kereszteljétek meg őket, tehát előbb tanulsz aztán keresztelkedel. Jehova Tanúinál ezért nem keresztelnek csecsemőkorban.

2014. aug. 31. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!