Miért izgulok mindig, ha telefonon kell beszélnem valakivel?
Nem tudom miért, de mindig izgulok, ha telefonálnom kell! Mikor beírom a számot percekig nézem a képernyőn és próbálom össze szedni maga
. Utána pedig mindig össze-vissza beszélek.
Azt sem szeretem ha engem hívnak!
Élőben könnyen elbeszélgetek bárkivel.
Miért van ez? Mit lehet ellene tenni?
Hogyan lehetne ezt oldani?
Akkor nem. Csak ha idegennel, vagy olyan ismerőssel akarok beszélni, akivel még nem sokszor találkoztam.
Napokig képes vagyok halogatni a hívást és hetekig, évekig, de akár örökre is.
Régen nekem is volt ilyen.
De aztán elmúlt.
Gondold át előre, hogy mit akarsz mondani.
Szerintem sokan vagyunk ilyenek. Nem látjuk a másikat, lehet hogy mond valamit miközben grimaszol, de mi ezt nem tudjuk, és komolyan vesszük.
Én is utálok telefonálni
Szerintem a személytelen kommunikáció miatt van. Én is így voltam, egészen idáig, amíg el nem kezdtem egy olyan helyen dolgozni, ahol az ügyfelekkel javarészt telefonon tartjuk a kapcsolatot. Szóval muszáj voltam megszokni. Most már nem okoz gondot, ha idegennel kell beszélnem, egyszerűen tényleg megszoktam magát a szituációt. Próbálj ügyeket intézni, (hány éves vagy?) ha van valami dolgod, próbáld telefonon keresztül elintézni, hátha ez segít! :-)
21L
Nálam szorongásos zavar volt, szociális fóbia.
Nekem az segített, ha NEM mondtam el előre a mondókát. Nem tudom, hogy ez nálad mennyire igaz, én magamat ismerve tudom, hogy a minél jobban rákészülés megöli a cselekvést.
Leírtam, eljátszottam, volt olyan, hogy ittam előtte (alkoholt, pedig soha nem szoktam).
Azóta felveszem a telefont, és direkt nem gyakorlom előre, hogy mi lesz. Így is izgulok, de sokkal kevésbé, mint mondókázás mellett.
Én sem szeretem előre megtervezni, az még félelmetesebb. :(
Ha megszabadulnék a telefonoktól? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!