Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Közvetlenül halál után a...

Közvetlenül halál után a mennybe kerülünk, vagy csak a világvége eljövetele után kerülhetünk oda?

Figyelt kérdés
Bizonyos apostolok, szentek esetében lehet-e kivétel? Kerülhetnek-e már a mi földi életünk során a mennyországba? Az Újszövetséget olvasván olyan kijelentésekre emlékszem, amik azt sugallják, hogy az bizonyos esetekben azonnali mennybemenetel történik az illető halála után.
2017. máj. 27. 12:14
1 2
 11/13 szp72 ***** válasza:
78%

#10-es

@ ne játszadozzál itt, a vallási oldalon.

Szerintem fékezhetnéd magad. Mindössze elmondta a véleményét, ami az ő őszinte hite. Ezt tiszteletbe kell tartanod, még ha szerinted téves is, s joga van itt leírni a gondolatait.

@ Te jehova tanúja vagy, s mint ilyen nem vagy keresztény, nem vagy megtérve, nem vagy újjászületve, nincs kapcsolatod az élő Istennel,

Én nem merném kijelenteni, hogy Jehova tanúinak semmi köze az élő Istenhez, bár én is vallom, hogy hitem szerint lényeges dolgokban tévednek. Többé-kevésbé mindannyian tévedhetünk. Hogy kinek mennyi köze van Istenhez, ezt végső soron Isten dönti el, ezért azt ajánlom óvatosabban ítélkezz, nehogy amilyen mércével mérsz elv alapján esetleg Isten rólad lesz kénytelen kimondani, hogy semmi közöd sincsen hozzá.

2017. máj. 28. 21:30
 12/13 A kérdező kommentje:

"Hogy kinek mennyi köze van Istenhez, ezt végső soron Isten dönti el, ezért azt ajánlom óvatosabban ítélkezz, nehogy amilyen mércével mérsz elv alapján esetleg Isten rólad lesz kénytelen kimondani, hogy semmi közöd sincsen hozzá."

Igaz! Teljesen igaz! Én is most eszméltem csak rá! A vallási felekezetek nem "harcolhatnak", hogy kinek van igaza! Egyik sem tekintheti nagyobbnak magát a másiknál. Nyilván, amennyiben nem olyan létkérdésekről van szó, amelyeken az Újszövetség alapszik.

2017. máj. 28. 21:35
 13/13 szp72 ***** válasza:

@ A vallási felekezetek nem "harcolhatnak", hogy kinek van igaza!

Szabad vitatkozni, szabad érvelni. Végső soron ítélkezni is szabad kellő óvatossággal. Jézus nem mondta, hogy ne vedd ki a szálkát a másik szeméből, de nagy bajban leszel, ha tiedben gerenda van. Ha valaki valakit valamilyen tévedésért megaláz, vagy más módon büntet, akkor igazságosan neki is olyan büntetés jár, ha kiderül, hogy ő is legalább olyan súlyú dologban tévedett.

2017. máj. 28. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!