Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit mondott Jézus Krisztus a...

Mit mondott Jézus Krisztus a kereszten?

Figyelt kérdés

2017. máj. 23. 13:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
31%

"mert nem tudtam a választ"

Tudod, kérdező, ezt nem hiszem el.

Mindenkinek, akinek elmondják Jézus keresztre feszítését, annak elmondják az utolsó szavait is.

Ha pedig elfelejtetted, piszok gyorsan meg lehet keresni a guglin, vagy bármelyik katolikus lexikonban.

2017. máj. 23. 14:24
 12/22 Alain Delon ***** válasza:
33%
Egy idő után szerintem már csak hörgött.
2017. máj. 23. 14:41
 13/22 A kérdező kommentje:

#12, azt hiszel, amit akarsz.

Korábban már megválaszoltam - és a többiek hozzászólásai is megmutatják, hogy mások sem tudják egyöntetűen a választ.

"Gondolj, mackó, gondolj!"

Igaz, ha eddig sem értetted meg, amit korábban írtam, akkor lehet, hogy ezután sem fogod. De ha már nem tudsz hozzátenni ehhez a kérdéshez, akkor feleslegesen írsz -ahogy eddig is, mivel nem válaszoltál a kérdésemre.

2017. máj. 23. 14:46
 14/22 anonim ***** válasza:
40%
Te is fiam Brutus.
2017. máj. 23. 14:49
 15/22 anonim ***** válasza:
67%
Egy ószövetségi kijelentést idézett egy prófétától.
2017. máj. 23. 15:09
 16/22 anonim ***** válasza:
48%

Szörnyű kínjában így kiáltott: "Szomjúhozom!". A zsoltár így tudósít:

Mint a víz, úgy kiöntettem, csontjaim mind széthullottak, szívem olyan lett, mint a viasz, megolvadt belső részeim között. Erőm kiszáradt, mint a cserép, nyelvem ínyemhez tapadt és a halál porába fektetsz engem. Mert ebek vettek körül engem, a gonoszok serege körülfogott; átlyukasztották kezeimet és lábaimat. Megszámlálhatnám minden csontomat, ők pedig csak néznek s bámulnak rám. Megosztoznak ruháimon, és köntösömre sorsot vetnek. De te, Uram, ne légy messze tőlem; én erősségem, siess segítségemre." (Zsolt. 22:15-20)

2017. máj. 23. 15:11
 17/22 anonim ***** válasza:

A hatodik kiáltás halála előtt hagyta el ajkát: "Elvégeztetett!". Az Atya távolsága, és az emberek bűnterhe miatt érzett kínok kioltották életét, de látta, hogy sikerült bevégezni a megváltás művét. Célhoz ért: "Most lett meg az üdvösség és az erő" (Jel. 12:10). Majd a 31. zsoltár szavával felkiáltott, lehajtotta fejét, és kilehelte lelkét (=életét): "Atyám, a te kezedbe teszem le lelkemet." A Szentírás igéi egész lényét árjárták! Hitte, bár nem érezte, hogy Atyja szeretettel megmenti és kegyelmébe fogadja.

Így halt meg Jézus Krisztus, az emberiség Megváltója!

2017. máj. 23. 15:13
 18/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2017. máj. 23. 16:06
 19/22 anonim ***** válasza:

Jézus,a kereszten-utolsó szavaival-a zsidó nép szombat köszöntő ígéit idézte:

"És elvégezteték az ég és a föld, és azoknak minden serege.Mikor pedig elvégezé Isten hetednapon az õ munkáját, a melyet alkotott vala, megszûnék a hetedik napon minden munkájától, a melyet alkotott vala."(1 Móz 2:1,2)

Amiképpen Isten elvégezte a 6. napra a teremtés munkáját,Krisztus is elvegezte a 6.nap végeztére,a világ megváltása munkáját.

2017. máj. 23. 17:02
 20/22 Pietrosol ***** válasza:
55%

Szia!

A katolikus lexikonban ezt találnád Te is.

"Jézus kereszten mondott szavaiból mind a 4 evangélium idéz, az →evangéliumharmónia szabályai szerint a következő sorrendben: 1. „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” (Lk 23,34). - 2. „Még ma velem leszel a paradicsomban” (Lk 23,43). - 3. „Asszony, íme, a te Fiad”; „Íme a te anyád!” (Jn 19,26-27) - 4. „Éli, Éli, lamma szabaktani ('Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?') (Mt 27,46; Mk 16,34) - 5. „Szomjazom” (Jn 19,28). - 6. „Beteljesedett” (Jn 19,30). - 7. „Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet!” (Lk 23,46)"

2017. máj. 23. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!