Mi van akkor, ha én gyónás nélkül áldozok?
Római katolikus vagyok.
Rendszeresen járok misére.
Mi történik akkor, ha valóban őszintén megbánom a bűneimet, így mise és áldozás ELŐTT imában őszintén bocsánatot kérek Istentől, Jézus nevében kérve az ő megbocsátását, bűneim eltörlését, de papnak nem gyónok?
Majd ezután kimegyek áldozni?
Az most tényleg csak "riogatás", hogy ezzel újabb bűnt követnék el, méghozzá esetleg "halálos bűnt" ráadásul?
Egyszerűen viszolygok a papnak való gyónástól, viszont szeretnék rendszeresen áldozni.
Ha a protestánsoknál nincs lelkésznek gyónás, és az őszinte bűnbánat után lehet Úrvacsorához járulni, akkor miért ne lehetne áldoznom katolikusként, gyónás nélkül?
Feltételezem, Isten nem azt nézi, hogy a felekezeti szabályoknak eleget tettem-e e ponton, hanem az őszinte bűnbánatot és a vágyat arra, hogy áldozhassak.
Pokolra fogsz jutni,ez teljesen biztos...
Persze csak viccelek:D
"Az most tényleg csak "riogatás", hogy ezzel újabb bűnt követnék el, méghozzá esetleg "halálos bűnt" ráadásul?"
Igen,jól látod,riogatás.
A papok hatalmat akarnak gyakorolni feletted,hogy érezhessék a saját fontosságukat.Ezt úgy a legkönnyebb elérniük,hogy félelmet,bűntudatot,kisebbségi érzést keltenek benned,ezáltal engedelmes "jókisfiú/jókislány" leszel,és őket szolgálod,nem a saját boldogságodat.És ezáltal nem is a benned élő Istent...
Legyél észnél,és nyisd ki a szemed,mert bizony mondom félrevezetnek egyes dolgokban!
Mi van akkor, ha én gyónás nélkül áldozok?
A katolikus egyház tagjaként ezzel CSALÁST követsz el.
Ha nem akarsz csalni, akkor menjél gyónni.
Ha nem akarsz gyónni, akkor meg ne áldozz, vagy válts felekezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!