Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi van akkor, ha én gyónás...

Mi van akkor, ha én gyónás nélkül áldozok?

Figyelt kérdés

Római katolikus vagyok.

Rendszeresen járok misére.

Mi történik akkor, ha valóban őszintén megbánom a bűneimet, így mise és áldozás ELŐTT imában őszintén bocsánatot kérek Istentől, Jézus nevében kérve az ő megbocsátását, bűneim eltörlését, de papnak nem gyónok?

Majd ezután kimegyek áldozni?

Az most tényleg csak "riogatás", hogy ezzel újabb bűnt követnék el, méghozzá esetleg "halálos bűnt" ráadásul?

Egyszerűen viszolygok a papnak való gyónástól, viszont szeretnék rendszeresen áldozni.

Ha a protestánsoknál nincs lelkésznek gyónás, és az őszinte bűnbánat után lehet Úrvacsorához járulni, akkor miért ne lehetne áldoznom katolikusként, gyónás nélkül?

Feltételezem, Isten nem azt nézi, hogy a felekezeti szabályoknak eleget tettem-e e ponton, hanem az őszinte bűnbánatot és a vágyat arra, hogy áldozhassak.

2017. máj. 19. 18:49
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
16%

Pokolra fogsz jutni,ez teljesen biztos...

Persze csak viccelek:D

"Az most tényleg csak "riogatás", hogy ezzel újabb bűnt követnék el, méghozzá esetleg "halálos bűnt" ráadásul?"

Igen,jól látod,riogatás.

A papok hatalmat akarnak gyakorolni feletted,hogy érezhessék a saját fontosságukat.Ezt úgy a legkönnyebb elérniük,hogy félelmet,bűntudatot,kisebbségi érzést keltenek benned,ezáltal engedelmes "jókisfiú/jókislány" leszel,és őket szolgálod,nem a saját boldogságodat.És ezáltal nem is a benned élő Istent...

Legyél észnél,és nyisd ki a szemed,mert bizony mondom félrevezetnek egyes dolgokban!

2017. máj. 21. 10:10
 12/12 anonim ***** válasza:

Mi van akkor, ha én gyónás nélkül áldozok?

A katolikus egyház tagjaként ezzel CSALÁST követsz el.

Ha nem akarsz csalni, akkor menjél gyónni.

Ha nem akarsz gyónni, akkor meg ne áldozz, vagy válts felekezetet.

2017. máj. 21. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!