Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit lehet írni egy örökké...

Mit lehet írni egy örökké elégedetlen embernek?

Figyelt kérdés
Bibliai igékre gondoltam.
2017. máj. 19. 06:43
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az igéket.
2017. máj. 19. 09:44
 12/15 KZitus ***** válasza:

Szia

1Timóteusz 6:6–8

Az biztos, hogy az Isten iránti odaadás megelégedettséggel nagy nyereség eszköze. 7 Mert semmit sem hoztunk a világba, és ki sem vihetünk semmit. 8 Így hát, ha van élelmünk és ruházatunk meg hajlékunk, elégedettek leszünk ezekkel.

Lukács 12:15

Azután így szólt hozzájuk: „Tartsátok nyitva a szemeteket, és őrizkedjetek mindenfajta mohóságtól, mert még ha bőségnek örvend is valaki, az élete nem azokból a dolgokból származik, amelyek vannak neki.”

Héberek13:5 „Életmódotok mentes legyen a pénz szeretetétől, és elégedjetek meg azzal, amitek van”

Filippi 4:11,12 „megtanultam, hogy bármilyen körülmények között vagyok is, meg legyek elégedve . . . Mindenben és minden körülmények között megtanultam a titkát a jóllakottságnak is, és az éhezésnek is, a bővelkedésnek is, és annak is, hogyan kell szükséget szenvedni”.

2017. máj. 19. 14:03
 13/15 anonim ***** válasza:

Sajnos a "mai kor embere" mindent magától érthetőnek vesz, mert ez jár neki! Az igazság az, hogy meg kell tanulnunk hálásnak lenni mindenért, ahogy azt "imakommandós" is leírta egy előbbi hsz-ben nagyon szépen!

Pedig amíg nem vagyunk elégedettek, addig boldogok sem lehetünk!

2017. máj. 19. 20:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Azon gondolkodtam,hogy a folyamatosan elégedetlenkedők miért elégedetlenek folyton.

Azt hiszem,a bennük lévő űr miatt.

Minden emberben van-szülétésétől fogva-egy"istenformájú űr",melyet csakis az egy Isten tölthet be.

Az,aki elégedetlen,ennek az űrnek a kongása teszi elégedetlenné.Nincs más mód kitölteni ezt,csak Istennel,aki a Szeretet.

Hiába megy hozzá egy betöltekezett ember,Istent-a Szeretetet- neki magába fogadni,megélni.

Hiába szeretik őt,ha ő nem képes szeretni.Továbbra is hiányolni fogja a szeretetet.

Nem tudok jobb tanácsot adni,mint a bibliai gazdag ifjú szavait:

„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, és felebarátodat, mint magadat.”

2017. máj. 20. 19:49
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb kommenteket is!
2017. máj. 22. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!