Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a válaszról? (J. T)

Figyelt kérdés

A 8-as válasz lesz az;

" hogy engeded meg magadnak, hogy Isten nevében beszélj"

Nekem Istentől van felhatalmazásom, neked?

(Ézsaiás 43:10–12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok."

És itt található a kérdés;

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2017. máj. 14. 08:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Betegesen utálod az Igazságot. És Jehova tanúit."

Ez nem így van! Pont hogy régebben nem foglalkoztam a részletekkel. De ez már megváltozott!

Nem utálom Jehova tanúit. Amivel bajom van azok az Őrtorony általi félrevezetések és tévedések. Ellentétben veled Jehova tanúi és az Őrtorony szervezet az én felfogásomban két külön dolog és nem egy.

Ezért vonhatod le azt a téves következtetést hogy utálom Jehova tanúit!

"Nem gondolom, h Te majd megmondod mi Jehiva igazsága."

Ezt jól gondolod! Mert azt az Őrtorony szervezet mondja meg. Csakhogy ha valóban Isten igazságát közvetíteni akkor nem lenne ez az állandó kiigazítás mert Jakab 1:17 minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka.

"Nem meghátrálok, egyszeűen értelmetlennek tartom, h választ írjak, mert annyra nem tartom fontosnak, h a Te butaságaidat javítgassam."

Azok nem butaságok sem te és előtted még egyetlen tanú sem tudta megválaszolni. Amit pedig megválaszoltak azokat nem is hozom fel mert volt olyan is és igen elismerem hogy én is tévedtem. Sőt bocsánatot is kértem a tévedésemért!

Nem kell javítgatnod ha lenne rá Őrtorony általi válasz akkor azt már rég megírták volna de mivel nincs így képtelenség úgymond javítgatni ahogyan te fogalmazol.

de nem is az a cél hogy kijavítsanak hanem az hogy aki esetlegesen kérdésekkel küszködik akkor lássa meg hogy bizony nem minden úgy van ahogy a szervezet állítja.

A cél az hogy azok az információk is napvilágra kerüljenek amelyek egyébként nem kerülnek szóba. Hogy ne csak egyoldalú legyen a tájékoztatás bizonyos kérdésekben.

László ilyen a keresztelkedési kérdés vagy más egyéb dolgok amiket fel kell hozni mert máskülönben nem kerül szóba.

"Azt a hülyeséget elhiszed,h Russel piramisból számolt,..."

Részletek! Azt írtam hogy első ízben. Nem azt hogy mindig abból vezette le. Isten tanúkövének titulálta a Nagy piramist ami azután el lett vetve. Elhiszem hogy ilyesmiket csinált a könyvének borítóján láttad már milyen szárnyak vannak? Egyiptomi szimbólum! Na de mind1 nem ez a lényeg.

"...de amit a Bibliával támasztunk alá azt nem..."

Igen olyanok is vannak ezt nem is vitatom csak van amit meg nem támaszt alá azt szoktam vitatni.

"A Jhvh tetragramma kiejtésén vitázol, amikoir a magyar irodalom zrínyitől kezdve Jehovának írja le az isteni nevet, vagy Jahve."

Részletek! A magyar nyelv és a magyar irodalom pedig azt mondja és írja hogy kegyelem és azt hogy kereszt! Akkor ezeket miért kellett megváltoztatni?

[link]

Mint ahogyan nem egyszer utaltam rá még a saját honlapotokon is meg van az információ. Egy kicsit igazítva de azért a lényeg ott van. Szóval igazából a saját szervezeted vezet félre úgy hogy az információk neki is megvannak. És azok az információk nem hagyományokon alapulnak. De ha még is akkor hagyományosan meg kellet volna hagyni az "Úr" kifejezést és akkor minden megfelelne a magyar nyelvtannak a hagyományok szerint meg a szokások szerint is.

De egy valamit meg én nem értek és ezt tényleg nem értem. A kereszt és a kegyelem meg lett változtatva mint kifejezések pedig a magyarban a legelterjedtebb. De ami pedig hagyományokon alapul az megmaradt a Jehova alak. Na ezt nem értem hogy miért?

2017. máj. 16. 21:59
 12/18 Kiss Éva Judit ***** válasza:

Vidiripinek ismét :-/

"Amivel bajom van azok az Őrtorony általi félrevezetések és tévedések. „ Ezért vonhatod le azt a téves következtetést hogy utálom Jehova tanúit!"

A kettő elválaszthatatlan, mert aki Jehova tanúja, az nem kételkedik abban, hogy a vezetőtestület – amit Te csak Őrtoronytársaságnak hívsz, gondolom – Jézustól kapja az útmutatást azért, hogy Jehova népe felkészült legyen minden időre.

A különböző kiigazítások. Eleve nem homlokegyenest más, hanem csak kiigazítás: A Bibliában, Jehova felhívta a figyelmünket arra, hogy: „Péld. 4:18 Az igazságosak ösvénye azonban olyan, mint a hajnal világossága, mely egyre világosabb lesz a teljes délig. (ÚVF)

Rev Károli: „Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz a teljes délig.” [link]

Azaz, minél világosabb van, annál több részletet látunk. Ahogyan haladunk a végidő felé, (teljes dél, a legvilágosabb)több részletet ismerünk fel a szent szellem segítségével. Maga Dániel is - ha jól tudom - amikor írta a látomását, nem értette amit ír. Jehhova azt mondta, nem baj, a vég idejéig pecsételje be. Több ilyen is van a Bibliában. Nem gondolom, hogy ezt ennél jobban el kellene magyarázni. Szerencse, hogy kiigazítják az addig nem teljes, vagy tévesen megfogalmazott gondolatokat, mert ez is azt jelenti, hogy Jehova vezeti a népét, azaz megvilágosítja az ösvényt, amin járni kell.

Kereszt és kegyelem.

Sokat tudsz rólunk. Ismered a kiadványainkat. Akkor valószínű már olvastál arról is, hogy szt Jeromos fordította latinra a Bibliát, és Károli G erről magyarra. Valójában nem releváns, hogy kereszt, vagy oszlop, de ha már egyszer jártas vagy az irodalmunkban, akkor miért éppen Károli az érv számodra? Egy ember – Károli – a fordításkor eltérhetett a pontos kifejezéstől, aminek azóta, többen nekifeszültek, nagyobb nyelvismerettel, valamint a nyelv is fejlődött sokat.

Engem nem érdekel, hogy Te Jahvénak, vagy Jehovának nevezed az egyetlen Teremtőt, mert ezen sem sok múlik. Mind a kettő kiejtés helyes, ahogyan a Mattew, Máté, Mathiás stb kielyétés a magyarul Máténak hívott névnek is többféle.

Valamiért nagyot csalódtál a tanúkban, és csak remélni merem, hogy nem egy kiközösített emberke vagy. Vagy igen?

„Jakab 1:17” ez megint egy érvtelen érved Igen, egyet értünk ebben, az isteni népet Jehova irányítja a fián keresztül, aki már beiktatott király az égben, és remélem hamarosan a Földre is kiterjeszti uralmát: eljön az Újvilág. Mint tudjuk, Jézus azt mondta, hogy nem a maga akaratát teszi hanem azét aki küldte őt. (János 4:34)

"Nem meghátrálok, egyszeűen értelmetlennek tartom, h választ írjak, mert annyra nem tartom fontosnak, h a Te butaságaidat javítgassam."

„egyetlen tanú sem tudta megválaszolni.”

Légy szíves próbálkozz meg vele. Lehet, hogy nem tudok rá válaszolni, de mindent megteszek azért, hogy a Bibliából – ha benne van, és nem egy emberi okoskodást vársz -, akkor azt megírjam neked.

„ha lenne rá Őrtorony általi válasz akkor azt már rég megírták volna de mivel nincs”

Ez rosszindulat. Mi nem hiszékenyek vagyunk, legalábbis van köztünk olyan, aki nem könnyen adta be a derekát a tanúk tanításainak, és pontosan utánajárt MINDennek. Összehasonlította, kutatott, én is keresgéltem máshol is olvasgatnivalót, de rájöttem, hogy van egy ellenségünk, aki annyi könyvvel halmozza el az emberiséget, hogy győzzek mindennek utánajárni, hogy igaz-e vagy sem. Én a Bibliának hiszek, ennek megértésében a tanúk kiváló munkát végeznek. Egyedülálló! Nem kell elfogadni, de azt állítani, hogy egy olyan kérdésre, amire kitér a Biblia, a választ nem tudják megadni, rágalmazás.

„aki esetlegesen kérdésekkel küszködik akkor lássa meg hogy bizony nem minden úgy van ahogy a szervezet állítja. „

Ez nagyon sajnálatos, hogy ha valaki a GYÍK-on vagy más – nem Biblia – emberi írásban, előadásban jobban bízik. Elvonatkoztathatnál attól, hogy „a szervezet”. Maga a tanításuk logikusan megérteti az egész isteni tervet, a legkisebbtől a legnagyobbig, a legbutábbtól a legértelmesebbig. Sok új vallás kezdte el az evangéliumhirdető munkát az elmúlt évtizedekben, mert rájöttek, hogy valóban ezt tanította JÉzus, és a feladata a szolgának. Ez nem egyoldalú tanítás. Hogyan is állíthatsz ilyent, amikor olvasod a kiadványainkat, hogy hányféle kutatás után állítanak valamit. Enciklopédiákra, tanulmányokra hivatkozással is alátámasztják azt amit mondanak, hogy lássák az emberek, hogy nem egyoldalú, hanem más is látja ugyan azt. Darwin sose mondta, hogy nincs Isten, Einsteinnel együtt! Manapság már sokan a „tudósok „ között kételkednek az isteni létezésben, és ha kell olyant is állítanak, hogy a robbanásból rend alakul ki.

"Azt a hülyeséget elhiszed,h Russel piramisból számolt,..." Részletek! Azt írtam hogy első ízben. Nem azt hogy mindig abból vezette le. Isten tanúkövének titulálta a Nagy piramist ami azután el lett vetve.

Neem kérem, hogy ezt biznyítsd be, de ha megteszed, akkor kérlek a mi kiadványainkkal tedd meg. Mert mint tudjuk a „konkurencia” mindenre képes 

Igen olyanok is vannak ezt nem is vitatom csak van amit meg nem támaszt alá azt szoktam vitatni.

Erre kérem a példát – ha nem vagy kiközösített. Köszi

Szóval igazából a saját szervezeted vezet félre úgy hogy az információk neki is megvannak.

Te most itt miről beszélsz???????

Mi nem ragaszkodunk emberi hagyományokhoz, és amit nem Isten kért azt ki is töröljük a gondolatainkból Más egyház a Bibliából is kitörölte Isten nevét. 

Jaja, már! Úr! Ki az úr? A házmester, a biztos, a kalauz, a taxisofőr az irodista ügyintézéskor stb. Ne már, hogy ezt Te komolyan gondolod. Ha Istenről az egy Igaz Istenről beszélünk, és tudjuk a nevét, ami közel 7000szer fordul elő a Bibliában, akkor ne helyette az urat használjuk mert így volt szokás. Milyen butaság ez már?

„De ami pedig hagyományokon alapul az megmaradt a Jehova alak. Na ezt nem értem hogy miért?”

Nem hagyomány. Egyszerűen a magyar nép ezt kezdte el használni, mert a költők, írok ezt az alakot írták meg műveikben. Én azt nem értem, hogy ezen Te miért akadsz fenn, és miért állítod, hogy ez valami Őrtoronytársaság által kreált isten. [link]

Ha komolyan szeretnél kérdéseket feltenni, vagy csak fogást találni rajtam, és nem vagy kiközösítve, akkor várom a kérdést. Ha ki vagy közösítve, bízom benne nem fogsz valótlant álltani, akkor többet nem írok Neked.

Szia

2017. máj. 17. 18:27
 13/18 anonim ***** válasza:

" Nem utálom Jehova tanúit. Amivel bajom van azok az Őrtorony általi félrevezetések és tévedések. Ellentétben veled Jehova tanúi és az Őrtorony szervezet az én felfogásomban két külön dolog és nem egy.

Ezért vonhatod le azt a téves következtetést hogy utálom Jehova tanúit! "

Az még a kisebb gond,hogy összemossa magát a szervezettel,a nagyobb gond az,hogy tök alázatosan és szerényen a nagybetűs igazságot is összemossa a fent említett 2 dologgal.: " Vidripi! Sajnállak! Betegesen utálod az Igazságot. " Ti lennétek az igazság,kedves 17%-os? Vagy hogy kéne ezt érteni?

2017. máj. 17. 19:07
 14/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A kettő elválaszthatatlan, mert aki Jehova tanúja, az nem kételkedik abban, hogy a vezetőtestület – amit Te csak Őrtoronytársaságnak hívsz, gondolom – Jézustól kapja az útmutatást azért, hogy Jehova népe felkészült legyen minden időre."

Na én ezt elválasztom nekem nem ugyan azt jelenti. Van az Őrtorony szervezet és vannak a megvezetett tanúk. Ez a szervezet Jézustól nem kap útmutatást azon kívül ami meg van írva!

Az állandó tévedések és magyarázkodások ezt teljesen egyértelművé teszik. Mert ha egy tanítás egyszer vagy esetleg kétszer változtatásra szorul az talán még belefér. De hogy van tanítás ami a 8. verziónál tart és ez egy Jézustól jövő útmutatás lenne. Na ezt én teljesen kizártnak tartom Jakab 1:17 minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosság Atyjától száll alá, akinél nincs változás vagy változásnak árnyéka.

S ehhez vegyük hozzá hogy a szellem még vezérel is. E nélkül is elvérzik de ezzel meg aztán pláne! Jehova népe az lehet hogy felkészült lesz na de mire?

2017 szeptember 23-i eseményre is fel lesz készítve?

"A Bibliában, Jehova felhívta a figyelmünket arra, hogy..."

Jehova tanúi hangoztatni szokták hogy a saját Bibliájából mutatják meg a dolgokat a beszélgető partnerüknek. Nos az én Bibliámban nincsen Jehova így kérlek használd a Károli fordítás 2011-es revideált Bibliáját. Köszönöm hogy élhetek ezzel a lehetőséggel. Csak most jöttem rá hogy elkövettem azt a hibát hogy ezt a lehetőséget nem kértem korábban így az ebből fakadó kellemetlenségekért kérlek ne haragudj rám! Köszönöm a megértésedet!

"Péld. 4:18 Az igazságosak ösvénye azonban olyan, mint a hajnal világossága, mely egyre világosabb lesz a teljes délig. (ÚVF)"

Így van! Én is most világosodtam meg! Amit fentebb le is írtam!

"Sokat tudsz rólunk. Ismered a kiadványainkat."

Igen sokat tudok rólatok mert sokat jártam Jehova tanúi közé és még szoktam is járni de már jóval kevesebbet illetve inkább alig járok. De amikor a városban találkozok ismerős tanúval akkor van hogy beszélek pár szót vele /velük.

"Akkor valószínű már olvastál arról is, hogy szt Jeromos fordította latinra a Bibliát, és Károli G erről magyarra. Valójában nem releváns, hogy kereszt, vagy oszlop, de ha már egyszer jártas vagy az irodalmunkban, akkor miért éppen Károli az érv számodra?"

Nem csak a Vulgata-t használta Károli hanem a Septuaginta-t is de igen!

Komolyan mondom többször is visszaolvastam azt hogy mit írtam. De sehol nem találom azt amikor én Károli Gáspárra hivatkozom érvként! Megtennéd hogy idézed azt az írásomat amikor én ilyesmit teszek mert hidd el hogy halvány lila fogalmam sincs hogy én ezt hol írtam, pedig csak 4 kommentem van ennél a kérdésnél!

"...nagyobb nyelvismerettel, valamint a nyelv is fejlődött sokat. Engem nem érdekel, hogy Te Jahvénak, vagy Jehovának nevezed az egyetlen Teremtőt, mert ezen sem sok múlik."

[link]

"A Jehova (יְהֹוָה) szó és kiejtés egy nyelvészeti furcsaság, mely egy helytelen értelmezés és olvasat eredményeként jött létre[1] a 16. század elején, mivel a kor keresztény héber grammatikusai még nem voltak teljes mértékben tisztában a héber olvasatok rendszerével. (Az első keresztény héber nyelvtan Johannes Reuchlin 1526-ban megjelent De rudimentis hebraici című munkája volt.) A szó 1520-ig nem volt ismert, ekkor vezette be Galatinus, amit azonnal meg is támadtak nyelvészeti, valamint történeti-teológiai alapokon."

Teljesen igazad van sokat fejlődött. De az a név amit ti használtok az már akkor is kritizálva lett és ez nem véletlen. És ez csak a Wiki!

"tetragram (gör. 'négy betű'): az Ószövetségben a →Jahve szó mássalhangzói: JHVH (Kiv 3,15). - Ezt a nevet Isten először Mózes előtt nyilatkoztatta ki; Izr. fiainak nem volt szabad kimondani. Helytelen vokalizációból adódó változata a Jehova. A kumráni iratokban gyakran óhéber írással emelték ki."

Nekem viszont nem mind1! Legyen nekem a hitem szerint!

"Valamiért nagyot csalódtál a tanúkban, és csak remélni merem, hogy nem egy kiközösített emberke vagy. Vagy igen?"

Hogyan vezérel a szellem? Mit súg neked ezt illetően? - De segítek kérdésekkel amiket feltehetsz magadnak!

Hogyan beszélnek a kiközösítettek Jehova tanúiról? Hogyan vélekednek a tantételekről és ezt milyen szavakkal adják tudtukra az aktív tanúknak? A kiközösítettek felhozzák a vér a gyermekmolesztálás a közösségmegvonás témákat? Én felhoztam ezeket? Tehát úgy viselkedek mint egy kiközösített? Döntsd el!

"ez megint egy érvtelen érved Igen, egyet értünk ebben"

Nem ! Nem értünk egyet.

"Légy szíves próbálkozz meg vele. Lehet, hogy nem tudok rá válaszolni, de mindent megteszek azért, hogy a Bibliából – ha benne van, és nem egy emberi okoskodást vársz -, akkor azt megírjam neked."

Ézsaiás 43:10–12 Ézsaiás 62:2 (7. komment)

Az hogy "Jehova tanúi" miért nincs benne az Újszövetségben? (vagy Jahve tanúi)

De említettem a keresztelkedési kérdést is a 2.-t milyen ige támasztja alá?

Volt-e valaha is Írásellenes tanítása az Őrtorony szervezetnek?

Hogyan tudod bizonyítani a Bibliából, hogy 1935 volt az az év, amikor az égi reménységre való elhívás általánosan lezárult?

Russel tanításainak több mint a felét elutasítják Jehova tanúi. (Isten tanúköve) Honnét tudod hogy 5 vagy 10 év múlva nem lesznek e elutasítva a mai tanítások?

Személytelen erő hogy tehet ilyet? Cselekedetek 13:2

"Összehasonlította, kutatott, én is keresgéltem máshol is olvasgatnivalót, de rájöttem, hogy van egy ellenségünk, aki annyi könyvvel halmozza el az emberiséget, hogy győzzek mindennek utánajárni, hogy igaz-e vagy sem. Én a Bibliának hiszek, ennek megértésében a tanúk kiváló munkát végeznek. Egyedülálló!"

Ne vedd zokon nem sértés de ezzel kérlek ne hülyítsél! Szerinted én nem szoktam olvasni? Én is járok könyvtárba és el is mentem amikor a Jehova vagy Jahve felmerült. Tény és való hogy idő igényes de azért nem kell minden apró kis nyúlfarknyi részletnek utána nézni. A főbb pontoknak természetesen igen és ha még mindig kétségek vannak akkor jöhetnek az apróbb részletek is. És nem is kell minden könyvet elolvasni de a lexikonokat azokat érdemes átnézni és erre időt fordítani. Én is ezt tettem. S persze nagyon sok minden fent van az interneten is.

"Nem kell elfogadni, de azt állítani, hogy egy olyan kérdésre, amire kitér a Biblia, a választ nem tudják megadni, rágalmazás."

Azért egy kicsit várj még ezzel a kijelentéssel!

"Ez nagyon sajnálatos, hogy ha valaki a GYÍK-on vagy más – nem Biblia – emberi írásban, előadásban jobban bízik."

Félre értesz itt nem a bizalomról van szó, hanem arról hogy vannak információk amelyek egyoldalúan szoktam megjelenni s én annyit teszek hogy felhozom a másik oldalt. Az hogy ki mit kezd ezzel az már rá van bízva. Értelme mindenkinek van és ha szorult bele egy kis kíváncsiság is akkor pontosan azt fogja tenni amit te is tettél. El kezd kutatni! Ez a legfőbb cél. Kutasson! Úgy ahogyan te is tetted és ahogyan én is teszem.

"Maga a tanításuk logikusan megérteti az egész isteni tervet, a legkisebbtől a legnagyobbig, a legbutábbtól a legértelmesebbig. Sok új vallás kezdte el az evangéliumhirdető munkát az elmúlt évtizedekben, mert rájöttek, hogy valóban ezt tanította JÉzus, és a feladata a szolgának.

Szerintem te nem vagy tisztában néhány dologgal. Pl. azzal hogy Isten folyamatosan munkálkodik. Szerinted Isten kihagyott 1600-1700 évet és nem csinált semmit? Csak éppen ő nem ajtóstul ront a házba és tiszteletben tartja az emberi szabad akaratot. Egy dolgot biztosan tudok mondani. Gondoskodott arról hogy az ő szava fent maradjon és le legyen fordítva nemzeti nyelvekre. Ez meg is valósult!

Érdekes tény hogy több Őrtorony kiadvány érhető el nemzeti nyelveken mint amennyi nyelven elérhető az Ú.V.F.

"Ez nem egyoldalú tanítás. Hogyan is állíthatsz ilyent, amikor olvasod a kiadványainkat, hogy hányféle kutatás után állítanak valamit."

Egy tanítás esetében a 8. verziónál ez nem nehéz. És ez csak egyetlen tanítás mer van több is amelyik több verziónál tart 133 év alatt!

"Enciklopédiákra, tanulmányokra hivatkozással is alátámasztják azt amit mondanak, hogy lássák az emberek, hogy nem egyoldalú, hanem más is látja ugyan azt."

Akkor miért nem azt tanítja? Példa!

[link]

"A Katolikus fordítás 1992-es kiadása a „Megjegyzések a könyv használatához” részben (a 8. oldalon) ezt írja: „ A Jahve nevet . . . a hagyománynak megfelelően »Úr« szóval fordítottuk."

Érted a lényeget vagy elmagyarázzam?

"Manapság már sokan a „tudósok „ között kételkednek az isteni létezésben, és ha kell olyant is állítanak, hogy a robbanásból rend alakul ki."

Én tudok olyan élő rakétatudósról aki részt vett az Apollo programban és hívő ember. Ezenkívül tanárok, mérnökök és még sorolhatnám hogy milyen emberek jutottak hitre. Van szerencsém személyesen is ismerni néhányat! És vannak tudósok is.

"Neem kérem, hogy ezt biznyítsd be, de ha megteszed, akkor kérlek a mi kiadványainkkal tedd meg. Mert mint tudjuk a „konkurencia” mindenre képes  "

A Hirdetők könyvben csak annyi van írva hogy: "Russell pásztor mintegy 35 évig úgy vélte, hogy a gizai nagy piramis Isten tanúköve, igazolva a bibliai időszakokat (És 19:19). "

Idézve van egy ige is itt. Azt tudtad hogy valóban volt egy oszlop Egyiptom és Szaud-Arábia határán?

"Igen olyanok is vannak ezt nem is vitatom csak van amit meg nem támaszt alá azt szoktam vitatni.

Erre kérem a példát – ha nem vagy kiközösített. Köszi"

Ebben döntést kell hoznod!

"Mi nem ragaszkodunk emberi hagyományokhoz, és amit nem Isten kért azt ki is töröljük a gondolatainkból Más egyház a Bibliából is kitörölte Isten nevét."

Te ezt tényleg elhiszed hogy Isten aki mindennek teremtője és minden felett hatalma van a teret és az időt is beleértve ezt ne tudta volna megakadályozni? Te hiszel ebben? csak mert ha a zsidóknak megengedte hogy ne ejtsék ki a nevét babonás félelemből, akkor azzal is tisztában volt Isten hogy így nevének kiejtése a feledés homályába fog veszni és így is lett! De miért lett ez így azt vajon tudod e?

"Jaja, már! Úr! Ki az úr?"

Hát nem tudom hogy neked ki! De egy hívő embernek ez nem kérdés. És nem az a válasz amire te elsőnek gondolni fogsz egy hívő nem arra gondol. De majd ezt megbeszéljük ha akarod. Csak kíváncsi vagyok a válaszodra!

"Ha Istenről az egy Igaz Istenről beszélünk, és tudjuk a nevét, ami közel 7000szer fordul elő a Bibliában, akkor ne helyette az urat használjuk mert így volt szokás. Milyen butaság ez már?"

Ha tudjuk hogy Isten nevét az Úr szóval helyettesítették és azt is tudjuk hogy mi volt helyette akkor miért nem azt használjátok a kialakult szokás helyett?

Bővebben!

"A Katolikus fordítás 1992-es kiadása a „Megjegyzések a könyv használatához” részben (a 8. oldalon) ezt írja: „ A Jahve nevet . . . a hagyománynak megfelelően »Úr« szóval fordítottuk. De kivételesen meghagytuk a héber alakot ott, ahol külön hangsúly van rajta.” A Magyarázatos Károli Biblia az 5Mózes 28:58-hoz fűzött magyarázatában ezt írja: „ A történelem és a kinyilatkoztatás egyik különössége, hogy homály fedi Isten ósz-i [ószövetségi] legközvetlenebb és legszemélyesebb neve . . . , a héber JHVH szó helyes kiejtését. A »Jehova« változat a név mássalhangzóinak és az »Úr« jelentésű egyik szó (Adonáj) magánhangzóinak összevetéséből ered. Feltehetőleg a »Jahve« az eredeti kiejtés."

Megjegyzem azt írtad a 10. válasznál hogy idézem: "Jó vitázást, én nem lesdzek benne partner"

Ezenkívül amit felhozott Merete! Hogy betegesen utálom az igazságot és hogy utálom Jehova tanúit!

Nagyon gyorsan vonsz le következtetéseket. Mond csak hol marad a kutatás? Vagy te is utálod az igazságot? Én kérdéseket folyamatosan teszek fel az össze tanúnak akivel itt az oldalon találkozok. Hogy ír e választ vagy sem az rajta múlik.

Legyen békességed!

2017. máj. 17. 21:48
 15/18 Kiss Éva Judit ***** válasza:

Vidripi!

Ez az utolsó levelem, és ha kérdeznek valamit nem gondolom, hogy udvarias nem válaszolni.

A KATOLIKUS EGYHÁZ HAMIS VALLÁS? HAZUGsáGOKAT TANÍT? BIBLIÁT ÉGETETT? ÉS ERŐSZAKOSAN TÉRÍTETT, LOP -vATIKÁNI KINCSEK ÉS EGYÉB, CSAL MEGHAMISÍTJA A TANÍTÁST AMIT ISTEN IHLETETT, PARÁZNÁLKODIK A POLITIKÁVAL, A GAZDASÁGGAL, TAGJAI MEG AHOL és AKIVEL TUDNAK.

Nekem a jehova név fontos, és használom, és használni is fogom. Ezért a továbbiakban nincs mit írnom, mert azt kéred ne használjam.

A világ keresztényeinek az összejövetele számomra a hamis vallás egybegyűjtése lesz 2017-ben

jó munkát

2017. máj. 18. 06:08
 16/18 anonim ***** válasza:
Kedves tanú,ugyan nem nekem írtad,de köszönöm ezt a gyönyörű választ,fel fogom használni minden áldott alkalommal,amikor a testvéreiddel mossátok kezeiteket,hogy ti nem beszéltek senkiről gyűlöletkeltően. Vannak régebbi írások is tőletek,amik a belőletek áramló undorról és utálatról tanúskodnak,de megkönnyítetted a dolgom,hogy csak ide kell feljönnöm hozzá és ha valamelyőtök tagadja egy másik kérdésnél és játszátok az ártatlan báránykát,itt lesz a bizonyíték. :)
2017. máj. 18. 08:28
 17/18 anonim ***** válasza:

" PARÁZNÁLKODIK A POLITIKÁVAL, A GAZDASÁGGAL, TAGJAI MEG AHOL és AKIVEL TUDNAK. "

Ja,igen,tehát anyósom és apósom fűvel fával csalják egymást,csak mert katolikusok és csak mert te azt mondtad. A kezed alatt nem lobbant be a klaviatúra,vagy nem habzott a szád,miközben ezeket leírtad? Vagy egy kis szégyenérzet nem volt benned? De ti elvárjátok,hogy ne általánosítsunk,mert 8,vagy hány millióan vagytok,de nektek már szabad?

2017. máj. 18. 10:51
 18/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Ez az utolsó levelem, és ha kérdeznek valamit nem gondolom, hogy udvarias nem válaszolni."

Azt akartad írni hogy udvariatlanság nem válaszolni a kérdésre?

Én is sok kérdést tettem fel és nem válaszoltál mindegyikre.

"A KATOLIKUS EGYHÁZ HAMIS VALLÁS?"

Nem az!

A katolikus egyház az nem hamis vallás. Mivel az egy egyház így maximum hamis egyház lehet.

"HAZUGsáGOKAT TANÍT?" "ÉS ERŐSZAKOSAN TÉRÍTETT,..."

Igen!

"BIBLIÁT ÉGETETT?"

Hű hát ezt így hirtelen nem tudom de úgy rémlik hogy igen viszont ebben nem vagyok biztos.

"CSAL MEGHAMISÍTJA A TANÍTÁST AMIT ISTEN IHLETETT,"

Na most a tanítást hamisítja meg vagy mást? Mert ez nem egyértelmű kérdés.

"PARÁZNÁLKODIK A POLITIKÁVAL,"

Sajnos igen!

"A GAZDASÁGGAL"

Gazdasága mindenkinek van és ez a kérdésed egy kissé visszafele sült el hiszen te vagy egy szervezet tagja és ez a szervezet egy Amerikában bejegyzett cég amely részvényekkel rendelkezik. Részesedése van még a Coca Cola-ban is! Katolikus egyház és Őrtorony szervezet 1:1 - a a torta szelet nagyságában van különbség!

"TAGJAI MEG AHOL és AKIVEL TUDNAK."

Nagyon tájékozott vagy. Akkor én is vagyok annyira tájékozott hogy bizony Jehova tanúinál is előfordul minden olyan dolog amivel vádolják a katolikus egyházat!

És a tanúknál is van házasságtörés, öngyilkosság és a többi.

Sőt elárulok még valamit lehet hogy nem hiszed el de az össze egyháznál vannak ilyenek. Képzeld egy hogy egy sem kivétel.

NA ERRE VARRJÁL GOMBOT!

"Nekem a jehova név fontos, és használom, és használni is fogom. Ezért a továbbiakban nincs mit írnom, mert azt kéred ne használjam."

Rendben tedd azt. De én meg azt fogom felhozni hogy az egy hiba! Én azt kértem hogy az én Bibliából idézz! Ennyi ezt a szántóföldi szolgálat során minden probléma nélkül megteszik. Te nem! Mi a baj?

"A világ keresztényeinek az összejövetele számomra a hamis vallás egybegyűjtése lesz 2017-ben"

megint a figyelmetlenség és a kombinálás. Ez az esemény nem egy keresztények által szervezett esemény lesz te állandóan kapkodó emberke. Sőt még csak nem is a Földön lesz mert ez egy csillagászati esemény lesz. És ír róla a Biblia a Jelenések 1könyvében! Ó Istenem! Hihetetlen vagy! Nincs is Pontos ismereted ezt illetően!

2017. máj. 18. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!