Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a válaszról? (J. T)

Figyelt kérdés

A 8-as válasz lesz az;

" hogy engeded meg magadnak, hogy Isten nevében beszélj"

Nekem Istentől van felhatalmazásom, neked?

(Ézsaiás 43:10–12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok."

És itt található a kérdés;

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2017. máj. 14. 08:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ezt Izajás közvetlenül neked tolmácsolta, vagy esetleg másnak? Ha másnak, akkor nem rád vonatkozik.

Isten adott felhatalmazást többeknek, hogy nevében beszéljenek, ilyen volt például Mózes vagy Izajás is. Neked erre adott külön?

Jézus szintén ezzel a feladattal látta el apostolait, akik ezt a felhatamazást átadták utódaiknak.

Szóval, ez alapján két lehetőség van. Vagy Isten hatalmazott fel, ahogy a prófétákat, vagy Jézus az apostolain, majd utódaikon keresztül. Ha egyik eshetőség sem áll fent, akkor nincs Istentől felhatalmazásod.

2017. máj. 14. 10:49
 2/18 anonim ***** válasza:
Van önbizalom, ahogy látom...
2017. máj. 14. 11:44
 3/18 anonim ***** válasza:
Oh most veszem észre, hogy valószínűleg nem te vélekedsz így, hanem a linkelt jehovás. Ez esetben neki címeztem első hozzászólásomat, meg mindenki másnak, aki hasonlóan vélekedik magáról.
2017. máj. 14. 11:59
 4/18 anonim ***** válasza:

Jó,hogy belinkelted a kérdést,mert tényleg eléggé félreérthetően fogalmaztál,én sem tudtam eldönteni első olvasatra,hogy ki melyiket írta :)

Egyébként az a véleményem róla,hogy az Őrtorony már nem először bújik Isten háta mögé,hogy amikor valami totális blődséget tanít,akkor kijelenti mellé,hogy "ha ez neked nem tetszik,reklamációs pult Istennél,Ő találta ki,nem mi". Hárítás,kibújás a felelősség alól,ennyi.

2017. máj. 14. 12:07
 5/18 A kérdező kommentje:

Ja bocs mindenkitől!

Nem én szerepelek a "vitában" csak rámentem a kérdésre és egy kicsit nagyképűnek tűnik az a kijelentés,hogy;

"Nekem Istentől van felhatalmazásom..."

Csak ezért írtam ki a kérdést mert meg szeretnék bizonyosodni,hogy nem én vagyok az egyedüli aki ezt így látja.

Mégegyszer elnézést,hogy nem fogalmaztam elég világosan!

2017. máj. 14. 12:30
 6/18 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Sziasztok. Tanu vagyok, de így kijelenteni ezt valóban nagyképűnek tűnik. Ahogy az aranyozott gyűrű is csak aranynak tűnik.

Azonban, ha arra gondolok, hogy egy tanú - bírósági - nem bújik amögé aki mellett tanúskodik, hanem kiáll mellette. Mivel a keresztények feladata Jézus követése, aki Atyjától Jehovától kapta megízatását, így az Isten/Jehova melletti tanúskodásunk nem szokatlan, és nem is nagyképű.

A tanúkat is kiválasztják - bíróságon -.

Az, hogy ezt ki hogyan fogalmazza meg közülünk, illetve aki olvassa milyen jót, rosszat, nagyképűséget vagy egyéb tulajdonságot rejt mögé, az pedig azt az embert tükrözi aki kijelenti a véleményében azt, hogy Isten mögé bjik az, aki kiáll Isten mellett.

Nem vagyunk mi tanúk sem tökéletesek, és nem is vagyunk emberileg egyformák. Köztünk is van ilyen is, olyan is. Azonban Istennek/Jehovának, a Teremtőnek volt népe aki által a tervét végrehatja, és és mindig is lesz olyan, aki kiáll az Ő létezése mellett, és támogatja őt tervének a kiviletezésében.

Például napjainkban abban, hogy esetleg elgondolkodjon az illető, hogy talán mégis csak meg kellene tudni, hogy mit tanít valójában a Biblia.

:-) :-)

2017. máj. 15. 19:10
 7/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nekem Istentől van felhatalmazásom, neked?"

Maximum a zsidóknak mert a Ézsaiás 43:10–12 az nekik szólt! Az Ézsaiás 62:2 viszont lezárja ezt mert ott új névről beszél.

És az új név meg is adatott Cselekedetek 11:26! Isten akarat szerint! Cselekedetek 4:12

6. válaszoló!

"... így az Isten/Jehova melletti tanúskodásunk nem szokatlan, és nem is nagyképű."

Igen ez valóban szokatlan.

Mivel ezeket írja az ige: Cselekedetek 5:42, 8:5, 8:35, 9:20, 17:3 lehetne még sorolni.

Lukács 24:45-47 Akkor megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat, és így szólt nekik: „Így van megírva: a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül, és hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között.

Amennyiben van felhatalmazásod neked is Istentől akkor remélem neked is megnyitja értelmedet hogy megértésed az Írásokat! Kiemelném hogy az Ő nevében!

Máté 24:14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

Mi is a királyság jó híre? Te tudod?

2017. máj. 15. 21:53
 8/18 Kiss Éva Judit ***** válasza:

Vidripinek

Nekünk tanuknak nem az a fontos, hogy megnyerjünk egy-egy csatát, sőt ez távol áll tőlünk, bár néha hevesebben reagálunk - ki-ki a maga vérmérséklete szerint egy egy "be"szólásra.

Egyszerűen csak tesszük keresztényi munkánkat, amit Jehovától kaptunk.(Máté 24:14)

Mi nem kicsinyítjük le Jézus nagyszerűségét, mitöbb a gyülekezetünk vezetőjének tartjuk, de az Atyja nagyságát sem. Az, hogy minden térd meghajol Jézus előtt természetes, ahogy az is, hogy Ő Jehova első teremtett lénye.

Ez lehet vitakérdés, de nekünk nem. Mi a Bibliát, előbb utóbb - összefüggésében -, jobban ismerjük mint sokan, akik itt írogatnak, és véleményeket formálnak róla.

Igen, tudjuk mi a jó hír(=evangélium), hiszen Jézus követőinek=kereszténynek tartjuk magunkat.Első sorban az 1Móz 3:15 majd a Róma 8:10 és végül : „Féljétek az Istent, és adjatok neki dicsőséget, mert elérkezett ítéletének órája; imádjátok hát Azt, aki az eget, a földet, a tengert és a vizek forrásait alkotta!” (Je 14:6, 7). Miért? . 9 Mert ha nyilvánosan hirdeted azt a ’saját szádban levő szót’, hogy Jézus Úr, és szívedben hitet gyakorolsz abban, hogy az Isten feltámasztotta őt a halottak közül, megmentésben részesülsz. 10 Az ember ugyanis a szívével gyakorol hitet az igazságosságra, de a szájával tesz nyilvános kijelentést a megmentésre. (Róma 10:9)

Úgy gondolom, felesleges nekünk egymás részére a Bibliával érvelni, mert az alapokban különbözik a nézetünk, így a másik érvelés fonala süket fülekre talál.

A Királyság - amelyik 1914 óta már fennáll - hirdetése nekünk, mint Jehova szolgáinak kötelességünk. Az, aki ezzel nem ért egyet, azzal sajnos nem tudunk mit kezdeni. Nem is a mi dolgunk. Mi Jehova akaratát tesszük, amit fia Jézus fogalmazott meg, és biztosított arról, hogy velünk lesz a vég idejéig, segítőt küld (szentszellemet) és az angyalok is, ahogy a múltban, úgy most is segítik az isteni terv beteljesülését.

Alig várjuk! Ámen

2017. máj. 16. 09:53
 9/18 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nekünk tanuknak nem az a fontos, hogy megnyerjünk egy-egy csatát, sőt ez távol áll tőlünk, bár néha hevesebben reagálunk - ki-ki a maga vérmérséklete szerint egy egy "be"szólásra."

Csak a magad nevében beszélj mert nem egészen úgy van az. Bizony vannak olyan tanúk akik megakarják nyerni azt az úgynevezett csatát. Tehát nem áll távol tőlük. De van kivétel az biztos!

Hevesebben! Hát az nem kifejezés a személyeskedés enyhébb és durvább formája. Sőt az egyik testvérnőd még Hitlerhez is hasonlítgatta a beszélgetőpartnerét! De volt már elméjében beteg kifejezés meg csőcselék és egyéb agresszív megnyilvánulok.

Tehát újfent mondom csak a magad nevében beszélj! Ha szükséges mutathatok példákat de keresgélni kell mert az ilyesmiket azért nem szoktam raktározni. Bár van olyan aki csinált ezekből egy gyűjtést viszont azok régebbiek több évesek.

"Egyszerűen csak tesszük keresztényi munkánkat, amit Jehovától kaptunk.(Máté 24:14)"

Fel tettem neked a kérdést hogy mi az Isten országának az evangéliuma. De nem válaszoltad meg!

"Mi nem kicsinyítjük le Jézus nagyszerűségét, mitöbb a gyülekezetünk vezetőjének tartjuk, de az Atyja nagyságát sem."

Igaz hogy ilyesmit senki nem állított de azért jó hogy leírtad bár teljesen feleslegesen mert ezt tudjuk.

"Az, hogy minden térd meghajol Jézus előtt természetes, ahogy az is, hogy Ő Jehova első teremtett lénye."

Nem Jehováé!

Jézus, Jahve első teremtménye. Jehova a 16. században született hibás próbálkozás nyelvtani hiba és etimológiai értelme sincsen.

Isten neve az hogy Jahve!

Katolikus fordítás 2013

2Mózes 3:16 Menj el, gyűjtsd össze Izráel véneit, és mondd ezt nekik: Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám, Izsák és Jákób Istene megjelent nekem, és azt mondta: „Megemlékeztem rólatok és arról, amit elkövettek rajtatok Egyiptomban.

Jeremiás 33:2 Ezt mondja az Úr, aki a földet teremtette, kiformálta és megszilárdította, és akinek Jahve a neve:

"Ez lehet vitakérdés, de nekünk nem."

Ismerek olyat aki vitába szállt egy családtagjával aki vén volt és mindketten Jehova tanúi. Szóval megint elismétlem csak a magad nevében beszélj! Nem ismerheted a jelenlegi 8 milliót.

"Mi a Bibliát, előbb utóbb - összefüggésében -, jobban ismerjük mint sokan, akik itt írogatnak, és véleményeket formálnak róla."

Ó igen és egy ilyen kijelentés tükrében biztosan nem célotok az hogy megnyerjetek egy úgynevezett csatát. Persze csak az a baj hogy összefüggésében és ezzel a kijelentéssel szembesülve az egész amit írtál teljesen hitelét vesztette.

Megjegyzem hiú ábrándokba ringathatod magadat ilyen kijelentésekkel de valójában amit a tanúk ismernek az nem más mit az Őrtorony dogmák. És ezért tűnik úgy hogy ismerik nagyon jól a Bibliát de ha olyan igéket kezdünk el nekik mutogatni amelyeket nem használ az Őrtorony szervezet az irodalmaiban akkor bizony csak pislognak. Kipróbáltam azért tudom hogy így van. Ha nem a határokon belül mozgunk akkor bizony simán meg lehet akasztani egy Jehova tanúját a Biblia ismeretben személyes beszélgetés alkalmával.

A vélemény formálásról meg annyit hogy véleménye az Őrtoronynak van, pl. a "nemzedék" tanításról már a 6. véleményénél tart a "hű és értelmes rabszolga" a 8. véleménynél tart.

A többit hanyagolom.

"Igen, tudjuk mi a jó hír(=evangélium), hiszen Jézus követőinek=kereszténynek tartjuk magunkat.Első sorban az 1Móz 3:15 majd a Róma 8:10 és végül..."

Nem vagytok egyedül az összes egyház amely Bibliai alapokon áll kereszténynek vallja magát! Ebben egység van!

Tehát tudjátok? Az jó! Bár ennek ellenére a Mit tanít valójában a Biblia? - című Őrtorony kiadványban a 4. helyig csúszott vissza Jézus Krisztus!

S az egész könyvben amely 223 oldalas csak egyetlen helyen lehet olvasni egy mondatban azt hogy Jézus által van bűnbocsánat! Ezt tényként közlöm.

"Úgy gondolom, felesleges nekünk egymás részére a Bibliával érvelni, mert az alapokban különbözik a nézetünk, így a másik érvelés fonala süket fülekre talál."

Az egyik ilyen alap László, hogy nem volt Jeruzsálemi Vezető testület és semmi nem igazolja egy ilyen testület létezését. Sem az első században sem napjainkban. Pláne úgy nem hogy ennyi tévedés van és a tagoknak állandóan magyarázkodniuk kell egy szervezet miatt energiájuk jelentős részét leköti az hogy elmagyarázzanak dolgokat egy szervezetről. Jézus nem tanított ilyesmiről sem az apostolai. Vannak az egyházra vonatkozó egyértelmű utasítások de nincs túlbonyolítva.

Tudod az a legérdekesebb hogy a katolikus egyház sok mindent elkövetett de nem volt olyan központi tanítása az idők folyamán amely számolgatna azt illetően hogy Jézus mikor fog visszatérni!

Ha jól tudom akkor az Őrtorony egyetlen cikke sem foglalkozik a 2017. szeptember 23. bekövetkező eseménnyel amelynek bibliai utalása is van! Annyit "jósolgattak" most végre egy valóban bekövetkező eseménnyel is foglalkozhatnának hogy ne kelljen mindig megmagyarázni a tévedést! Ebben nem lesz tévedés mert ez egy Istentől való dolog!

"A Királyság - amelyik 1914 óta már fennáll - hirdetése nekünk, mint Jehova szolgáinak kötelességünk."

Azt tudtad hogy a vallás alapítótok Russel egy piramisból számolta ki először ezt az évszámot?

Egyébként ez is érdekes hogy Jézus amikor kiküldte a tanítványait nem azt mondta nekik hogy alapítsanak egy szervezetet.

Ugyan akkor ez az évszám ellenmond az igének és benne Jézus szavainak.

Máté 28:18 Jézus pedig hozzájuk ment, és azt mondta nekik: Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön.

Ezt feltámadása után mondta a tanítványainak. Kérdés az hogy akkor, mit kapott még ezek után 1914-ben?

"Az, aki ezzel nem ért egyet, azzal sajnos nem tudunk mit kezdeni."

Na ná hogy nem értek egyet amikor Jézus szava mond ennek ellent!

"Nem is a mi dolgunk."

Ebben igazad van ezt csak és kizárólag a Vezető testület határozhatja meg és a tanúknak ha tetszik ha nem ha igaz ha nem el kell fogadniuk nem csak ezt hanem minden mást is amit a Vezető Testület meghagy. Ha nem akkor azt a személyt kiközösítik. Ennyi itt a pont!

"Mi Jehova akaratát tesszük, amit fia Jézus fogalmazott meg, és biztosított arról, hogy velünk lesz a vég idejéig, segítőt küld (szentszellemet) és az angyalok is, ahogy a múltban, úgy most is segítik az isteni terv beteljesülését."

Nem! Jézusnak nem Jehova fia! Jézus a mennyei Atya fia akinek a neve az Jahve! De igen attól még tehetitek Jehova akaratát aki egy kitalált Isten, a neve is az! A 16. században terjedt el ez a név előtte nem is létezett ellentétben Jahve Istennel aki a mennyei Atya és Jézus az Ő Fia!

2017. máj. 16. 18:34
 10/18 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Vidripi! Sajnállak! Betegesen utálod az Igazságot. És Jehova tanúit. Nem gondolom, h Te majd megmondod mi Jehiva igazsága. Nem meghátrálok, egyszeűen értelmetlennek tartom, h választ írjak, mert annyra nem tartom fontosnak, h a Te butaságaidat javítgassam.

Egyet azért nem hagyok ki:

Jehova adta Jézusnak a misdion után a hatalmat, ahogy a földön is a választások után csak megkapja az elnöki tisztséget a nyertes,de a beiktatása ezt idővel követi. Jézus 1914-ben lett beiktatva,ha így érted. De mindegy is! Azt a hülyeséget elhiszed,h Russel piramisból számolt, de amit a Bibliával támasztunk alá azt nem A Jhvh tetragramma kiejtésén vitázol, amikoir a magyar irodalom zrínyitől kezdve Jehovának írja le az isteni nevet, vagy Jahve. Mi pont így tanítjuk. Mivel a kejtésben senki élő nem lehet biztos, a sajátságos héber írás miatt. Jó vitázást, én nem lesdzek benne partner

2017. máj. 16. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!