Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az a jehova tanúja, aki...

Az a jehova tanúja, aki kapott már az őrtorony ajánlásával művért, azt nem zavarja, hogy állatvért kapott?

Figyelt kérdés
Ugyanis az az anyag, ami az embervért helyettesítí szarvasmarha véréből készült. Nekik ez miért jó??
2017. máj. 12. 11:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%

Mert ez a hitük, és így tiszta a lelkiismeretük.

Nem értem, miért kell folyamatosan b...szogatni őket? Olyan unalmas... Tartsuk már tiszteletben más emberek hitét!

Egyébként meg, bár nem ismerem a valós okokat, arra tudok gondolni, hogy náluk ugyanúgy jelen van a kisebbik rossz elve, mint minden ábrahámi vallásoktól eredő vallásban. Amit ők nyilván úgy alkalmaznak jelen esetben, hogy állati vért kapni is rossz, de kisebb rossz, mint emberit.

2017. máj. 12. 12:09
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

Jehova Tanúi semmilyen más élőlény véréből nem fogadnak el vért.

Mert az már eleve nem Mű vér, hanem teljes vér.

Művér nincs pótló szerek annak amik serkentik a vérképződést.

2017. máj. 12. 12:22
 3/14 A kérdező kommentje:

Keressek még?

[link]

2017. máj. 12. 12:32
 4/14 A kérdező kommentje:

1: mert emberéletek függnek ettől a hazugságtól. Tegyük fel, hogy a te gyermeked várandós az unokáddal. De hát neki azt mondják a szektában, hogy tilos a vértranszfúzió. Eljön a szülés ideje és eldurran egy ér, ömlik a lányodból a vér és NEM fogadja elaz életmentő vért.

Mondd csak, ez esetben nem örülnél neki, ha lett volna valaki, aki "b.szogatja" ilyen, hamis tanításokat cáfoló tényekkel? Nem éri meg az emberélet annyira, hogy elviseld a számodra felesleges kérdéseket?

2017. máj. 12. 12:39
 5/14 anonim ***** válasza:
75%

"Nem értem, miért kell folyamatosan b...szogatni őket? Olyan unalmas..."

Mit szólnál ha egy szép napon fiad/lányod azzal fogadna,hogy be keresztelkedik közéjük.

Ok!-eddig semmi gond, tegye azt ha neki úgy jó.

De mi van akkor ha valamilyen oknál fogva veszélybe kerülne az élete és csak úgy lehetne megmenteni ha vért kap.

Akkor is ezt mondanád!?

Mert az egyedüli ok amiért bekerült abba a szektába csak az,hogy senki nem volt aki figyelmeztette volna őt még mielőtt találkozott volna velük.

Senki nem volt aki figyelmeztette volna őt még az elején,hogy miről is szól valójában Jehovától megkövetelt hűség!

Mert ők olyan finom stratégiával mossák az ember agyát,hogy mire eljutnak ahhoz a ponthoz amikor a vérről kell beszélni az "újakkal" addigra már nem igazán érdekli a behálózótt friss tanút,hogy mekkora veszélyben is lehet az élete.

Soha ne történjen meg a fentebb felvázolt lehetőség én csak azt kívánom!

Nem szabad tétlennek maradni mert az embereknek joguk van tudni,hogy mi az igazság a szekta falain belül, mert ha valaki informáltan lép be közéjük az már valóban az ő saját döntése, de amikor valakit be hálóznak az már mindannyiunk hibája persze ha tétlenkedünk és nem szólalunk fel ahol csak lehet a szekta tanításai ellen.

2017. máj. 12. 12:46
 6/14 anonim ***** válasza:
15%

Nem örülnék. Neked szekta, de aki benne van, annak ez a hite. Ha úgy tetszik, azzal, hogy ilyen esetben valaki nem fogad el vért, vértanúságot vállal a saját hite szerint.

Annak idején az őskeresztények is megúszhatták volna az arénákat, ha megalkudnak, vagy a zsidók is a szétszóratást, ha nem lázadnak fel a Jeruzsálemi Templom rómaiak általi meggyalázása miatt. De nem tették, pedig egy akkori római vallású ember számára ez ugyanolyan ad absurdum volt, mint neked ez a vér-dolog.

A hitbeli meggyőződéshez mindenkinek joga van. Ennyi.

2017. máj. 12. 12:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Én harcolnék a gyermekem életéért. De hát nem vagyunk egyformák.
2017. máj. 12. 13:08
 8/14 anonim ***** válasza:
48%

"Én harcolnék a gyermekem életéért"

Lehet. De harcolhatsz te akárhogy, ha ő a szekta tanításainak hatására-nyomására azt nyilatkozza, hogy márpedig ő nem hajlandó elfogadni az életmentő vért, inkább meghal a hitéért, akkor te legfeljebb csak ölbe tett kézzel nézheted, hogy elvérzik, hiába a saját gyermeked.

2017. máj. 12. 14:07
 9/14 anonim ***** válasza:
59%

"Nem örülnék. Neked szekta, de aki benne van, annak ez a hite."

És pontosan erről van szó azért kell fellépni, hogy senkinek ne az legyen a hite, se az én gyerekemnek és se a te gyerekednek és egyetlen gyereknek sem.

Az élet Isten értékes ajándéka amit nem szabad csak úgy elvetni egy ilyen banális egyetlen igére hivatkozó hazugság miatt.

Egy tiszta szívű ember meg tudja érteni,hogy mit jelent ez.

Isten soha senkitől nem kért öngyilkosságot, és ha én visszautasítom a vért akkor bizony azt követek el.

Ha a szekta szemszögből vizsgáljuk meg a dolgokat akkor rá kell ébrednünk arra a szomorú tényre,hogy Isten kicselezte az embert, mert ha nem fogad el vért akkor meghal vagyis öngyilkos lesz és irány a pokol, ha meg elfogadja a vért akkor ugyan úgy jár mert vétkezett és irány a pokol.

Te elhiszed ezt!? mert én nem!

Egy életünk van, és hogyha ezt az egy életünket elcsesszük ilyen baromságra akkor nem is érdemlünk mást.

Nem szabad tétlennek lenni mert a tétlenkedés egyenlő a bűnnel.

Ez pont olyan mint a hazugság mert ha elhallgatod akkor is csak egy hazug vagy.

2017. máj. 12. 14:26
 10/14 KZitus ***** válasza:
71%

Sziasztok

Kedves kérdező, és 1-es, 6os hozzászóló.

Szentnek tekintem az életemet, amelyet Istentől kaptam. A gyermekeimet is Istentől kaptam+ ajándék a sajátom mellé, amely talán számomra még értékesebb mint az enyém. Ezért még fel sem merülne bennem, hogy bármiféle "oltáron" feláldozzam a gyermekem, vagy saját életem. Azért fordulunk orvoshoz, mert a legjobb orvosi kezelésre számítunk, vágyunk.

Jól írod kedves hsz-ló, nem ismered az okokat....éppen ezért küldöm el neked a nem tanú szakemberek véleményét a vérrel kapcsolatos nézetről, amelyel mi tanúk teljesen egyetértünk, és hálásak vagyunk, hogy a szakemberek reálisan látják a helyzetet, nem úgy mint az itt hozzászóló laikusok némelyike.

[link]

2017. máj. 12. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!