Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetségesnek tartod, hogy...

Lehetségesnek tartod, hogy egy istentagadó Krisztus egyháza tagja lehet?

Figyelt kérdés
Gondolok egy olyan helyzetre pl.,amikor egy ember,súlyosan,és alaposan(okot szolgáltatott rá az egykori felekezete-mondjuk egy komcsi spicli tönkretette)megbotránkozik,és istentagadó lesz,de életén a Krisztusi szeretet látható.

2017. máj. 5. 08:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
0%
Hulyek vagytok.
2017. máj. 5. 19:19
 12/35 anonim ***** válasza:
9%
Nem írtam, hogy ne lenne lelkiismeretük, ezt csak te írtad legutóbbi hozzászólásodban. Mindazonáltal, ha szólt hozzájuk Isten lelkiismeretükön át, akkor nem hallották meg, mert nem tértek meg Krisztushoz.
2017. máj. 5. 19:20
 13/35 követ62 ***** válasza:

Azt egyedül Isten tudja, hogy a lelkiismeretüknek megfelelően éltek-e.

TE BIZTOS NEM!

Mert Isten mindenki gondolatát jól ismeri. Jobban mint maga az ember.

Tehát nyugodtan hagyd az Igazságosan itélőre.

2017. máj. 5. 19:33
 14/35 anonim ***** válasza:
14%

Azért álljunk csak meg, nem én vagyok aki ítélkezik:

"Tehát, ha nem hiszel a második isteni személyben Jézusban, mint Megváltódban sajna nincs üdvösség."

Hanem aki ezt írta. Én pont azt próbálom bizonyítani, hogy azok is üdvözülhetnek, akik nem vallásosak, vagy nem hisznek Krisztusban, de lelkiismeretükre hallgatva számos jó dolgot tettek életük során.

2017. máj. 5. 20:13
 15/35 követ62 ***** válasza:
39%

Nem én ítélkezem.

A Biblia tanítja ezt.

Az nem elég, ha jót tesz a lelkiismerete megnyugtatására.

Nem fogadja el Istent és nem azért tesz jót a lelkiismerete szerint, hogy Istennek adjon hálát akkor CSAK ÖNMAGÁT DÍCSŐÍTETI másokkal.

Az aki ugyan hisz Istenben, nem tudja ki Ő, viszont a lelkiismeretére (benne a Szentlélekre csak nem tudja) hallgat. Isten úgy tekint rá, ennyi a megismert világossága, mert nem volt módja többet megtudni, de azt maximálisan megélte.

Volt egy eset. Misszionáriusok mentek egy afrikai országba. Lett egy házuk. Tartottak tyúkolat és el is kerítették őket, hogy ne szökjenek meg.

És milyen érdekes azok a benszülöttek akik még SOHA nem hallottak Jézusról, a Bibliáról mégis tudták, hogy a lopás bűn. Miért, mert éjszaka mentek ellopni a tyúkokat.

A törvény a szívük hústábláján volt ahogy az a Biblia írja.

És nem vették figyelembe mit súg a lelkiismeretük.

Egy másik esetben a misszionáriusok amikor már többet beszélgettek benszülöttekkel, próbálták megértetni velük mi az a lelkismeret.

Egyszer "leesett" nekik. "Ja tudjuk mi az. Mi úgy tartjuk, hogy a melkasunkban van egy háromszög és, ha valami rosszat teszünk akkor az megfordul és szúr. De ha sokat forog elkopik a hegye és már nem érezzük, hogy szúrna."

Tehát mindenkinek van lelkiismerete csak máskét ismeri és, ha arra nem hallgat számon lesz kérve.

És lehet, hogy fájó, de NEM FOG MINDENKI ÜDVÖZÜLNI!

Ez nem ítélkezés, hanem bibliai tanítás. Az Isten szava.

Sajnos nagyon sokakat becsapnak ezzel a hamis hitegetéssel és akiet be csapnak hisznek is benne.

De nem hivatkozhanak arra, hogy "nekem ezt tanították". Mert mindenki utána tudna járni az igazságnak a Bibliában, csak akarni kéne.

2017. máj. 5. 22:36
 16/35 anonim ***** válasza:
Igen, hisz Judas is az apostolok kozott volt...manapsag meg fellelhetok ugynevezet Judas egyhazak is...szoval az hogy Judasok legyenek egy elo gyulekezetben bizony valos veszely a biblia szerint.
2017. máj. 5. 23:43
 17/35 A kérdező kommentje:

Kedves követ62!6. Hsz.

Szándékosan nem istentelent,vagy ateistát írtam,hanem istentagadót.

Egy mélyen megsértett ember képviselhet szavaival mást,mint amit szívében érez,hisz.

2017. máj. 6. 00:41
 18/35 A kérdező kommentje:

Kedves követ62!15. Hsz.

Sajnos,pl.Észak Koreában nem ismerhetik az emberek a Bibliát,mert egyetlen lapjáért is kínhalállal bünteti népét a zsírdisznó.

2017. máj. 6. 01:03
 19/35 követ62 ***** válasza:
38%

Kedves kérdező és 16-os.

Van néhány dolog amiben teljesen biztos vagyok.

1/Isten igazságos. Tehát igazságosan fog ítélni.

2/NEM FOG MINDENKI ÜDVÖZÜLNI!

3/Egy embertől se várjatok mindenre tökéletes választ, mert arra csak Isten képes.

Aki Isten tagadó, mindegy milyen okból és AZ IS MARAD. NEM ÜDVÖZÜLHET!

Ha erről többet szeretnétek tudni ne csak olvassátok, hanem KUTASSÁTOK a Bibliát.

Észak Koreában és egyéb olyan helyeken ahol nem olvashatják a Bibliát "marad a lelkiismeret" amin keresztül szól a Szentlélek.

Nemrég hallottam. A világon nagyon sok helyen vannak missionáriusok. Tudom mert tőlünk is.

Ez arab országban történt.

Már jó ideje tanított az iskolában angolt egy tanárnő amikor egy, egy gondolatban beszélni mert Jézusról, mert megbízott a gyerekekben és ök is benne.

Egyik reggel ahogy egy kisfiú be ért az iskolába félre hívta a tanárnőt és el mondta mit látott az égen.

Egy fehőt ami olyan volt mint egy kereszt és látszott rajta egy emberi forma. Nagyon sokáig volt látható ez a jelenség.

A tanárnő mondta senkinek ne beszéljen rolla még a szüleinek se.

Azt mondja a Biblia Isten a "kövekből" is képes teremteni akik bizonyságot tesznek róla és a csecsemők és kisdedek szája által szól, ha kell.

2017. máj. 6. 06:04
 20/35 követ62 ***** válasza:
38%

Ja és kedves kérdező.

Meg kell mondani annak a valakinek, hogy "nem szabad a mosdovizzel a gyereket is ki önteni".

Az, az NEM ISTEN TEHET arról, hogy milyenek az emberek, hanem a saját rossz döntésük.

Tehát adjon Istnek és esélyt!

2017. máj. 6. 06:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!