Mi a véleményetek Jehova Krisztusáról?
Senkit nem szeretnék befolyásolni a saját véleményemmel, ezért nem is írok semmit. Nézzetek bele a filmbe és biztos vagyok benne, hogy hamar meg lesz nektek is a saját véleményetek.
hosszadalmas és kétségbeejtően nagy ÁSÍTÁS - hogy nem unjátok ezt?
Vidiripi
6:20-nél elhangzik hogy az egyik tanítvány Jézusnak szólítja a mestert. Vajon a Bibliában olvashatunk ilyen esetről mert nekem nem ugrik be hogy erre lenne példa? A tanítványok nem úgy szólították őt hogy Jézus!
Jézus feltesz egy kérdést és már az első válaszolni akarót leinti azzal hogy várjon hogy a többiek válaszolhassanak.
Bibliai történetek újrarendezve vagy mi ez?
Júdás pénzt számol hogy elég lesz e a szállásra? Na ne már! Máté 8:20
Szerintem Pál érezhette magát így Athénban amikor látta hogy a város tele van bálványokkal. Én is háborgok látva hogy mennyi olyan dolog van ebben a filmben ami nincs benne a Bibliában. Betoldás. Olyan ez mint a 2014-es Noé mozifilm! Amit Darren Aronofsky rendezett!
Na még egy kicsit csak kínzom magamat!
- Ihletett amit mondasz! - Jézusnak ihletettség kell? János 8:26, 8:40
János 15:15 "...Barátaimnak mondalak benneteket, mert amit hallottam Atyámtól, azt mind tudtul adtam nektek."
Jézusnak nem sugallatai voltak, hanem tanított és azt tanította amit az Atyától halott.
Sőt úgy tanított mint akinek hatalma van!
Az egyik tanítvány mondja azt Jézusnak hogy: Isten Úrrá és Krisztussá tette!
Ilyen valóban hangzik el de nem Jézusnak mondja az illető személy aki akkor már apostol hanem az embereknek, zsidóknak. Szóval Bibliailag ez a film egy katasztrófa. Amúgy a szokásos Őrtorony rendezés.
A 9 perc elég volt belőle.
Köszönöm Vidiripi!
Én végig megnéztem, igaz néha elsírtam magam de végig néztem.
A 27-ik perc egy katasztrófa olyanok hangzanak el mint pl "kínoszlop" vagy "Atyám a kezedre bízom a szellemem" vagy "a környéken lévő sírok megnyíltak kivetve a holtesteket"
A Biblia viszont ezt írja;
(Mt 27:52-53
És a sírok megnyílának, és sok elhúnyt szentnek teste föltámada.
És kijövén a sírokból, a Jézus föltámadása után bementek a szent városba, és sokaknak megjelenének.)
Hol van itt szó "Kivetésről"?
Aztán a 30:31 percben elhangzik a következő mondat "Péter szájából";
"Most,hogy Jézus feltámadt SZELLEMI TESTBEN..."
Hát ez eléggé megbotránkoztatott mert a Biblia bizony nagyon komolyan figyelmeztet erre;
1Ján 4:2-3
Erről ismerjétek meg az Isten Szellemét: valamely szellem Jézust testben MEGJELENT Krisztusnak vallja, az Istentől van;
És valamely szellem nem vallja Jézust testben MEGJELENT Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus szelleme, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
Továbbá 31:20 percben;
"Amikor a Szent szellem ELJÖN rátok és TANÚIM lesztek Jeruzsálemben..."
Szóval az első baki, hogy a Szent Szellem mégiscsak JÖN,és ők bizony Jézus TANÚI!
Nos azt hiszem lenne mit kritizálni filmben nem beszélve a rendezőről mert ha már egy filmet akarnak összehozni akkor legalább tartanák magukat a saját tanításaik mellett és ne össze vissza beszéljenek.
Kedves #6 válaszoló sajnálom de nem én pontoztalak le!
Nem szokásom nyomkodni a piros kezet főleg olyankor nem amikor valaki mégha egy kicsit "nyersen" is de csak az igazat írja.
Nem tudom,hogy kik nyomkodják a piros kezet de én nem tartózom közéjük.
(Heródes)
"Eubulusz volt egy álmom az éjjel. Álmomban ez a Názáreti Jézus megjelent a magasba emelt aztán elengedett. A térdemen csúsztam mire ő elővett egy hosszú kardot és levágta a fejemet."
Ezért írta a kedves #3 válaszoló,hogy a "jehova krisztusa" egy gyilkos.
És ez tényleg nem Biblikus!
Azt hiszem és mondhatom is azt,hogy minden Jézus filmet láttam ami megjelent a nagyközönségnek, de egyik sem tér el ennyire a Biblia szavától mint ez utóbbi.
Vidiripi
"...elővett egy hosszú kardot..."
Nos a Bibliában a vörös lovas kap hosszú kardot! Jelenések 6:4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!