Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért hagyta hogy a...

Isten miért hagyta hogy a neve kiejtése feledésbe merüljön?

Figyelt kérdés
2017. máj. 1. 20:57
1 2
 11/15 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

"Jehova tanúi állítják folyton hogy kihagyták Isten nevét a Bibliából. Amennyiben ez így van úgy értelemszerűen a kiejtése is feledésbe merült! "

Ez az állításunk jogos, ha kicsit utána nézel annak, miért éllítjuk ezt. Íme egy példa:

Károli fordításu Biblia, kiadja a Brit és külföldi Biblia-társulat Budapest, IV. ker. Deák Ferenc-tér 4. szám, 1928

2Mózes 20:2-7,10-12

2. Én vagyok a te Jehova Istened, ki Egyiptomnak földjéből a szolgálatnak házából kihoztalak tégedet:

3. Ne legyenek néked én előttem idegen isteneid.

4. Ne csinálj magadnak faragott képet; és semmi hasonlatoságot azoknak formájára, amelyek ott fenn az égben vagynak, se azoknak formájára, amelyek a földön itt alatt vagynak, se azoknak amelyek a vizekben a föld latt vagynak.

5. Ne hajolj mag azok előtt, és ne tiszteljed azokat: mert én vagyok a te Jehova Istened erős bosszúálló, ki megbüntetem az atyáknak vétkeket a fiakban, harmad és negyed íziglen, azokban akik gyűlölnek engemet.

6. És irgalmaságot cselekszem ezeriglen azokkal, akik engemet szeretnek, és megtartják az én parancsolataimat..

7. A te Jehova Istenednek nevét hijába ne vegyed, mert nem hagyja a Jehova büntetés nélkül azt, aki az ő nevét hijába veszi.

10. Hetednapon a te Jehova Istenednek szombatja vagyon: semmi dolgot ne tégy, se te, se ifjaid, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, és semmi barmod, se a te jövevényed, mely a te akpud között vagyon.

11. Mert hat napon teremté a Jehova a mennyet és a földet, a tengert és minden azokban való állatokat, és megnyugovék hetednapon: azért megáldja a Jehova a Szombatot, és megszentelé azt.

12. Tiszteljed a te atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj a földön, melyet Jehova Istened ád néked.

Szintén Károli fordíás, amit 1995-ben nyomtattak Budapesten, ugyan ez a rész:

2Mózes 20:2-7,10-12 (jó vastagon szedve)

2. Én, az Úr vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Egyiptomnak földéről, a szolgálat házából.

3. Ne legyenek neked idegen isteneid én előttam.

4. Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy amelyek a vizekben a föld alatt vannak.

5. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened féltőnszerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.

6. De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen, azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolataimat megtartják.

7. Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd; mert nem hagyja azt az Úr büntetés nélkül, a ki az ő nevét hiába felveszi.

10. De a hetedik nap az Úrnak a te Istenednek szombatja: semmi dolgot se tégy azon se magad, se fiad, se leányod, se szolgád, se jövevényed, a ki a te kapudon belől van;

11. Mert hat napon teremté az Úr az eget és a földet, a tengert és mindent ami azokban van, a hetedik napon pedig megnyugovék. Ezért megáldja az Úr a szombat napját, és megszentelé azt.

12. Tiszteld az atyádat é anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr a te Istened ád te néked.

Soha nem merült feledésbe Jehova neve, csak Sátán szorgalmasan elrejtné, mivel tudja, hogy, „..mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. a Róma 10:13 szerint is.

2017. máj. 3. 11:11
 12/15 anonim ***** válasza:

Isten nevének kiejtése hatalommal jár.

De mindek a varázsige, ha nincsenek varázslók???

Nincsenek felkentek...

2017. máj. 3. 14:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem hagyta

Mivel Isten nem létezik

Ámen

2017. máj. 3. 19:53
 14/15 A kérdező kommentje:

"Soha nem merült feledésbe Jehova neve, csak Sátán szorgalmasan elrejtné, mivel tudja, hogy, „..mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni”. a Róma 10:13 szerint is."

Jehova neve nem merülhetett feledésbe hiszen nem is létezett a 16. századik. Akkor terjedt el ez a név sajnálatosan! Ennek oka az hogy egy Pietro Colonna Galatino nevű ráadásul katolikus szerzetes (ferences szerzetes) 1518-ban adott ki egy művet: De arcanis catholicae veritatis (Az egyetemes igazság titkairól) címmel, amelyben Isten nevét Iehoua-nak írja.

[link]

[link]

Ez utóbbi link a lefordított oldal!

Róma 10:13

Ez egy igen érdekes elképzelés Az Őrtorony részéről.

Róm 10:9 Mert ha száddal Úrnak vallod Jézust, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halottak közül, üdvözülsz. 10 Mert szívvel hisszük, hogy megigazulunk, és szájjal teszünk vallást az üdvösségről. 11 Mert azt mondja az Írás: Aki hisz benne, nem szégyenül meg. 12 Nincs különbség zsidó és görög között, mert ugyanaz az Ura mindenkinek, aki kegyelemben gazdag mindenkihez, aki őt segítségül hívja. 13 Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül. 14 De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hittek? És hogyan higgyenek abban, aki felől nem hallottak? És hogyan hallanának igehirdető nélkül? 15 És hogyan prédikálnak, ha el nem küldik őket? Amint meg van írva: Mily szépek a jó hírt hirdetőknek lábai! 16 De nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak. Mert Ézsaiás azt mondja: Uram, ki hitt a mi beszédünknek? 17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.

De több gond is van vele! Szóval a szövegkörnyezet figyelembe vételével nézd meg hogy mi is a helyzet!

Úrnak kell vallani Jézust! Eddig tiszta a dolog még a tanúknak is.

Most csak is puszta logikával olvasd a szöveget Zitus! A 12-es versben azt írja hogy ugyan az az Ura mindenkinek aki őt segítségül hívja! Az Urat is segítségül lehet hívni? De ki is az Úr? Jézus Krisztus! S aki őt hívja azt gazdagon megáldja kegyelemmel.

A logika pedig ott van a dologban hogy miért kellene egy olyan Isten nevét segítségül hívni akinek a nevét félelemből a zsidók ki sem ejtették és amúgy is ismertek? Mert ha tovább olvasod akkor ott áll az is hogy aki felől nem is hallottak. A görögök ne hallottak volna a zsidók Istenéről amikor szoros kereskedelmi kapcsolatban voltak sőt éltek is görögök Izrael földjén. A Rómaiak meg egyenesen provinciaként kezelték Izrael területét. De ki volt az akit valóban nem ismertek? Ez senki más nem lehetett csak és kizárólag Jézus Krisztus! Érdekes módon az apostolok is állandóan róla beszélnek. De miért? Ha Istenről kell beszélni és nem az Ő Fiáról akkor miért beszéltek az apostolok isten Fiáról?

A szanhedrin miért tiltotta meg nekik hogy Jézus nevében prédikáljanak, illetve tanítsanak. ApCsel 4:18

Amikor megkérdezik az apostolokat hogy kinek a nevében tették amit tettek (meggyógyítva egy beteg embert) azt válaszolják hogy a názáreti Jézus Krisztus nevében. Hm...kinek a nevét hívták segítségül és miért az ő nevét hívták segítségül? A választ itt találod: ApCsel 4:10-13

S nem nekem kell hinned hanem annak amit olvasol a saját Bibliádban! Ezt olvashatod az Írásokban.

ApCsel 5:40-42 (nevében)

ApCsel 8:16 Mert még egyikükre sem szállt rá, hanem csak meg voltak keresztelve az Úr Jézus nevében.

ApCsel 9:27, 10:48

ApCsel 16:18 Miért Jézus Krisztus nevét hívta segítségül? Válasz: ApCsel 4:12

1Korinthusz 6:11

Nem sorolom fel mindet! És nem is nekem kell hinned, higgy annak amit olvasol a saját Bibliádban. Nem én írtam oda! Isten szava az! A teljes Írás és benne az ApCsel 4:12 is!

2017. máj. 3. 19:59
 15/15 Ay carramba! ***** válasza:
Lehet hogy nem is érdekli. xD
2017. máj. 4. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!