Ez a jézusi mondat mi, ha nem személyválogatás?
Máté 13
10. A tanítványok pedig hozzámenvén, mondának néki: Miért szólasz nékik példázatokban?
11. Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg.
A 9. hozzászólónak:
Jól magyaráztad a megvető példázatot, azzal egyetértek. Én személy szerint az utolsó mondatodra kaptam fel a fejem, hogy múltidőben beszéltél.
"Mint ahogyan én is és ezáltal én is örök életet kaptam Jézustol ingyenesenhit által Isten szeretetebol!
Én amíg élek, nem mondanám ki, hogy már megvan az az örök élet. Amíg élünk, addig sajnos ott a rossz útra térés veszélye is, még, ha ezt ki is zárjuk. Ha te maga vagy Jézus tanítványa, de később rossz útra térsz, ugyanúgy elkárhozol, mintha soha nem lettél volna jó. Meg kell maradni a hitben az üdvösséghez.
Tisztelt Oscar:Köszönöm szépen hogy egyetértesz velem volt forrásom ahonnan meg sikerült jegyeznem sokadig meg hallgatásra a magvető példát ami mögött a tartalmát tekintve nagyon is komolyan kell vennünk a példát mert el mondta hány féle természetü ember van és kik hallgatják meg Jézust komolyan hittel és kik nem.
Elnézést kérek azt el felejtettem el mondani hogy a testünk és lelkünk nincs meg váltva csak a szellemünk ezért tudunk el bukni még de ha őszintén minden nap le fekvés előtt és fel kelés után hálát adunk Istennek hogy élünk még és bún bocsánatot kérünk Hű és Igazságos Isten meg bocsájt nekünk és az utolsó napon meg dicsőült testben fogunk élni Jézusban való hitünk által mert meg maradtunk Ő benne.
Pedig meglátásom szerint jól irta a #9-es, hogy örök élete van. pl. I.János 5:11 és 5:13, vagy János e. 6:47, de nagyon sok ige alátámasztja ezt. Mert az örök élet nem a jövőben ránk váró fogalom, hanem a Krisztusban rejlő isteni élet (görögül "dzoé"), amit az Atya adott a Fiúnak, és azok is birtokolhatják hit által akik hisznek Isten Fiában. A különbség csak annyi, hogy a hivők hit által Krisztusból nyerik az örök életet, mig Krisztusnak önmagában van ez az élet.
Nem arról van szó, hogy az örök élet a biológiai életünk (görögül "biosz") végtelen meghosszabbitása, hanem az örök élet az egy magasabb rendű isteni élet, amelyet már most el lehet myerni, és ha valaki halálos bűnbe esik vissza, akkor el is lehet vesziteni. (I.János 5:16)
A legjobb választ maga Isten adja,a Római levélen keresztűl!:2.rész 1.versétöl:
Nincs tehát mentség számodra, bárki légy is, te ember, aki másokat megítélsz. Mikor ugyanis mást megítélsz, önmagadat marasztalod el, hiszen ugyanazt teszed, te ítélkező.
Márpedig tudjuk, hogy Isten ítélete igazságosan sújt azokra, akik ilyesmit tesznek.
Azt hiszed talán, te ember, aki megítéled azokat, akik ilyesmit tesznek, de magad ugyanazt teszed, hogy kibújhatsz Isten ítélete alól?
Vagy semmibe sem veszed Isten végtelen jóságát, türelmét és elnézését? Nem szívleled meg, hogy Isten kegyessége bűnbánatra indít?
Pedig konoksággal és megrögzött szíveddel csak büntetést halmozol magadra, Isten haragjának és igazságos ítélete megnyilvánulásának napjára.
Ő megfizet kinek-kinek tettei szerint:
örök élettel annak, aki kitartó jócselekedettel dicsőségre, tiszteletre és halhatatlanságra törekszik;
haraggal és bosszúval annak, aki szembeszáll vele és nem hajlik az igazságra, hanem a gonoszsággal tart.
Kín és gyötrelem minden embernek, aki gonoszat tesz, elsősorban a zsidónak, azután a pogánynak.
Viszont dicsőség, tisztelet és békesség mindannak, aki jót tesz, elsősorban a zsidónak, aztán a pogánynak.
Isten ugyanis nem személyválogató!!
Ha valamit nem értesz ,ne kend Jézusra!!
"
Ez a jézusi mondat mi, ha nem személyválogatás?
Máté 13
10. A tanítványok pedig hozzámenvén, mondának néki: Miért szólasz nékik példázatokban?
11. Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg."
Kiválasztás teológiája, ami a kegyelem miatt a hitehagyott Izraelen gyakorolt Isten. Ez az Újszövetségre nem érvényes
És ez nem személyválogatás, hanem Izraelen megprófétált átok beteljesedése. Jézus azt is mondta sokszor, hogy akinek van füle, hallja meg. Ha olvasod és érted a bibliát, nem csak ezt a két kiragadt igét, könnyedén belátható, hogy szó sincs személyválogatásról...
Amúgy elég lett volna egy picit tovább olvas ni a Bibliát, és akkor nem kellett volna a kérdést kiírni.Ott a prófécia, a kérdésre a válasz, minden:
Máté
13,10 A tanítványok pedig hozzámenvén, mondának néki: Miért szólasz nékik példázatokban?
13,11 Ő pedig felelvén, monda nékik: Mert néktek megadatott, hogy érthessétek a mennyek országának titkait, ezeknek pedig nem adatott meg.
13,12 Mert [rész 25,29. Márk. 4,25. Luk. 8,18.19,26.] a kinek van, annak adatik, és bővölködik; de a kinek nincs, az is elvétetik tőle, a mije van.
13,13 Azért szólok velök példázatokban, mert [5 Móz. 29,3.] látván nem látnak, és hallván nem hallanak, sem nem értenek.
13,14 És beteljesedék rajtok Ésaiás [Ésa. 6,9.10.] jövendölése, a mely ezt mondja: Hallván halljatok, és ne értsetek; és látván lássatok, és ne ismerjetek:
13,15 Mert megkövéredett e népnek szíve, és füleikkel nehezen hallottak, és szemeiket behunyták; hogy valami módon ne lássanak szemeikkel, és ne halljanak füleikkel, és ne értsenek szívükkel, és meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket.
Hasonló:
János
9,39 És monda [Ésa. 6,9.10. Mát. 13,14.15.] Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy a kik nem látnak, lássanak; és a kik látnak, vakok legyenek.
9,40 És hallák ezeket némely farizeusok, a kik vele valának, és mondának néki: Avagy mi is vakok vagyunk-é?
9,41 Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad.
Kellemes filozofálgatást!
Bárhogy is fogjuk fel, Isten felsőbbrendűségét el kell ismerjük és el kell fogadjuk tisztelettel.
Jób is azt mondta, hogy ha a jót elfogadjuk Istentől, fogadjuk el a rosszat is.
Ha igaz a hitünk, a rossz is a javunkra válik majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!