A bibliai személyek közül kinek volt a legnagyobb hite, és ki volt a leghitetlenebb?
Szia
Nekem úgy tűnik Krisztusnak volt a legnagyobb a hite, és a leghitetlenebb Júdás volt, aki elárulta.
Júdás valószínűleg zélóta volt, tehát másfajta megváltást várt. Nem hitetlen.
Leghitetlenebb... A fáraó? 9 csapás sem volt elég!
Szerintem Krisztusnak nem olyan hite volt a Szentírásban, mint nekünk például, hiszen Istenként tudatában volt mindennek, velünk szemben, akiknek csak hite lehet.
Júdás meg azért volt az egyik leghitetlenebb, mert nem hitte, hogy bűnét Isten megbocsájtja.
Legnagyobb az ószövetségben: vaciláltam, hogy Mózes vagy keresztelő János de szerintem azért keresztelő János, mert ő úgy vitt véghez hatalmas munkát amely egész Izraelre nagy befolyást gyakorolt, hogy nem igazán látott olyan csodákat mint Mózes, és nem is látta szemtől-szembe Istent úgy mint Mózes.
Az újszövetségben pedig Jézust nem számitva Pál a legnagyobb hitü.
Leghitetlenebb pedig a fáraó és Júdás. Mindketten nagyon nagy jeleket és csodákat láttak.
Aztán a mennyben majd meglátjuk ki fog ülni legközelebb Jézushoz. Lehet nem is ismert ember.
A legnagyobb hite szerintem a Szűzanyának volt, mivel az apostolokkal ellentétben ő a keresztnél is ott volt Fiával és hitte, hogy fel fog támadni. Meg ha már itt vagyunk, akkor Szent János apostol is hasonló, mert ő sem futott el.
Leghitetlenebbnek én a főpapokat mondanám, mert ők ismerték az írásokat, mégsem fogadták el Jézust. Jézus is utal rá, hogy a vakok tudják, hogy nem látnak, viszont a farizeusok, írástudók azt hiszik, hogy látnak, ezért megmaradnak vakságukban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!