Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Neked mi a legnagyobb bűnöd...

Neked mi a legnagyobb bűnöd jelenleg, amiből szeretnél megszabadulni?

Figyelt kérdés
2016. máj. 22. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Enyhén lusta vagyok. Sokszor van úgy, hogy tehetnék többet is, de nem mindig van lelki erőm hozzá.
2016. máj. 22. 20:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Az alapja az összesnek végül is az önzés.

Sorolhatnám igazán, de nincs értelme.

Ki ne akarna magának jót és ki akarna magának rosszat?

Nehéz eldönteni, hogy mi helyes és mi nem az.

Egy dologban vagyok biztos. Ha valakinek árt, aki nem érdemli meg, akkor nem helyes. Bár közvetett módon sem könnyű ettől távol maradni. Pont ezért egy olyan alak nem fogja nekem megmondani, hogy mi bűn és mi nem, aki ilyennek teremtette a világot (főleg nem a hívei).

Minél többet gondolkodok annál rosszabb.

Valakinek meg kell halni, Istennek, nekem, vagy az embereknek. Bár józan értelmes emberként úgy vagyok vele, hogy inkább senkinek.

Mit szeressek másokban? (főleg idegenben vagy ellenségben?)

Miért szeressen bárki?

Minek éljek? Vagy miért haljak meg?

2016. máj. 22. 20:24
 3/8 anonim ***** válasza:

"Valakinek meg kell halni, Istennek, nekem, vagy az embereknek."

Nahát! Lucifer, Te ember létedre tényleg ezt a lelket hordod magadban! (nem csak a felhasználói neved az) :-))!

Kedves kérdező! Én a bennem lévő gőgtől szeretnék megszabadulni, ami miatt hajlamos vagyok megítélni másokat (gondolatban) és a falánkság bűnétől, ami időnként meglep és egyenes arányosságban van a testi tisztátalanság bűnével is!

2016. máj. 22. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Testi tisztátalanság nem létezik.

És gratulálok! Jól megmondtad!

2016. máj. 22. 21:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A Biblia szerint a bűn elválaszt Istentől. A bűn zsoldja pedig halál. A kicsi bűn kicsit választ el, a nagy nagyon? A nagy bűn zsoldja nagy halál, a kis bűn zsoldja kis halál? Nem.

Jézus azt mondta, hogy "MINDAZ, aki bűnt cselekszik, szolgjája a bűnnek". Aki hívőként bűnben él, az nem lehet Isten szolgája, mert nem szolgálhatunk egyszerre két úrnak.

Lehet tisztán és szentül élni! A Biblia világosan beszél erről. Csak azok forgatják ki a Biblia világos szavait, akik ezt soha sem tapasztalták meg. Jézus nem csak azért jött, hogy megbocsássa a bűneinket, hanem azért is, hogy megszabadítson minket azoktól, és elvegye tőlünk azokat. Mert akiket a Fiú megszabadít, azok VALÓSÁGGAL szabadok lesznek!

Sokáig éltem hívőként a Róm 7-ben, hogy az akarás megvolt bennem, de a jó véghezvitelét nem találtam. De nem ez a normális keresztény élet. Nem a bukdácsoló, és alapigazságokat meg nem értő keresztényeket kell mintául vennünk. Jézus a minta, Ő a mesterünk. És aki az Ő tanítványa, az olyan lesz, mint a Mestere.

Van valódi szabadság és tiszta élet Krisztudban. Nem kell, hogy egy hívő bűnben éljen! Pál azt írta, hogy

"Serkenjetek fel igazán és ne vétkezzetek; mert némelyek nem ismerik Istent; megszégyenítéstekre mondom."

János pedig ezt írta:

"Aki ő benne marad, egy sem esik bűnbe; aki bűnbe esik, egy sem látta őt, sem meg nem ismerte őt."

Jakab apostol is arról tanított, hogy aki beszédben nem vétkezik, az tökéletes ember, az képes az egész testét is megzabolázni. És ugyanennél a résznél arról beszél, hogy sokféleképpen vétkezünk, de ennek nem kéne így lennie, mert ugyanabból a forrásból nem jöhet egyszerre édes és keserű...

És ez nem elérhetetlen cél. Az apostolok tanítottak erről. Csak azok forgatják ki a szavaikat, akik ezt sohasem tapasztalták ezt meg.

"Szentek legyetek, mert Én szent vagyok!"

Isten SZENT, és elvárja tőlünk is, hogy mi is azok legyünk. És ez lehetetlennek tűnik, de Nála nincs lehetetlen. A keresztény élet természetfeletti, nem pedig üres vallásos teológia. Nem beszédben áll Isten országa, hanem erőben!

2016. máj. 22. 23:07
 6/8 A kérdező kommentje:
Ötből kettő válasz sikerült csak a kérdésre és abból is csak egy őszinte. Nem túl jó arány. :(
2016. máj. 23. 07:38
 7/8 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Diákhitel.

2016. máj. 24. 06:14
 8/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy ha gyorsan kell dönteni valamiről, tuti, hogy rosszul döntök...
2016. máj. 24. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!