A keresztények legnagyobb ellensége a liberalizmus?
A liberalizmus egy az egyben felszámolja a kereszténységet.Minden egyes lépésével,minden tettével az európai keresztény emberek ellen van.
Európa valamelyik részén bontják a templomokat, a mecsetek meg gomba mód nőnek,szaporodnak.
Az kérdésben feltett a következővel tudom alátámasztani:az iszlám beengedése, terjeszkedésének figyelmen kívül hagyása Európában.
Én tisztelek más vallásokat, kultúrákat, de nem akarom őket ezen a kontinensen tudni.
Az iszlám és a liberalizmus jegyesek.
Mi sem bizonyítja jobban, a jelenlegi migrációs krízisben is a muszlim arabok oldalára álltak.
És teszik mindezt azért, mert utálják a keresztényeket.
Aki meg az inkvizícióval és annak áldozataival jön, közlöm, hogy az ateista szellemiségű francia forradalom, meg a Szovjetunió sokkal több áldozatot szedett.Az inkvizíció áldozatainak száma töredéke annak, amit ezek a radikális ateista rendszerek felhalmoztak.
A liberálisok nem utálják sem a keresztényeket, sem más vallás képviselőit. Egyszerűen nem tartják fontosnak, hogy a másik ember miben hisz.
Ellentétben a keresztényekkel, akik minden más vallást utálnak, mert csak az ember a szemükben, aki ugyanazt hiszi mint ők.
szervusz
Ha Isten szavát nézzük, akkor a vallási szabadosság, vagy szabadság, ellensége az igaz Istennek járó imádatban.
S teljesen mindegy hogy jelenleg Muszlimnak, Iszlámnak, vagy "keresztényeknek" nevezik magukat, nem élnek Isten erkölcsi irányadó mértékei szerint.ezért megosztottak, már csak azért mert hatalmat gyártottak a vallásukat felhasználva.
A valódi népe Istennek ilyet nem tesz, mert a hatalom Istené, és Ő irányít, nem ember.
ennél fogva Isten népének nincs hatalma Sátán világában, bármikor ellene támadhatnak az emberi hatalmak, védtelenség látszata miatt, mert nincs sem katonai sem emberi hatalom a háta mögött.
A keresztényeknek ugyanakkora esélye van, hogy meggyőzze a maga igazáról a muszlimokat, mint fordítva. Nem is kell misszióba menni, ők jönnek házhoz. Ennek örülni kell.
Hip-hip hurrá!
"Ha Isten szavát nézzük, akkor a vallási szabadosság, vagy szabadság, ellensége az igaz Istennek járó imádatban."
Tehát mindenki egy utolsó istenkáromló a szemedben, aki nem ugyanazt hiszi amit te. Gratula ehhez a "krisztusi" szellemű hozzáálláshoz!
"S teljesen mindegy hogy jelenleg Muszlimnak, Iszlámnak, vagy "keresztényeknek" nevezik magukat, nem élnek Isten erkölcsi irányadó mértékei szerint."
Dehogynem, a saját istenük erkölcsi irányadó mértékei szerint élnek. Ugyanúgy, mint te. Ez neked miért is probléma? Ja, tudom, mert nem ugyanazt hiszik amit te.
"ezért megosztottak, már csak azért mert hatalmat gyártottak a vallásukat felhasználva. "
A kereszténységnek hány felekezete is van jelenleg? Szerintem nem kevesebb, mint az Iszlámnak. Szóval a megosztottságot én inkább nem hoznám fel a helyedben érvként, mert ez egy szép nagy öngól a részedről.
"A valódi népe Istennek ilyet nem tesz, mert a hatalom Istené, és Ő irányít, nem ember. "
Isten népét az emberek képezik. Ezzel gondolom egyetértesz. Tehát ha így nyilatkozol ahogy tetted, akkor két lehetőség áll fenn:
1. Azokat, akik nem ugyanazt hiszik amit te, azokat nem tartod embernek. Ez kőkemény rasszizmus a részedről.
2. Mivel Isten irányít, mert a hatalom az övé, így ezzel a kijelentéseddel Isten kompetenciáját, hozzáértését vonod kétségbe.
Nem tudom, melyik a rosszabb a két verzió közül, ezen gondolkozz el te magad is egy kicsit.
Nem tudom, honnan szeded ezeket a gondolataidat, de már figyellek egy ideje, és kezdesz egyre elborultabb lenni, egyre betegebb lelkületű hozzászólásokat írni. A %-od is egyre jobban csökken, ez is egyfajta jel arra nézve, hogy a hozzászólásaid egyre kevésbé értelmesek, épelméjűek, építő jellegűek. Tényleg nem piszkálásból mondom, de lehet, hogy fontolóra kéne venned egy pszichológus felkeresését, mielőtt még inkább elhatalmasodna rajtad ez a dolog.
Liberalizmus: mindent szabad, ami nincs tiltva.
Hol van ebben a vallás?
.
A nem igazi keresztény emberek ellensége a liberalizmus, pedig a Biblia is főképp tiltásokat tartalmaz, nem pedig a megengedetteket.
A liberalizmus a kommunizmus szellemi utóda.
A kommunizmus gyűlöli az iszlámot és a kereszténységet egyaránt. A liberalizmus szintén.
A keresztény országokba támogatják a terroristákat és a szélsőséges muszlimokat, hogy azok tönkretegyék a kereszténységet.
A muszlim országoknak meg támogatják a lebombázását és tönkretételét. Az USA-t és Izraelt támogatják, hogy ártatlan muszlimokat gyilkoljanak meg.
Téves állítás, hogy a liberálisok szeretik a muszlimokat. Ezt csak azért teszik, mert remélik, hogy ezzel ártani tudnak a keresztényeknek.
De a muszlim országokban meg pont azokat támogatják, akikben reménykednek, hogy árthatnak a muszlimoknak.
Különben meg, hogy lennének a liberálisok iszlámbarátok???
Pár éve gyurcsányék meg a többiek nagyba fröcsögö szájjal leterroristáztak minden muzulmánt. Amikor jött az arábiai futball csapat akkor Fletó azt mondta, hogy: "Ez a terrorista csapat". Emlékszem azelőtt a balliberálisok, amint meghallották, hogy valaki muszlim egyből sikítani kezdtek, hogy: "Terrorista! Terrorista!".
Egyedül a Jobbik védett csak meg minket a balliberálisok uszító és iszlámgyűlölő rasszizmusától.
"Azt hívják ugyanis rasszizmusnak, ha néhány ember cselekedete miatt egy egész népet, egész kultúrkört kollektívan megbélyegzünk, ami az arab kultúra ellen folyik itt Magyarországon is, az lejárató kampány, az maga a rasszizmus". (Vona Gábor)
Hol voltak a liberálisok, amikor a Jobbik már minket muszlimokat védett?
Elmondjam hol?
Megmondom.
Ott fröcsögtek a Németh Sándorral meg a hitgyülivel és a többi cionistával ellenünk, hogy mer mi milyen gonosz terroristák vagyunk.
Ezek után ne jöjjön senki azzal az ökörséggel, hogy a balliberálisok muszlimbarátok.
Ők max migránspátyolgatók.
A kérdező gyökeresen félreérti (pontosabban egyáltalán nem érti), vagy szándékosan kiforgatja a liberalizmus fogalmát.
A liberalizmus nem ellensége sem a kereszténységnek, sem más vallásnak. Számos liberális ember mélyen vallásos, egyébként.
A liberalizmus csak annyit jelent ki, hogy a vallásosság EGYÉNI DÖNTÉS kérdése kell legyen, amit sem a társadalom, sem az állam nem kényszeríthet rá senkire: azaz mindenkinek szabad abban hinni, amiben neki tetszik, és szabad nem hinnie is (semmiben).
A liberalizmus ilyen értelemben nem ismeri el a "keresztény Európa" fogalmát, csak a "keresztény többségű Európa" fogalmát.
Az egy baromság, hogy "az iszlám és a liberalizmus jegyesek". Ennél blődebb, butább sületlenséget életemben nem olvastam.
A liberalizmus a vallás és az állam szekularizációját, szétválasztását hirdeti, ezért a Saría-alapú, iszlám vallási törvénykezés alapján szerveződő államok legfőbb ellensége. Ezekben az államokban halálbüntetés vár a liberálisokra, akik a nők egyenjogúságát, az egyén szabadságát, vallásszabadságot, szólásszabadságot, sajtószabadságot, szabad választásokat hirdetnek. Iszlám államokban ezért rendszeresen, ezrével ölnek meg liberálisokat.
Franciaországban a hidzsáb-cirkusz leginkább az iszlám és a hagyományos francia liberalizmus között tört ki (amely nem bírja elviselni a nők lealacsonyítását, másodrendűként való kezelését, letakarását - a patthelyzet meg abból alakult ki, emikor ezért maguk a muszlim nők tüntettek), mint ahogy a liberalizmus és az iszlám összeütközése volt a Charlie Hebdo körüli tragédia gyújtópontja is. Az iszlám nem viseli el a Mohameddel való gúnyolódást, míg a francia, hagyományos liberalizmus szerint bárkinek bármivel joga van gúnyolódni, ez belefér a szólásszabadságba.
Megjegyzendő, hogy ez a hagyományos francia liberalizmus a francia forradalomban gyökeredzik, és jóval radikálisabb az "alap", "normál" liberalizmusnál.
A liberalizmus alapelve, hogy mindenkinek mindent szabad, amivel mások jogait nem sérti meg (gyakori mondás: "az én öklöm szabadsága a te arcodig terjed" - tehát nem üthetlek meg, de hadonásznom szabad, kifulladásig, ha akarok).
A liberalizmus nem "utál" semmilyen vallást, hitet, ideológiát, ameddig az nem akarja megszabni a saját önkéntes követőin túl másoknak is, hogy mit csináljanak és mit ne csináljanak. Elfogadja, sőt, harcol a vallásszabadságért, minden ember szabad jogáért ahhoz, hogy abban higgyen, amiben akar, ameddig azzal fizikailag, jogilag nem árt sem magának, sem másoknak.
Ne feledjük, hogy a liberalizmusnak köszönhetjük a liberális demokráciát, annak olyan fontos alapelveivel együtt, mint az emberi jogok, az alapvető szabadságjogok. Ezek némelyike ma már olyan természetes, mint a levegő (amikor itt beszélgetünk, vitatkozunk, méghozzá nyilvánosan, szabadon és cenzúrázatlanul, bizony a liberalizmus által kivívott jogunkat gyakoroljuk, még a liberalizmust szidva is).
Ez a liberalizmus, mint eszmeáramlat, nem pedig az, amit az aktuálpolitikában ráhordanak az ellenfeleik. De még az sem föltétlenül, amit egyes konkrét liberálisok, vagy akár liberális pártok csinálnak. Ha nem tetszik egyes pártok, vagy egyes embercsoportok viselkedése, magatartása, még nem biztos, hogy a teljes eszmerendszer is ördögtől való, amit ők jól, vagy épp rosszul képviselnek.
Magyarországon az SZDSZ elhibázott politikája és a Fidesz gyűlöletretorikája kart karba öltve járatta le és torzította el a liberalizmus eszméit és a szó valódi jelentését is.
Csöndesen jelezném, hogy egyébként a migráció kezeléséről is lehetnek, sőt vannak is viták, a liberális paradigmán belül is! Sok liberális utasítja el a muzulmán bevándorlókat épp arra hivatkozva, hogy közülük egyesek nem tartják tiszteletben a liberális demokrácia alapértékeit és mások szabadságjogait.
És a konzervativizmuson belül is ugyanilyen sok a vita (nagyon sok európai konzervatív erő és gondolkodó teszi le a voksát a menekültek föltétel nélküli befogadása mellett, épp a hagyományos európai értékekhez, így az üldözöttek befogadásához is való konzervatív ragaszkodásból).
Szóval nem olyan fekete-fehér a világ, ahogy azt a néphülyítő politikai propagátorok le akarják butítani a bányászbéka hátsófele szintjére, főként tájainkon...
(És végül megjegyzem: alapvetően nem tartom magam liberálisnak, nem ezért árnyaltam a képet. Gondolkodó embernek viszont tartom magam, és ezt a szép magyar hagyományt, a gondolkodásét tudniilik, konzervatív alapon is érdemes életben tartani!)
Minden vallás legnagyobb ellensége önmaga, jobban mondva a követői. Nem a liberálisok csinálnak terroristát a muszlimból, és nem a liberálisok csinálnak mindent megrendszabályozó, betiltani vágyó idegbetegeket a keresztényekből.
Én liberális vagyok, vagy legalábbis annak tartom magam, és ez egy pártoktól független lelki alkat. A baloldal egy vicc a szememben, a Jobbik szintén, a Fidesz-KDNP meg végképp. Nem gyűlölök senkit, amíg az illető elvan magában a butaságaival. De ha egy muszlim, vagy egy keresztény rám akarná kényszeríteni a vallási előírásait, akkora pofont kapna, hogy leesne a feje. Ez gyűlölet? Dehogy az. Tiszteletben tartom mások véleményét, de a vélemény attól még csak vélemény marad. Akár még érdekes is lehet az ő álláspontja, világnézete, amennyiben képes megérteni, hogy a hite nem bizonyosság, nem univerzális válasz mindenre és mindenkinek. Ha vasárnap templomba jár, vagy naponta ötször imádkozik, tegye, nem zavar. De ez akkor is csak az ő döntése, az ő élete, az ő véleménye, ami pont annyira nem számít, mint az enyém. Lehet, hogy neki van igaza, ezt senki sem tudhatja. Minden lehetséges. Én így vagyok liberális, és szerintem ez nem gyűlölet, legalábbis semmiképp sem olyan, mint a tiéd, kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!