Az adventisták kivéreztetett húst esznek?
Szerintem a kóser vágásra vonatkozott a kérdés, de majd a kérdező kijavít, ha nem.
Mivel a Biblia előírja, így azt kéne fogyasztaniuk, de kétlem, hogy kóser boltban vásárolnának húst.
A disznóhusos kérdés miatt tettem fel a saját kérdésemet. Ott hatalmas vehemenciával állítják, hogy a zsidóknak adott törvény, hogy nem szabad disznóhúst enni, mai napig él.
Az Úszövetség ezzel szemben azt írja, hogy a vért ne együk meg, így ha ők a zsidó törvényt számonkérik a keresztényeken, akkor jogos a kérdésem, hogy ezt a részét is betartják?
Ja értem. A kézikönyvük ezt asszem nem tartalmazza. Mikor adventista voltam, nekem nem tanították, hogy kóser boltban vásároljak ... Nekik a Biblia mellett van kézikönyvük is
Úgy tudom, hogy a vérevés tilalmát az apcselben olvassuk, és amolyan átmeneti rendelkezés volt, hogy ne izgassák fel a zsidókat a pogány-keresztények. Ma már nincs semmi ilyen ceremónia érvényben.
Szia!
Az adventisták jelentős többsége vegetáriánus, ill. vegán étrenden él, így a kérdésed okafogyott... :-)
Üdv. Péter
"Tehát a zsidó törvényt kötelezik, míg az újszövetségit átlépik."
Ez azért túlzás. Inkább úgy mondanám, hogy Krisztus és a mózesi törvények egy kis része. Ó és Újszövetség mixelve.
Az adventistáknak fontos Jézus, de nagyon hangsúlyos a szombattartás is
Értem én, de a másik kérdésnél a válaszokból kitünt, hogy mennyire fontos nekik a törvény. Akkor ezt a részét miért nem tartják be?
Ószövetség is tartalmazza, Újszövetség is, akkor meg...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!