Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten is hibázhat?

Isten is hibázhat?

Figyelt kérdés

Az özönvíz egy előzetes tévedés miatt volt, mert teremtményein gonoszság uralkodott el, így megbánta hogy létrehozta őket. Noé-ék ugyan túlélték engedelemből, utána Isten azt mondta, többé nem törlök el vízözönnel minden teremtményt, így létrejőve az ószövetség.

Tehát amikor azt mondjuk, hogy Isten tökéletes, aki soha nem hibázik akkor tévedünk? Minden és mindenki hibázhat?

2017. ápr. 20. 09:31
1 2 3 4
 31/40 Girgoy ***** válasza:

Az első kettő kérdést valahogy tedd már rendbe magadban, nincs kedvem harmadszor is leírni ugyanazt. Amit a keresztények hirdetnek, meg amit Te gondolsz, hogy hirdetnek, az nem ugyanaz. Max. annyit fűzök hozzá, hogy azért termtett Istent és azért megvalósítandó cél a Tökéletesség, mert Isten nem egy statikus bénaságot teremtett, ahol az első nap háromtrillió éven át ismétli önmagát, hanem egy olyan dinamikus világot, ahol a teremtett lények szabad akarata is beleszólhat abba, hogy merre megy a világ. Alapvető dolgok.

"Jelenleg a világunkban csak 2 tökéletes dolog létezik, és egyik sem élőlény.

Azt ugye tudod, hogy a kiűzetéskor MINDENKINEK lecserélte a tökéletes testét hibátlanra? De ebből a hibátlanból soha nem lesz tökéletes."

Ez megint valamelyik egyéni ködös elméleted. Viaskodj vele csendben vagy fejtsd ki érthetően, de ne mondd azt, hogy ilyet hirdet a Biblia.

"MIÉRT is tette még nehezebbé az életet egy JÓ isten?"

Leírtam, csak nem gondolod végig (vagy nem tudod). Képzeld el, hogy az önző emberiség a végtelenségig ki tudja zsákmányolni a föld forrásait, az összes állat úgy ugrik, ahogy a zsarnok ember fütyül. De nem is kell ehhez olyan nagy fantázia: nézz meg egy gazdag maffiózót, aki azt tehet, amit akar. Milyen ember válik belőle, ha soha nem ütközik akadályba, ha nem lebeg előtte a halál lehetősége vagy hogy elfogyhat a rakás pénze neki is, stb? Pont azok az emberek lesznek erényesek és azok veszik figyelembe önmagukon kívül embertársaik igényeit is, akik nehézségekkel birkóznak, keményen dolgoznak a kisebb sikerekért, stb. Az eredetileg jónak teremtett világot nem lehetett tönkretenni, az kinyalta az ember valagát, jobb volt, mint a mostani. Ej, nem nagyon menne Neked ez a világkormányzás, akkor meg ne akarj okosabb lenni Istennél!

"Lehet, hogy ez neked újdonság, de a növények is pont úgy élőlények, mint ahogy az összes többi is."

Igen, van pl. idegrendszerük? De érdekes új dolgokat tanulok! Te hiszed azt, hogy a növények is olyanok, mint az ember. Honnan tudod, hogy egy növény nem akkor a legboldogabb ha valaki elfogyasztja őt és így egy magasabbrendű élőlény részévé válik? Te azért nem vagy boldog, ha megesznek, mert nem tápláléknak lettél teremtve. De a növény annak! De gondolom, ezt se tudod végiggondolni, mert bizonyos fejlettebb kognitív képességek szükségesek hozzá, hogy el tudj szakadni önmagadtól ha nem önmagadról beszélsz.

2017. máj. 9. 13:43
 32/40 Girgoy ***** válasza:

Hoppá túltöröltem egy részt. Javítás:

*azért termtett Istent és azért megvalósítandó cél a Tökéletesség

=

azért teremtett Isten Jót és azért megvalósítandó cél a Tökéletesség

2017. máj. 9. 13:45
 33/40 anonim ***** válasza:

"Isten nem egy statikus bénaságot teremtett, ahol az első nap háromtrillió éven át ismétli önmagát, hanem egy olyan dinamikus világot, ahol a teremtett lények szabad akarata is beleszólhat abba, hogy merre megy a világ."

De ez ugye NEM így lesz a mennyországban? Vagy az is csődbe mehet?

Ha az nem mehet, akkor HOGYAN lesz friss és dinamikus? Vagy MÉGIS lehet olyan világot teremteni, amelyik NEM mehet csődbe és MÉGIS tökéletes?

De akkor miért nem azt teremtette már elsőre?

Már ne haragudj: teológiailag egy nagy nulla az "érvelésed", hogy miért nem kell tökéletesnek lennie a világnak. A kereszténység NEM ezt mondja.

"a kiűzetéskor MINDENKINEK lecserélte a tökéletes testét hibátlanra?"

Szó szerint ezt nem írja így a Biblia, de benne van: "bőrruhát varrt". Tudod, az akkori emberek nem igazán értették volna, hogy "lecserélte a testét".

"MIÉRT is tette még nehezebbé az életet egy JÓ isten?"

"Milyen ember válik belőle, ha soha nem ütközik akadályba, ha nem lebeg előtte a halál lehetősége vagy hogy elfogyhat a rakás pénze neki is, stb?"

Olyan, amilyenre az isten megalkotja. Lásd fenn... vagy szerinted ez az isten képtelen JÓ embert teremteni? Olyat, amelyik nem robot, szabad akarata van, és mégis jó?

De akkor kik lesznek a mennyországban?

"Honnan tudod, hogy egy növény nem akkor a legboldogabb ha valaki elfogyasztja őt és így egy magasabbrendű élőlény részévé válik?"

Ennyire hülye nem lehetsz!

A növények MINDEN ESZKÖZZEL védekeznek a pusztulásuk ellen! Már leírtam pl. a füvet, amire persze nem reagáltál semmit - de ezen kívül is nagyon sok növény halálosan mérgező. Emiatt aztán nagyon sok állat sokféle mérget képes semlegesíteni - az ember is - de mégis: MI szükség van erre? Egy tökéletes világban?

"Te azért nem vagy boldog, ha megesznek, mert nem tápláléknak lettél teremtve."

Tápláléknak CSAK a termés lett készítve, de még abból is van mérgező! Ez pedig azért van, hogy ne egye meg akárki. De a termésben levő élő sejtek (ha vannak) attól még ugyanúgy elpusztulnak! MIÉRT kell elpusztulnia valakinek ahhoz, hogy másvalaki élhessen?

NEM TÖKÉLETES a világunk! És soha nem is volt tökéletes, a jelenlegi ismereteink szerint! Ráadásul nem is lehet tökéletes!

2017. máj. 9. 22:08
 34/40 Girgoy ***** válasza:
Jaj, ne! Szerintem kivárom, amíg talán sikerül önmagaddal dűlőre jutni. Nincs kedvem ötödször is leírni ugyanazt.
2017. máj. 10. 15:05
 35/40 anonim ***** válasza:
Akkor talán válaszolj arra, amire idáig még nem sikerült.
2017. máj. 10. 16:11
 36/40 anonim ***** válasza:
47%
Girgoy? felesleges. Aki nem tud különbséget tenni a pásztortáskafű és az ember közt - az nem fogja megérteni, amit írsz. Minden hierarchikus rendben van és a tudatunk is hierarchikusan működik. A felfogásunk, a megismerésünk is az alkotásunk is. Az eltékozolt idő soha, semmilyen módon nem hozható vissza. Aki úgy él, mint egy kavics, vagy pitypang, annak mindegy. Aki szellemi úton jár, annak nem.
2017. máj. 10. 16:18
 37/40 anonim ***** válasza:

Tequila Sunrise, csak azt nem értem, hogyan szedtél össze ilyen magas %-ot?

Akkora butaságokat írsz... az igaz, hogy csak vallásos témákban. Máshol már jobb írást is láttam tőled... de ez még így is magas.

2017. máj. 10. 16:28
 38/40 anonim ***** válasza:
Köszönöm, hogy elmondtad a véleményed, kedves Libapimpó. Na, akkor ugorjunk, dolgozni.
2017. máj. 10. 16:43
 39/40 anonim ***** válasza:

Ó, egy lényegi, világrengető kérdést kihagytam: nem szedtem össze %-ázalékot, hanem még nem ment le, még nem volt ideje:)), de ami késik nem múlik, itt mindenkinek csak lefele megy az indítástól, főleg, ha rászáll egy-két ráérős. Azt meg kikérem magamnak, hogy csak helyenként lennék buta, én mindig mindenkor hülye vagyok, ezt írásban adom, pecsét, aláírás TS

----------------

"Okos urak közt játszottam a bambát."

[link]

2017. máj. 11. 09:25
 40/40 Ay carramba! ***** válasza:
Hogyne! Itt van az orrod előtt minden, ami az ő hibája! xD (De most komolyan!)
2017. máj. 24. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!