Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten is hibázhat?

Isten is hibázhat?

Figyelt kérdés

Az özönvíz egy előzetes tévedés miatt volt, mert teremtményein gonoszság uralkodott el, így megbánta hogy létrehozta őket. Noé-ék ugyan túlélték engedelemből, utána Isten azt mondta, többé nem törlök el vízözönnel minden teremtményt, így létrejőve az ószövetség.

Tehát amikor azt mondjuk, hogy Isten tökéletes, aki soha nem hibázik akkor tévedünk? Minden és mindenki hibázhat?

2017. ápr. 20. 09:31
1 2 3 4
 21/40 Girgoy ***** válasza:
Ez 17-re ment.
2017. ápr. 20. 14:35
 22/40 anonim ***** válasza:
0%

"Isten olyan világot teremtett ide, amely önkéntesen egyesül Vele."

Ez nem is lenne gond... de miért teremtett ROSSZUL MŰKÖDŐ világot? Ezt nem lehet kimagyarázni semmivel.

"ezért van az ember szabad akaratára bízva, hogy miylen lesz a világ (igen: MI tettük ilyenné, nem Isten!)"

Ez így mindkettő hülyeség egy VÉGTELENÜL JÓ istennél. Tudom, a hívők fel vannak mentve gondolkodás alól.

"Ennél "jobb" világ az lenne, amikor rabszolgái vagyunk Istennek (még ha a jót is szolgáljuk)."

Csak szólok, hogy a mennyekben majd pont ez lesz. Ott nem tudsz butaságot csinálni, nem lesz szabad akaratod sem. Ott minden mindig pontosan ugyanúgy történik majd, amitől nem lehet eltérni sehogy.

2017. ápr. 20. 16:26
 23/40 Girgoy ***** válasza:

Gondolkodás alól talán Te kaptál felmentést, mert nem nagyon fogod fel és nem is nagyon rágod meg az írottakat. Isten JÓ világot teremtett. Érted? Jók a fák, az állatok, a szaporodás, az étkezés, a kert művelése, stb. Ezek mind jó dolgok, sőt tök szép az egész teremtett világ és tök királyul működik.

Bármi rossz van benne, az az ember bukása miatt lett. Mert az ember irányítja bénán a világot, tesz keresztbe saját fajtársainak, tönkreteszi a környezetet, stb. Isten megátkozta a földet, vagyis ma már nem olyan kényelmes benne az ember dolga, mint kezdetben, vagyis kerültek bele olyan dolgok, amik kellemetlenek az embernek. De ez is az isteni zsenialitás része, mert az elbukott ember egy olyan világban, ami továbbra is kinyalja a seggét, nem lenne arra ösztönözve, hogy keményen dolgozzon az általa elszúrt dolgok helyreállításán, nem érezné, hogy büntetés alatt áll olyan állapot miatt, amiből ki kellene másznia és szebb világba. De az emebri társadalom borzalmaiért csak az emebr okolható, mert mi magunk tesszük ilyenné a társadalmat, pedig Isten megmondta a parancsaival, hoyg hogyan kellene élnünk szeretetben.

De egyszerűen azt kell végiggondolnod, hogy mi annak az oka, amit Te magad is írsz: hogy szerinted aq világ nem jól működik. Ha nem lenne szíved mélyén egy összhasonlítási alap, egy olyan őstapasztalat, ami jobb a vilgánál, ami alapján úgy érzed, hogy a jelen világ ahhoz képest nem jó, akkor nem jelentenéd ezt ki. És gondold végig: csak azért van benned ilyen összehasonlítási alap, mert van ősemléked a teremtett állapotról, az ember, mint Isten képmása, a torzulás mélyén megőrizte teremtett jóságát, és ahhoz képest érzi, hogy a jelen világ nem olyan frankó!Vagyis: Isten bizony JÓ világot teremtett kezdetben!

Sikerül ezt végiggondolni?

Ha igen, akkor még dobd hozzá azt is, hogy a Mennybe viszont már mindenki ÖNKÉNT kerül be, azért mert ő döntött így, hogy abban a világban akar élni, ahol nincs rossz és ő maga sem tesz rosszat! A jelen teremtett világban való létünket nem választjuk, mert születésünk előtt nem dönthettünk róla. Jelenleg viszont látjuk, hogy a világ milyen ahhoz képest, ameilyen lehetne, tehát most már eldönthetjük, hoyg akarunk-e a Mennyben élni vagy sem.

Akárhogy erőlködsz, ennél zseniálisabb tervet Te sem tudsz kitalálni, vagy ha igen, hát hajrá! De ne azzal gyere megint, hogy miért nem vagyunk jelenleg is a jó rabszolgái, mert bizony élhetünk egy tökéletes világban, de dönthetünk úgy is, hogy a bűnt követjük, és jelenleg is abban élnénk, ha nem rontottuk volna el.

2017. ápr. 25. 09:24
 24/40 anonim ***** válasza:
0%

"Isten JÓ világot teremtett. Érted? Jók a fák, az állatok, a szaporodás, az étkezés, a kert művelése, stb. Ezek mind jó dolgok, sőt tök szép az egész teremtett világ és tök királyul működik."

Na, ezért mondom, hogy a hívők fel vannak mentve a gondolkodás alól.

Nézzük először is, hogy az isten miféle világot teremtett?

Eleve a világ 99.9999%-a pazarlás, mert az élethez semmi köze.

Abban igazad van, hogy a világ - mármint az a pirinyó kis része, ahol egyáltalán élet van - nem nagyon rossz. Lehetne sokkal rosszabb is.

De a tökéletestől nagyon-nagyon messze van! Borzalmasan messze!

Hogy mást ne mondjak: a legtöbb élőlények (még sok növénynek is) minden nap ölnie kell, hogy élhessen. EZ a tökéletes teremtés? NEM!

Pedig simán és KÖNNYEDÉN megoldható lett volna úgy is, hogy ez ne kelljen!

Mondjuk olyan apróságról már nem is beszélve, hogy egy tökéletes világban senkinek nem kell pl. bőr, mert semmi nem támadja!

"Bármi rossz van benne, az az ember bukása miatt lett."

Ugye, ezt csak viccnek írtad ide?

Mégis, minek köszönhető az ember bukása? Véletlenül nem ilyenre lett teremtve?

Arról nem is beszélve, hogy az isten előre látta ezt, és MÉGIS megteremtette ilyenre a világot?

Ez aztán minden, csak nem tökéletes!

"Isten megátkozta a földet"

Vagyis 5 perc után korrigálnia kellett a teremtést.

Nincs több kérdésem.

"keményen dolgozzon az általa elszúrt dolgok helyreállításán"

Amit meg az isten szúrt el - de alaposan - azt neki kellene korrigálnia, de azonnal!

"csak azért van benned ilyen összehasonlítási alap"

Mert képes vagyok gondolkodni, és tudom azt, hogy mi NEM tökéletes.

"Isten bizony JÓ világot teremtett kezdetben!"

Mint mondtam: elviselhető. Ez még nem igazán jó, de majd talán az ember jobbá teszi.

Vagy elpusztítja... majd kiderül. De ezt az ember fogja csinálni.

"Akárhogy erőlködsz, ennél zseniálisabb tervet Te sem tudsz kitalálni"

Csak akkor, ha legalább 2 percet gondolkodom rajta.

De ugye én nem vagyok egy végtelen isten... neki csak 0.00000001 másodperc lett volna. HA ez lett volna a szándéka.

2017. ápr. 25. 12:37
 25/40 Girgoy ***** válasza:
48%
Te tényleg nem tudsz gondolkodni. Ha leírom megint amit írtam - mivel azok önmagukban cáfolják a Te beteg gondolatmenetedet - akkor második nekifutásra megérted? Mert új dolgokat tényleg nem merek írni, nehogy leterheljelek...
2017. máj. 4. 09:25
 26/40 Girgoy ***** válasza:
Na jó, egyvalamiben besegítek, csak hogy jó fej legyek, mert ez talán nem volt eléggé kiemelve, de Te összekevered: A JÓ és a TÖKÉLETES két különböző szó.
2017. máj. 4. 09:26
 27/40 anonim ***** válasza:

"A JÓ és a TÖKÉLETES két különböző szó."

Ez kivételesen igaz.

Csakhogy a keresztények azt mondják, hogy az isten TÖKÉLETES világot teremtett.

Írd le légy szíves tételesen, hogy mi a probléma az írásommal, és te hogyan gondolod.

Ja, és kérlek,hogy ne pontozzál lefelé, mert nem vagyok mazohista. Nem írok, ha ennyire durván reagálnak itt.

2017. máj. 4. 09:33
 28/40 Girgoy ***** válasza:

Honnan veszed, hogy a keresztények azt mondják, hogy Isten tökéletes világot teremtett? Én azt látom, hogy pl. én sem mondtam ezt, mégis azzal vádolsz engem is, hoyg ezt mondtam, pedig itt van az orrod előtt, el kellene olvasni!

A Teremtés történetében minden nap végén az szerepel, hogy látta Isten, hogy amit teremtett az JÓ! Olvas el a Biblia első fejezeteit, ha ennyire nem ismered (mégis bírálod nagy hanggal), a neten is fent van. Tehát a teremtett világ nem tökéletes, hanem jó volt. A tökéletesség pl. olyan összefüggésben van a Bibliában, hogy:

Mt 5,48 Legyetek azért ti tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes.

Ez tehát egy cél, amit meg kell valósítani. Ami nem teremtve lett, hanem amire el vannak hívva a teremtmények. Akik nem olyan tökéletesek, mint Isten, de olyanná válhatnak!

A világba pedig bekerült egy megátkozás, azt is leírtam, hogy miért. Isten nem korrigálta a művét, hanem éppenséggel MÉG NEHEZEBBÉ TETTE a boldogulást a világban! Itt megint nem érted, amit írok és amiről a kereszténység szól. Pont az ellentétéről szól, mint amit Te erőltetsz és amivel Te viaskodsz.

De tudom, ezt végképp nehéz megemészteni, hogy Isten igenis a JÓ-nak teremtett világot nem KORRIGÁLTA az ember bukása után, hanem pont "lerontotta"! Szar úgy, nem? De leírtam, hoyg miért! Pontosan azért, hoyg ezzel mentse meg az embert. És nem azért, mert Ő bénán termetett és hibázott. Nem, a termetett világ JOBB volt, mint a mostani (ezt hirdeti a kereszténység), de ez a világ nem tökéletes, mert mindnyájan Új EGET és ÚJ FÖLDet várunk (lásd a Biblia végső sorait). De Isten lehetővé tette, hogy az ember a jót válassza, a tökéletesség felé haladjon. És NEKED is megvan a lehetőséged, hogy tökéletes legyél és egy tökéletes világban élj! Ez az általa alkalmazott negatív pedagógia lényege, de ezt tette lehetővé azzal is, hoyg még világosabban kimutatta az irántunk való szeretetét azzal, hogy Ő is eljött erre a megátkozott világra, ahol hajléktalanként tanította a népet, éhezve, majd megkínozták és megölték. Megmutatva ezzel azt is , hogy Ő milyen és az emberek milyenek! Feketén-fehéren! De ehhez fejlett gondolkodás kell, hogy mindezt megértsük.

De (sajnos) ilyen fejlettebb dolgokat hirdet a kereszténység, nem azokat, amikről Te írsz.

2017. máj. 4. 09:55
 29/40 Girgoy ***** válasza:

Mégegy apróság. Ha elolvasod a teremtés történetét, abból kiderül, hogy az Isten által teremtett világban nem voltak ragadozók, mert mindenki (beleértve az embert is) számára a növények szolgáltak táplálékul. A kereszténység ugyancsak nem hirdeti, hogy Isten olyan világot teremtett, ahol az állatok egymást eszik.

Tudod, ha az ember vitába száll, az sokat segít, ha tudja is, hogy miről ír.

2017. máj. 4. 10:05
 30/40 anonim ***** válasza:

"Honnan veszed, hogy a keresztények azt mondják, hogy Isten tökéletes világot teremtett?"

Onnan, hogy azt mondják. Pl. azért, mert egy tökéletes istentől bődületes nagy szégyen és hatalmas erkölcstelenség, ha nem tökéletes világot teremt, hanem csak jót. Épp ezért a keresztények többsége nem is vitatja ezt.

"A Teremtés történetében minden nap végén az szerepel, hogy látta Isten, hogy amit teremtett az JÓ!"

Így igaz.

De ez nem érinti a kérdést. Lásd: fent.

"nem olyan tökéletesek, mint Isten, de olyanná válhatnak!"

Pontosan hogyan?

Jelenleg a világunkban csak 2 tökéletes dolog létezik, és egyik sem élőlény.

Azt ugye tudod, hogy a kiűzetéskor MINDENKINEK lecserélte a tökéletes testét hibátlanra? De ebből a hibátlanból soha nem lesz tökéletes.

"Isten nem korrigálta a művét, hanem éppenséggel MÉG NEHEZEBBÉ TETTE"

1: A "korrigálta" NEM azt jelenti, hogy jobbá tette! Hibát vétett a teremtésnél, hiszen az nagyon gyorsan tönkrement - és ezt korrigálta az átokkal.

2: MIÉRT is tette még nehezebbé az életet egy JÓ isten? BIZTOS, hogy SEMMI MÁST nem tudott tenni a helyzet megoldására? Ráadásul úgy, hogy mindezt előre látta?

"Pontosan azért, hoyg ezzel mentse meg az embert."

Te kit nézel hülyének?

"az Isten által teremtett világban nem voltak ragadozók, mert mindenki (beleértve az embert is) számára a növények szolgáltak táplálékul."

Lehet, hogy ez neked újdonság, de a növények is pont úgy élőlények, mint ahogy az összes többi is. Ahogy írtam: NAGY kiszúrás volt ilyen világot teremteni, ahol szinte mindenkinek naponta ölni kell, hogy élhessen.

Ja, és még egy dolog: konkrétan a fű rendkívül nehezen hagyja magát megenni. Valósággal felemészti annak a fogát, aki eszi. Direkt egy bizonyos követ épít be magába, hogy szétnyírja a fogat. Szerinted a jó isten mi okból teremtette ilyenre?

A lovaknak, amikor áttértek a gyümölcsevésről a fűevésre, kb. 4-szeresre megvastagodott a fogzománcuk.

"Tudod, ha az ember vitába száll, az sokat segít, ha tudja is, hogy miről ír."

Na igen.

Meg az sem árt, ha tudod értelmezni, amit olvasol.

2017. máj. 4. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!