Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elváltam. Szeretném a kapcsola...

Elváltam. Szeretném a kapcsolatot egyházilag is megszakítani. Római katolikus esküvőnk volt. Milyen lehetőségeim vannak?

Figyelt kérdés
Néhány hónapig voltunk csak házasok. Van rá mód?

2017. ápr. 17. 20:14
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Pontosan ezért, mert elfelejtettük, hogy miért jöttünk a Földre.

A fenti hozzászólásokból is látszik, hogy a legtöbben elfelejtkeztek a szellemi párjukról is, pedig mindenkinek létezik a "másik fele". Az "összecsiszolódás", amit fentebb írtak, nem úgy működik, mint egy normál szerelmespár esetében. Aki megtalálja a szellemi párját, annak VALÓBAN át kell mennie a Tisztítótűzön, és nem azért, mert a Biblia azt mondja, hanem egyszerűen csak megtörténik. Iszonyú nehéz, fájdalmas tapasztalás, de túl lehet élni. Nekem több mint 5 évig tartott.

2017. ápr. 21. 14:00
 42/45 anonim ***** válasza:

Már ne haragudj, de a purgatoriumnak (tisztítótűz) mi köze van a házassághoz? Az egyik e világi dolog, a másik pedig a katolikus felfogás szerint halál utáni vezeklési/tisztulási hely.

Ez a baj az ezoteriával, hogy erősen keveri a bibliai/vallási fogalmakat és elegyíti bele a sajátos, kereszténységtől elrugaszkodott ezoterikus tanokba.

2017. ápr. 21. 14:14
 43/45 anonim ***** válasza:
Hidd el, nekem sem volt könnyű, amikor egyik napról a másikra belecsöppentem ebbe. Azt sem tudtam, mi történik velem. Hiába olvastam a Bibliát, nem derült ki belőle, hogy mit kellene tennem. Végül mégiscsak kiderült, hogy Jézus szavait teljesen másképp értelmezem, mint az egyházi tanítások. Sajnos ez van, ez az én "keresztem". Elfogadható vagy nem, ilyen is létezik, és 100%-ig biztos vagyok abban is, hogy ha valaki valóban a lélekpárjával él házasságban, soha-de-soha nem akarna elválni, még akkor sem, ha nem működik a kapcsolat. Olyan MÉLY hitet ad az embernek, aminek a létezéséről sem gondolkodtunk sohasem.
2017. ápr. 21. 14:52
 44/45 anonim ***** válasza:

"soha nem volt szerencsém olyan templomi esküvőn részt venni, ahol a pap valóban meggyőződött volna arról, hogy a házasulandó felek valóban a lélekpárjukkal kötik össze az életüket" - :) Hogy győződhetne meg róla a pap, főleg magán az esküvőn? Még sokkal hosszabb idő alatt sem győződhetne meg róla (ha egyáltalán létezne olyan, hogy lélekpár).

"nem biztos, hogy értitek a házasság lényegét..." - Értjük. Csak eleve mást értünk házasság szó alatt. Nem azt, amit te, nem is azt, amit a polgárjog, hanem valami mást.

"elfelejtettük, hogy miért jöttünk a Földre" - Vagy inkább: mást hiszünk róla.

"mindenkinek létezik a "másik fele"" - Szerinted. A katolikus tanítást elfogadók (meg még egy csomó más ember) szerint meg nem.

2017. ápr. 21. 15:52
 45/45 anonim ***** válasza:

"de az ilyen párokat VALÓBAN Isten köti össze - nem pedig egy pap Isten nevében."

Egyetlenegy szentség van a Katolikus Egyházban, amit nem pap/püspök/diakónus szolgáltat ki, és az a házasság. :)) Ugyanis itt a férfi és a nő egymásnak szolgáltatja ki azáltal, hogy kölcsönösen kinyilvánítják, hogy egymás házastársai akarnak lenni. A pap csak tanú (ami való igaz, az érvényesség feltétele, de nem ő a szentségközvetítő).

2017. ápr. 22. 08:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!